Οι δημιουργίες για την έκθεση “Υψηλή Ραπτική στην Αρχαία Ελλάδα” φαίνεται ότι θα μας εντυπωσιάσουν όταν έρθουν στην Ελλάδα! Δείτε λεπτομέρειες…

Μια έκθεση με τίτλο “Υψηλή Ραπτική στην Αρχαία Ελλάδα: Οι εντυπωσιακές ενδυμασίες της Αριάδνης και της Ελένης” θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Μουσείο της Αυστραλίας αυτόν τον Μάρτιο. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μόδας της Μελβούρνης, το μουσείο θα εκθέτει μια κολεξιόν με τις ενδυμασίες των Μινωικών και Μυκηναϊκών χρόνων, που ήρθαν ξανά στην ζωή από την διδάκτορα Bernice Jones.

Η ειδίκευσή της στην σύνδεση μεταξύ ανατολικών πολιτισμών και του Αιγαίου στην εποχή του χαλκού, με επίκεντρο στα ρούχα και τα υφάσματα του Μινωικού και Μυκηναϊκού πολιτισμού συνέβαλαν στην αναδημιουργία τους με βάση την ανάλυση των υφασμάτων, όπως απεικονίζονται σε γλυπτά και ζωγραφιές σε αγγεία εκείνης της περιόδου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επεξηγηματικά σκίτσα για την κατασκευή των ρούχων και τα πρωτότυπα σχέδια και δείγματα από τα υφάσματα.

Στις 2 Μαρτίου 2018, λοιπόν, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Τα ρούχα θα παρουσιαστούν και στην εβδομάδα μόδας πάνω σε κανονικά μοντέλα για να αναδειχθεί και η κίνησή τους, συνοδευόμενα με προβολές από αγγεία και επεξηγηματικά βίντεο για την ιστορία τους, το σχέδιο και την κατασκευή τους.

Θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα με κρασιά και μπύρες ελληνικής παραγωγής.

Η συλλογή αναμένεται να έρθει εντός της χρονιάς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Hellenic Museum (280 William St, Melbourne, VIC)

Σχόλια