Οι ταινίες μιας μέτριας κινηματογραφικής εβδομάδας από τα περισσότερα αστεράκια στα λιγότερα!

1. 3 πινακίδες έξω από το Ebbing, στο Μιζούρι

Κακή μετάφραση τίτλου, αλλά η ταινία έχει πάρει ήδη τα καλύτερα σχόλια. Πρόκειται για ένα κωμικό, σκοτεινό δράμα από τον βραβευμένο με Όσκαρ Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Υπόθεση: Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Γουίλομπι, τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα | Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, Άμπι Κόρνις

Δείτε το τρέιλερ:

2. Η πιο σκοτεινή ώρα

Η κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ με έναν αγνώριστο Γκάρι Όλντμαν, που θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ του 2018.

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ |Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας
Δείτε το τρέιλερ:

3. ΖΑΜΑ

Μια ταινία παραγωγής του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Υπόθεση: Σε μια μακρινή και απομονωμένη αποικία της Νοτίου Αμερικής, στα τέλη του 18ου αιώνα, ο Ζάμα, ένας αξιωματικός του Ισπανικού Στέμματος, περιμένει μάταια μια μετάθεση σ’ ένα καλύτερο πόστο. Αναγκασμένος να υπομείνει τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τους εξευτελισμούς, δεν θα αργήσει να υποκύψει στην λαγνεία και την παράνοια.

Σκηνοθεσία: Λουκρέσια Μαρτέλ |Πρωταγωνιστούν: Λόλα Ντουένιας, Ντανιέλ Χιμένεζ Κάτσο, Ντανιέλ Βερονέζε

Δείτε το τρέιλερ:

4. Mountain

Ένα ντοκιμαντέρ, μια μουσική οδύσσεια με βασικό θέμα τα βουνά και πανέμορφα πλάνα, για την έλξη που ασκεί η φύση στον άνθρωπο.

Υπόθεση: Πριν από τρεις αιώνες η αναρρίχηση ενός βουνού θεωρείτο παράνοια. Η σκέψη ότι τα άγρια τοπία του πλανήτη μας θα μπορούσαν να έχουν οποιοδήποτε είδος έλξης, δεν υπήρχε καν. Οι βουνοκορφές ήταν μέρη επικίνδυνα, όχι όμορφα. Γιατί, τότε, η έλξη που νιώθουμε τώρα για τα βουνά είναι τόσο έντονη;

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Πίντομ

Δείτε το τρέιλερ:

5. Μaria by Callas: H Μαρία Κάλας εξομολογείται

Υπόθεση: 40 χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο της, για πρώτη φορά, η πιο διάσημη τραγουδίστρια όπερας στην ιστορία, η Μαρία Κάλλας, διηγείται η ίδια την ιστορία της, με τη δική της φωνή. Χωρίς άλλους να μιλούν για εκείνη, χωρίς ειδικούς, με κοντινούς της ανθρώπους, η ίδια η Κάλλας, μιλάει για τον εαυτό της μέσα από συνεντεύξεις της και αποκαλύπτεται μέσα από σπάνιες επιστολές που είχε στείλει στην οικογένεια, τους φίλους της, τον πρώτο της σύζυγο και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Σκηνοθεσία: Τομ Βολφ

Δείτε το τρέιλερ:

6. H ληστεία του αιώνα

Υπόθεση:  Μια αδίστακτη συμμορία, που η λέξη «φόβος» της είναι παντελώς άγνωστη, σκοπεύει να ληστέψει την τράπεζα της Federal Reserve στο κέντρο του Λος Άντζελες. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά η επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του L.A.P.D. πρέπει να κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ |Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς, 50 Σεντ
Δείτε το τρέιλερ:

7. 12 Δυνατοί

Υπόθεση: Αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου μια επίλεκτη διμοιρία Αμερικανών κομάντο διεισδύουν σε μια ορεινή και απόλυτα δύσβατη περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο ενάντια στους Ταλιμπάν.

8. Γατο…συμμορία

Το animation της εβδομάδας!

Υπόθεση: Ο Τοπ Κατ είναι ένας καταφερτζής γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον καλοκάγαθο Μπένι και καταστρώνουν μαζί ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της πόλης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του.

Σχόλια