Τα καλύτερα events για το Σαββατοκύριακο που παίζουν στην Αθήνα για κάθε διάθεση!

Συγκεντρώσαμε όσα αξίζει να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο ανάλογα με το mood σου και το είδος της ψυχαγωγίας που αναζητάς. Φροντίσαμε κιόλας να μην ξεπαραδιαστείς… Δες τα όλα παρακάτω!

Μουσικη

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Decadence Meets Mr F.G.& Souland

Indie – Rock – Electro Pop με ελεύθερη είσοδο στο πανέμορφο νεοκλασσικό των Εξαρχείων!

Least Concern – Spinball – Mr Happy live at Ρομάντσο

Least Concern, Spinball και Mr Happy συναντιούνται στο stage του ΡΟΜΑΝΤΣΟ με alternative/grunge/industrial/electronic διάθεση, δικό τους κυρίως υλικό αλλά κι εκπλήξεις.

Στο χώρο του live θα εκτίθενται έργα της Δανάης Γκόνη (ψηφιακό κολάζ) και του Αναστάσιου Σκίκου (φωτογραφία), που εμπνέονται από την αστική δυναμική.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Firmani Dj Set @ Compass Music

Το Σάββατο η πυξίδα του Compass Music δε δείχνει ούτε βορρά ούτε νότο παρά μόνο party!
Τα decks θα χειρίζεται ο Firmanis σερβίροντας Hip-hop και R&B party anthems, mainstream hits, underground “διαμαντάκια” και πολλά ακόμη σε ένα set που έχει ένα μόνο στόχο: Να σας κάνει να χορέψετε!

Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Κυριακάτικο γλέντι στα Πετράλωνα

Το Κομπρεμί (Δωριέων 26- Άνω Πετράλωνα) σας περιμένει με τους Violette Boulanger (Γιώργος Παπαδόπουλος-Εύα Μυλωνά), βιολί, κιθάρα και ακορντεόν σε σμυρνέικα, παραδοσιακά και νησιώτικα άσματα!

Ζωντανή Ρεμπέτικη Βραδιά @ Μπερεκέτι

Ολίνα Γεωργοπούλου, Αποστόλης Τάτας και Κώστας Ζευκίλης σε μια δυνατή ρεμπέτικη βραδιά στο τσιπουράδικο των Εξαρχείων που όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπάμε.

Οι los tre(+) στο Κεραμείο

Jazz, funk, μουσικές της Αφρικής, της Εγγύς Ανατολής, ψυχεδέλεια και την Ελληνική μουσική παράδοση στο αγαπημένο στέκι του Μεταξουργείου.

Κινηματογραφος

Δες εδώ τι παίζεται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα!

Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Μεταμεσονύκτιες Πρωτοποριακού Σινεμά: ΝΗΜΑ

Όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, aka The Boy, δημιουργός της ταινίας αφορά “… θεατές που τους αρέσουν οι κωμωδίες που δεν έχουν αστεία, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίες που οι ήρωες δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα, οι άγριες ερωτικές σκηνές που συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, για θεατές που θέλουν όταν βγαίνουν απ’το σινεμά να ψάχνουν το σάουντρακ της ταινίας, για άγρια αγοροκόριτσα και άντρες λάτρεις του μελοδράματος και του καταθλιπτικού τεχνικολόρ, για μυωπικούς που κάτι παθαίνουν με το κόκκινο χρώμα, για θεατές που μια μέρα δεν θα ντρέπονται να κλάψουν δίπλα στον φίλο τους.” 

Χριστουγεννιάτικο Αντι-Παραμύθι Προβολή & Συζήτηση @ Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η T- Art  και το Αντίφωνο σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ” και σε συζήτηση με θέμα «Χειροποίητος κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή». Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Κωνσταντίνος Μπλάθρας (σκηνοθέτης- κριτικός κινηματογράφου), Παναγιώτης Κλειδαράς (διευθυντής φωτογραφίας), Μανώλης Μανουσάκης
(σχεδιαστής ήχου), Γιάννης Ζαχαρογιάννης (Colorist-GRAAL), Ευθύμης Χατζής (σκηνοθέτης)

Ώρα έναρξης: 16:00
– Ελεύθερη είσοδος –

Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Κογιανισκάτσι: Ζωή Χωρίς Ισορροπία

Το Cinemarian στο Κουκάκι διοργανώνει την Κυριακή στις 21:00 αλλά και σήμερα το βράδυ προβολή της διάσημης ταινίας με είσοδο μόνο 2,5 ευρώ.

Αμερικάνικη ταινία σε στιλ ντοκιμαντέρ με ανασύνθεση εικόνων από τη Γη, με φιλοσοφικό πλαίσιο τη λέξη Κογιανισκάτσι που σημαίνει Ζωή σε αναστάτωση. Υπήρξε υποψήφια για τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1983, ενώ κέρδισε τα βραβεία κοινού στα Φεστιβάλ του Σάο Πάολο και της Βαρσοβίας. Η μουσική της, παράλληλα, βραβεύτηκε από τον Κύκλο Κριτικών του Λος Άντζελες.

Προβολή της ταινίας “Holy Motors” // Cine Nosotros

O ανατρεπτικός σκηνοθέτης Leos Carax, αφήνει το στίγμα του στο σύγχρονο γαλλικό σινεμά με μια από τις πιο εικαστικές και συμβολιστικές ταινίες του, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ των Κανών. Η υπόθεση αφορά τον Oscar, ο οποίος καθημερινά μεταμφιέζεται πότε σε ζητιάνο, πότε σε εγκληματία και οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους του, δουλεύοντας για έναν αόρατο εργοδότη και βγαίνει στους δρόμους του Παρισιού, πάντα με την λιμουζίνα/σπίτι του και την πιστή σοφέρ του Celine, εκτελώντας τις υποχρεώσεις του. Υιοθετώντας πολλά διαφορετικά προσωπεία συνεχώς, ο Oscar είναι η ενσάρκωση του σύγχρονου ανθρώπου σε μια κοινωνία απρόσωπη, όπως αυτή του σήμερα.

~Είσοδος ελεύθερη~

Εκθεσεις

Έκθεση Φωτογραφίας «Αποτυπώματα – Ίχνη»

Διάρκεια: 10 /01/2018 – 21/01/2018
Ώρες λειτουργίας 11:00 – 21:00 @ Booze Cooperativa

Η έκθεση «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ – ΙΧΝΗ» είναι η πιο πρόσφατη δουλειά της φωτογραφικής ομάδας ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΑ. Η φωτογραφική αυτή ομάδα δημιουργήθηκε το 2005 από τον φωτογράφο Δημήτρη Κοιλαλού.

Not ready yet // Opening 6th of January // Enterprise Projects

Θεόδωρος Γεννιτσάκης, Lola Gonzàlez,
Αναστασία Δούκα, Hypercomf

Συχνά δεν είσαι έτοιμος για όσα συμβαίνουν και συχνά τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτά που δεν θα συμβούν. Όλα συνεχίζουν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ανετοιμότητας, μέσα σε μια διαρκή διαδικασία ανετοιμότητας που δίνει χώρο στα συμβάντα.
Η ζωή οργανώνεται γύρω από ανετοιμότητες, πρώτες φορές και παύσεις.

Με αφορμή μια συνηθισμένη ψυχική κατάσταση, το Enterprise Projects παρουσιάζει μια συνθήκη που εκκρεμεί ανάμεσα στην εικονογράφηση μιας αίσθησης και στη διερεύνηση μιας κάποιας λύσης. Τι κάνεις όταν δεν κάνεις αυτό για το οποίο δεν είσαι έτοιμος;
Για την ώρα θα ρεμβάσουμε, συγγνώμη καπετάνιε.

INFO
Εγκαίνια: Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, 20:00
Διάρκεια: 7 Ιανουαρίου -14 Ιανουαρίου 2018
Ωράριο: Τετάρτη με Κυριακή 18:00-21:00
Χαλκηδόνος 56-58, 11527, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Εκδρομη

BackpackOnGreece goes Parnitha: The Summit Series

Πεζοπορία στο βουνό της Πάρνηθας!

“Μέσα από βατό μονοπάτι και αφού έχουμε περάσει δύο-τρία εκτεθειμένα περάσματα, θα βρεθούμε στο κολωνάκι της κορυφής, με πανοραμική θέα προς τον Σαρωνικό κόλπο. Μετά την απαραίτητη στάση στην κορυφή θα επιστρέψουμε από τα ίδια,στην αφετηρία, όπου και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη & αγαπημένη μας συνήθεια- αναπλήρωση θερμίδων σε ταβέρνα της περιοχής.
Σε περιμένουμε να καλωσορίσουμε μαζί το νέο έτος, με καλή παρέα & σε επαφή με την φύση!”

Βαθμός δυσκολίας: A+
Ωρες πορείας: 5h (ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας)
Απόσταση: 10km
Υψομετρική: 500m

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Δες εδώ τις 7 πόλεις με τα πιο φθηνά εισιτήρια για Ιανουάριο-Φεβρουάριο

Σχόλια