Ταινίες 2018: Όσες προβάλλονται στα αθηναϊκά σινεμά αυτή την εβδομάδα!

Η νέα χρόνια από ότι φαίνεται δεν έχει μπει πολύ δυναμικά στις ελληνικές αίθουσες. Οι πρώτες τρεις επιλογές μας έχουν κερδίσει… Οι υπόλοιπες μάλλον όχι! Εσύ ποια θα έβλεπες αυτή την εβδομάδα;

1. Γουέστερν

Yπόθεση: Μια ομάδα Γερμανών εργατών δουλεύει για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στην επαρχία της Βουλγαρίας. Η διαφορά γλώσσας και κουλτούρας κάνει την επαφή τους με τους ντόπιους προβληματική, ανεβάζοντας μάλιστα τη μεταξύ τους ένταση.

Γερμανοβουλγαρική ταινία σε σκηνοθεσία της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ

Πρωταγωνιστούν: Μάινχαρντ Νιούμαν, Ράινχαρντ Βέτρεκ, Σουλεϊμάν Αλίλοφ Λέβιτοφ

2. The Post

H νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που απ’ότι φαίνεται οι κριτικοί έχουν εκθειάσει.

Υπόθεση: Το 1971, η εκδότρια της οικονομικά στριμωγμένης «Washington Post» πρέπει να αποφασίσει αν θα δημοσιεύσει μια απόρρητη κυβερνητική έκθεση πάνω στον πόλεμο του Βιετνάμ, ρισκάροντας έτσι το μέλλον της εφημερίδας της.

Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς

3. Toυ θεού η χώρα

Βασισμένη σε προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη, η ταινία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν έχει προβληθεί, κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς, βραβείο στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και βραβείο καλύτερης ταινίας στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

Υπόθεση: Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο του πατέρα του ο νεαρός Τζόνι φροντίζει την οικογενειακή φάρμα στο Γιόρκσαϊρ της Βορειοανατολικής Αγγλίας. Ξεδίνει στην τοπική παμπ και αναζητά περιστασιακό σεξ, μέχρι που η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη ως εποχικού εργάτη δίνει καινούργιο νόημα στην καθημερινότητά του.

 

4. Ο Διπλός Εραστής

Ο Φρανσουά Οζόν επιστρέφει με ένα μεστό ερωτικό θρίλερ με αποχρώσεις ηδονοβλεψίας και εκλεπτυσμένης διαστροφής, βασισμένο σε βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας Joyce Carol Oates.

Υπόθεση: Η Κλοέ είναι μια ευαίσθητη νεαρή γυναίκα που ερωτεύεται τον γοητευτικό ψυχαναλυτή της. Όταν οι δυο τους αρχίζουν να συζούν όμως, ανακαλύπτει πως εκείνος της κρύβει πολλά πράγματα από το παρελθόν και την αληθινή του ταυτότητα.

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Πρωταγωνιστούν: Μαρίν Βακτ, Ζερεμί Ρενιέ, Ζακλίν Μπισέ

5. To Δωμάτιο των Θαυμάτων

Υπόθεση: Το 1927 ένα μικρό κορίτσι φεύγει από το σπίτι της στο Νιου Τζέρσι για τη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια διάσημη σταρ του σινεμά που θαυμάζει. Μισόν αιώνα αργότερα, ένα αγόρι βρίσκει στοιχεία για την οικογένειά του, τα οποία τον οδηγούν στο Μανχάταν.

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς

Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Όουκς Φέγκλι, Μίλισεντ Σίμοντς

6. Ο Επιβάτης

Υπόθεση: Ο Μάικλ ΜακΚόλεϊ είναι πρώην αστυνομικός και νυν οικογενειάρχης με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος εργάζεται ως ασφαλιστής. Την ημέρα που απολύεται από τη δουλειά του γνωρίζει στο τρένο, το οποίο παίρνει καθημερινά, μια μυστηριώδη γυναίκα που του προτείνει μια πανεύκολη δουλειά με υψηλότατη αποζημίωση.

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ – Σερά

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ

7. Bitter Harvest

Yπόθεση: Ταινία βασισμένη σε μία από τις λιγότερο προβεβλημένες τραγωδίες του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια δύο νεαρών ερωτευμένων που βρίσκονται στην Ουκρανία του ’30, όταν ο Ιωσήφ Στάλιν αποφασίζει πρακτικές γενοκτονίας απέναντι στη χώρα. Το νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να επιβιώσει στην Ουκρανία της δεκαετίας του ’30, την περίοδο του λιμού Γολομόντορ.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μέντελουκ

Πρωταγωνιστούν: Μαξ Άιρονς, Τέρενς Σταμπ, Μπάρι Πέπερ, Σαμάνθα Μπαρκς

8. Jumanji: Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα

Υπόθεση: Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ταινία Jumanji, τη φανταστική περιπέτεια που άφησε εποχή για τα πρωτοποριακά εφέ και το…ριψοκίνδυνο χιούμορ της; 16 χρόνια μετά, έρχεται η συνέχεια, σε…ψηφιακή μορφή! Έτσι, ενώ στη πρώτη ταινία η ζούγκλα μπήκε με φόρα στον κόσμο των πρωταγωνιστών, στη δεύτερη ταινία, μέσω ενός παλιού videogame, βουτάνε εκείνοι στον εξωτικό, συναρπαστικό και επικίνδυνο κόσμο του Jumanji.

Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν

Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζονσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, Κάρεν Γκίλαν

Σχόλια