Σύγκρινε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές φωτογραφίες με φαγητό και κάνε την διαφορά στο Instagram!

Κι αν δεν θες να γίνεις food blogger ή σεφ, που η φωτογραφία πιάτων είναι μέρος της δουλειάς σου, όλοι μας κάνουμε κατά καιρούς ένα ποστ με τις μαγειρικές μας δημιουργίες μας ή αυτά που τρώμε έξω.

Πώς θα τα απαθανατίσεις από την καλύτερη γωνία, λοιπόν, και θα τα κάνεις να φαίνονται πεντανόστιμα;

Ιδού μερικά tips!

To hashtag που κυκλοφορεί εκεί έξω καταρχήν είναι το #foodblogger.

H επαγγελματίας στον χώρο του food styling Lisa Barber έβγαλε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές φωτογραφίες φαγητού συγκρίνοντάς τις για να δείτε την διαφορά.

Ερασιτεχνική

Επαγγελματική

Pro Tips
  • Περάστε το σούσι από πάνω με λίγο νερό για να δείχνει πιο φρέσκο.
  • Στρίψτε το φλας της κάμερας προς το ταβάνι για να κάνει αντανάκλαση και να δημιουργεί ένα εφέ 3D
  • Διαλέξτε την σωστή σύνθεση του κάδρου και την κατάλληλη γωνία για να αναδεικνύονται οι υφές και η νοστιμιά του πιάτου.

Eρασιτεχνική

Επαγγελματική

Pro Tips
  • Βάλτε φρέσκα μυρωδικά
  • Αν τα φύλλα φαίνονται μαραμένα, περάστε τα με μια βρεγμένη πετσέτα για να τους δώσετε ζωντάνια.
  • Το λιωμένα τυρί σκληραίνει πολύ γρήγορα, αλλά μπορείτε να το ξαναλιώσετε με ένα πιστολάκι.

Ερασιτεχνική

Επαγγελματική

Pro Tips
  • Bάλε μέσα κομμάτια βραστής πατάτας καλυμμένα με την σως ή τα λαχανικά για να δώσεις ύψος
  • Πέρνα το μπιφτέκι με λίγο λάδι για να δείχνει πιο ζουμερό

Ερασιτεχνική

Επαγγελματική

Pro Tips
  • Φρόντισε τα χρώματα να είναι τα κατάλληλα για τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει
  • Διάλεξε ρυθμίσεις στην κάμερα και τις υφές που θα υπάρχουν στο τραπέζι από πριν για να δείχνουν όλα όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και να μην χρειαστεί να περάσεις πολλά φίλτρα.

Ερασιτεχνική

Επαγγελματική

Pro Tips
  • Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσει το αβοκάντο
  • Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς, πιπεριά αποξηραμένη, ντομάτα για να δώσεις κι άλλο χρώμα.
  • Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως που θα αναδείξει τα χρώματα και το πιάτο.

Σχόλια