Οι οδηγοί στην Ελλάδα (λέγε τους Αθηναίους) κολλάνε σε μποτιλιάρισμα 39 ώρες τον χρόνο! Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: τι θα μπορούσες να κάνεις σε αυτές τις 39 ώρες;

Το ηλιόλουστο πρωιμεσήμερο της Τρίτης, περιμένοντας τον περιπτερά να γεμίσει το ψυγείο και να έρθει να με εξυπηρετήσει, χάζευα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που ήταν κρεμασμένα στα μανταλάκια.

Την προσοχή μου τράβηξε το κεντρικό θέμα γνωστής εφημερίδας με τίτλο: «Αιχμάλωτοι στους ελληνικούς δρόμους» και υπότιτλο: «Τουλάχιστον 39 ώρες τον χρόνο περνούν μποτιλιαρισμένοι οι οδηγοί στην Ελλάδα».

Μη ρωτήσετε γιατί, αλλά η δεύτερη σκέψη που μου ήρθε διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο ήταν τι μπορείς να κάνεις σε 39 ώρες! Ακολουθούν μερικές ιδέες.

μποτιλιάρισμα

1. Ώρα για απόδραση

Σε 39 ώρες μπορείς να πας ένα ταξίδι σε έναν κοντινό προορισμό του εξωτερικού ή του εσωτερικού. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο μπορείς να βρεις αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από Αθήνα για Σόφια, Βουκουρέστι, Κατοβίτσε, Πόζναν, Βαρσοβία, Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Μιλάνο, Ρώμη ή Μπολόνια με 40-60 ευρώ! Ωστόσο, πάντα υπάρχουν οι all time classic προορισμοί εσωτερικού, όπως το Ναύπλιο ή η Αίγινα!

μποτιλιάρισμα

2. Μάθε μία γλώσσα

Μπορείς να κουτσομάθεις μία γλώσσα. Σε 39 ώρες σίγουρα δε μπορείς να μάθεις μία ξένη γλώσσα. Σίγουρα, όμως, μπορείς να μάθεις τα βασικά μίας γλώσσας. Εύκολα σε αυτόν τον χρόνο μαθαίνεις τους βασικούς διαλόγους, δέκα φαγητά, πέντε (πάντα απαραίτητα) μπινελίκια, μερικά χρώματα και κάμποσες σκόρπιες λέξεις. Τώρα είσαι πιο έτοιμος και για το νούμερο 1!

μποτιλιάρισμα

3. Βράσε αυγά

Μπορείς να βράσεις 234 σφιχτά αυγά! Ο χρόνος που χρειάζεται για να σφίξει τελείως ο κρόκος ενός αυγού είναι 10 λεπτά! Κάνοντας απλές πράξεις καταλήγουμε πως σε 39 ώρες, μπορείς να βράσεις 234 σφιχτά αυγά! Μπορεί να σου φαίνεται πιο χάσιμο χρόνου και από το να κολλήσεις στο μποτιλιάρισμα, αλλά ο σφίχτης φίλος σου θα το εκτιμήσει!

μποτιλιάρισμα

4. Διάβασε ένα βιβλίο

Μπορείς να διαβάσεις ένα σχετικά μεγάλο βιβλίο με άνεση χρόνου, συγκεντρωμένα και προσεκτικά! Πόσες φορές δικαιολογείς τον εαυτό σου ότι δεν διαβάζεις βιβλία, ειδικά τα πιο πολυσέλιδα, γιατί δεν έχεις χρόνο; Άσε τους άλλους στο μποτιλιάρισμα και εσύ άρχισε να ξεφυλλίζεις ένα βιβλίο. Ακόμα και αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, πάρε ιδέες εδώ και βάλε ένα από αυτά στο κάθισμα του συνοδηγού!

μποτιλιάρισμα

5. Υπόγραψε κι εσύ ένα μνημόνιο μπορείς

Η νύχτα της 12ης Ιουλίου ήταν μία νύχτα ζόρικη και ίσως ιστορική. Ο Αλέξης ο Τσίπρας μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης βγήκε από την αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. με δωράκι το τρίτο μνημόνιο. Σε 39 ώρες, μπορείς κι εσύ να διαπραγματευτείς σκληρά δύο ολόκληρα μνημόνια και να σου μείνουν και πέντε ωρίτσες να ξεκουραστείς μετά την τεράστια επιτυχία της διαπραγμάτευσης σου!

 

Φίλε αναγνώστη, ελπίζω να πείστηκες να αφήσεις το αυτοκίνητο σπίτι και να αξιοποιήσεις διαφορετικά τις 39 αυτές χαμένες ώρες με πιο χρήσιμους (ή και όχι) τρόπους. Απέφυγε σε παρακαλώ το 5! Εσύ τι θα μπορούσες να κάνεις σε 39 ώρες; Γράψτο στα σχόλια!

Σχόλια