Συγκεντρώσαμε πολιτιστικά δρώμενα και τρόπους για να οργανωθείς σιγά σιγά τώρα που ξεκινά το 2018!

Δεν ξέρουμε σε τι φάση σας βρίσκει η καινούρια χρονιά. Πόσο χρόνο και διάθεση έχετε για να βγείτε έξω και να περάσετε καλά ή αντίθετα έχετε διάθεση για να βάλετε στόχους και να αφοσιωθείτε στην υλοποίησή τους, ωστόσο είπαμε σε αυτό το άρθρο να συνδυάσουμε και τα δύο. Φυσικά οι προτάσεις μας, καθώς έχουν προηγηθεί εβδομάδες ιδανικές για πάρτι, θα κινηθούν σε πιο ψυχαγωγικά πλαίσια και σε τρόπους για να μπεις σε πρόγραμμα μιας και ξεκινά πάλι δουλειά, σε λίγο καιρό εξεταστική κλπ κλπ.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ενδιαφέρον μπορεί να παίξει αυτή την εβδομάδα.

Ψυχαγωγια

1. Το Animasyros στην Στέγη

Η καλύτερη κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα. Η Στέγη Γραμμάτων και τεχνών προβάλλει τις ταινίες του μεγαλύτερου φεστιβάλ animation στην Ελλάδα. Εξαιρετικές επιλογές ταινιών, που μπορούμε επιτέλους να δούμε κι εμείς που πολύ στεναχωριόμαστε που η Σύρος δεν μας πέφτει κοντά.

Για σήμερα, αύριο και μεθαύριο λοιπόν στις 21:00 οι προβολές βασίζονται στις ταινίες που ξεχώρισαν στο φεστιβάλ και δεν είναι μόνο για παιδιά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

2. Η Σάλι Πότερ στην ταινιοθήκη της Ελλάδας

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας της, “Το Πάρτι”, που προβάλλεται τώρα στους κινηματογράφους και έχει ήδη λάβει πολύ καλές κριτικές, η σκηνοθέτης της ταινίας έρχεται στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου την φιλοξενεί η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο Γκάζι, όπου θα προλογήσει την προβολή των 20:00 και μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Σίγουρα αξίζει αν είστε λάτρης του σινεμά.

3. Πρωτοχρονιά με την Καμεράτα της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής

Την Πέμπτη 4/1 στις 20:30 το Μέγαρο Μουσικής διοργανώνει ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες από τη Βιέννη! Είναι μια πολύ όμορφη επιλογή για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής.

Εισιτήρια θα βρείτε ακόμα από 9 ευρώ στο site του Μεγάρου Μουσικής.

4. “Μια πορνογραφική σχέση” στο Από μηχανής θέατρο

Η παράσταση διανύει την τελευταία της εβδομάδα και αξίζει σίγουρα να την δείτε. Μια ερωτική ιστορία, όπου η σκηνοθεσία της την καθιστά κινηματογράφο μέσα στο θέατρο και οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν αξιέπαινη δουλειά. Αν έχετε, λοιπόν, διάθεση για θέατρο και δεν ξέρετε τι να δείτε, αυτή είναι η πρότασή μας για την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook event.

Ωρα να οργανωθεις

Για διάβασμα…

1. Easy Study

Πολύ εύκολη στην χρήση εφαρμογή και είναι αυτό που χρειάζεσαι για να φτιάξεις αφενός πρόγραμμα και να παρακολουθήσεις την αποδοτικότητά σου και την τήρησή του αφετέρου. Βάζεις πόσες ώρες και ποια μαθήματα πρέπει να διαβάζεις καθημερινά και σημειώνεις την πρόοδό σου.

2. GoConqr

Η εφαρμογή-σύμμαχος στην απομνημόνευση. Φτιάχνεις σχεδιαγράμματα, κάρτες, σημειώσεις και quiz για να μάθεις όλα αυτά που χρειάζεται με πολύ πιο αποδοτικό τρόπο και χωρίς να χάνεσαι στα χαρτιά σου. Θα σε βοηθήσει 1000%. Και θα έχεις και έτοιμες σημειώσεις και εικόνες για επανάληψη.

 

Για κάθε είδους στόχους…

1. Strides

Η εφαρμογή που θα σε βάλει σε τάξη. Περνάς μέσα όλους τους στόχους που θες να πετύχεις και σημειώνει την πρόοδό σου, σε βοηθά υπενθυμίζοντάς σου αυτά που πρέπει να κάνεις για να μην βγεις εκτός προγράμματος και βάζεις προτεραιότητες που μέσω της εφαρμογής καταφέρνεις να τηρήσεις και να μην παρεκκλίνεις.

2. ATracker

Θα έχεις πλέον μπροστά σου συνολικά δεδομένα για το πως ξοδεύεις τον χρόνο σου. Με τα στατιστικά αυτά σίγουρα θα καταλήξεις στο τι έχει νόημα να περιορίσεις από την καθημερινή ρουτίνα σου και πώς να αξιοποιείς καλύτερα τον χρόνο σου.

3. Sworkit

Και φυσικά τα Χριστούγεννα αποσυντόνισαν την διατροφή σου και θες πάλι να μπεις σε πρόγραμμα. Αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο. Θα σου προτείνει το ιδανικό πρόγραμμα για τις ανάγκες σου, θα σου υπενθυμίζει να το τηρείς και θα σημειώνει την πρόοδό σου. Ώρα για γυμναστική, λοιπόν!

 

Σχόλια