Αρχίζει η καινούρια χρονιά και μία πλειάδα ταινιών βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ποιες από αυτές περιμένουμε πως και πώς να δούμε μέσα στους επόμενους μήνες; Διαβάστε και θα μάθετε…

 

Το 2017 έφυγε. Μας άφησε μπορούμε, να πούμε, μία γλυκόπικρη γεύση. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο να μας αναστατώνουν και να μας στεναχωρούν ψάχναμε να βρούμε μία διαφυγή μέσα από το θέαμα. Ευτυχώς, το 2017 είχε να προσφέρει πολύ και ωραίο θέαμα (κινηματογραφικά τουλάχιστον). Με τις μεγάλες παραγωγές να ανεβάζουν τον πήχη στο τι μπορούν να κάνουν τα blockbuster, μικρές παραγωγές που μας έκαναν να σκεφτούμε και ελληνικές ταινίες που απέδειξαν ότι παρά τα όσο περνάμε το προσπαθούμε.

Ας ελπίσουμε ότι και το 2018 θα είναι κάπως έτσι. Και από ότι δείχνουν οι πρώτοι μήνες σίγουρα είναι πολλά υποσχόμενο. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις ταινίες που περιμένουμε πως και πώς τους επόμενους μήνες.

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά

Κυκλοφορεί: 11/1/2018

Η ταινία που φημολογείται ότι θα σαρώσει στα Όσκαρ δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ. Βέβαια όταν έχεις στο πλάι σου μεγαθήρια, όπως ο Τομ Χανκς και η, πάντα εξαιρετική, Μέριλ Στριπ, τι λιγότερο μπορεί να περιμένει κανείς. Και σίγουρα το θέμα της ελευθερίας του τύπου από την πολιτική ηγεσία είναι επίκαιρο όσο πότε.

Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Κυκλοφορεί: 18/1/2018

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ επιστρέφει στην ταινία του Μάρτιν Μακ Ντόνα με οργή για την αστυνομία, η οποία αδυνατεί να λύσει το φόνο της κόρης της. Φημολογείται ότι είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της και με ένα καστ δυνατών ονομάτων, όπως ο Γούντι Χάρλεσον και ο Σαμ Ρόκγουελ, σίγουρα περιμένουμε την ταινία πως και πώς.

1968

Κυκλοφορεί: 25/1/2018

Ο Τάσος Μπουλμέτης μετά τον Νοτιά επιστρέφει με μία ταινία – “πάθος” του για τον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Σλάβια Πράγας που διεξήχθη στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1968. Μία ελληνική παραγωγή όφειλε να είναι στην λίστα μας και ελπίζουμε να μας ικανοποιήσει όσο και η προηγούμενη δουλειά του σκηνοθέτη.

Οι νέες ταινίες του 2018 που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Εγώ, η Τόνια

Κυκλοφορεί: 25/1/2018

Η Τόνια Χάρντινγκ είναι η αποτύπωση του Αμερικάνικου ονείρου. Μία καταπληκτική αθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ που η Αμερική αγαπούσε να μισεί, αφότου μπλέχτηκε σε μία επίθεση κατά μίας συναθλήτριάς της. Και ποια πιο κατάλληλη να την ενσαρκώσει από την “τρελή” Μάργκοτ Ρόμπι. Μία ηθοποιό που συνέχεια, ενώ θα μπορούσε απλά να παίζει την όμορφη, προκαλεί τον εαυτό της. Εμείς σίγουρα περιμένουμε πως και πώς την ταινία που έχει οριστεί ως Τα Καλά Παιδιά του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου

Κυκλοφορεί: 8/2/2018

Μετά την προβολή του στις Νύχτες Πρεμιέρας το έπος του Λούκα Γκουαντανίνο για τον έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν 17 χρόνο και τον φοιτητή του πατέρα του, 24 ετών, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες. Μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς επιτέλους θα προβληθεί και για το ευρύ κοινό και εμείς περιμένουμε πως και πώς να το ξαναδούμε.

Αναχώρηση για το Παρίσι

Κυκλοφορεί: 22/2/2018

Όταν ο Κλιντ Ίστγουντ ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει την αληθινή ιστορία που Αμερικάνοι στρατιώτες σταμάτησαν μία τρομοκρατική επίθεση σε ένα τρένο που πήγαινε στο Παρίσι, όλοι  περίμεναν ότι θα έχει ένα καστ γεμάτο αστέρες. Ο πάντα, όμως, αντισυμβατικός Κλιντ επιστράτευσε τους πραγματικούς εμπλεκόμενους στην ιστορία και εμείς περιμένουμε πως και πώς να δούμε το αποτέλεσμα.

Αφανισμός

Κυκλοφορεί: 22/2/2018

Μία ταινία που θα μπορείτε να τη δείτε μέσω Netflix, στην άνεση του σπιτιού σας. Ο Άλεξ Γκάρλαντ με τη Νάταλι Πόρτμαν, μάλλον, δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν μία τέτοιου είδους ταινία μέσα σε κάποιο στούντιο για αυτό και διάλεξαν αυτή την πλατφόρμα. Εμείς σίγουρα θα τους εμπιστευτούμε και θα βουτήξουμε στον κόσμο τους.

Lady Bird

Κυκλοφορεί: 1/3/2018

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο μίας εντελώς ξεχωριστής ηθοποιού και σεναριογράφου, της Γκρέτα Γκέργουικ, μας πάει στο Σακραμέντο, της Καλιφόρνια, όπου μία νεαρή κοπέλα προσπαθεί να μεγαλώσει και να βρει τον εαυτό της. Η καταπληκτική Σίρσα Ρόναν είναι η κοπέλα αυτή και η Λάουρι Μέθκαλφ η μητέρα της. Σε μία ταινία που αποτυπώνεται, ίσως, μία από τις πιο αυθεντικές σχέσεις μάνας- κόρης που έχει δείξει η μεγάλη οθόνη.

Αν μου έχει ξεφύγει κάτι, παρακαλώ, αφήστε το σχόλιό σας από κάτω και…

Καλές προβολές!

Σχόλια