6+1 κορεατικές ταινίες που αξίζει να τις δεις, εάν είσαι φαν του εναλλακτικού!

Η κινηματογραφική βιομηχανία της Νότιας Κορέας ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να παράγει ταινίες-αριστουργήματα. Μοιάζουν με ταινίες του Hollywood; Μάλλον όχι, αλλά έχουν κάτι το ιδιαίτερο που σε κρατάει καθηλωμένο στην οθόνη σου θαυμάζοντας το ταλέντο των ηθοποιών και του σκηνοθέτη.

Με τη βοήθεια του αείμνηστου IMDB και των γνώσεών του για τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφορούν εκεί έξω, διαλέξαμε για σένα τις 7 καλύτερες κορεατικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις, ειδικά αν σου αρέσουν οι εναλλακτικές επιλογές στην ταινιοθήκη σου.

Λίγα λόγια για τις κορεατικές ταινίες:

  • Περιέχουν δράμα
  • Είναι υπερβολικές
  • Δεν βαριέσαι ούτε δευτερόλεπτο
  • Νιώθεις πράγματα που δεν περίμενες να νιώσεις για τους πρωταγωνιστές της ταινίας
  • Στην αρχή σου φαίνονται περίεργες αλλά μετά συνειδητοποιείς πόσο καλοφτιαγμένες και προσεγμένες είναι

Ιδού, οι καλύτερες κορεατικές ταινίες που σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσουν!

1. Oldboy (2003)

Μια τουλάχιστον creepy ταινία που αφηγείται την ιστορία του Oh Dae-Su, ο οποίος έχει φυλακιστεί για 15 χρόνια και απελευθερώνεται για 5 μέρες για να βρει τον απαγωγέα του. Η ταινία παίρνει περίεργες τροπές οι οποίες, όμως, δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ούτε λεπτό. Έγινε remake της ταινίας στον αμερικανικό κινηματογράφο το 2013 με πρωταγωνιστές τον Josh Brolin και την Elizabeth Olsen.

2. A Moment to Remember (2004)

Η κοπέλα έχει μια σπάνια μορφή της ασθένειας Alzheimer. Κλασικά, ο σύντροφός της δεν μπορεί να το αποδεχτεί αφού την αγαπάει υπερβολικά πολύ. Βλέπουμε, λοιπόν, μια υπέροχη και δυνατή ιστορία αγάπης να εκτυλίσσεται μετ’ εμποδίων.

Υ.Γ: μην κλάψετε πολύ.

3. The Battleship Island (2017)

Το τρέιλερ από μόνο του σου φέρνει ανατριχίλα. Κατά την εποχή της ιαπωνικής κατοχής της Κορέας, η ταινία απεικονίζει τις προσπάθειες διαφυγής των κρατουμένων από τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Χασίμα της Ιαπωνίας. Μιλάμε για μια ταινία block-buster καθώς ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια δολάρια. Η δράση, το δράμα και το καλό σενάριο μας πείθουν ότι οι δεν είναι μόνο οι αμερικανικές παραγωγές οι καλύτερες σε αυτό το είδος.

4. The Admiral: Roaring Currents (2014)

Αυτή η κορεατική ταινία ίσως θεωρηθεί τυπικό πολεμικό δράμα για το διεθνή κοινό αλλά στην Νότια Κορέα θεωρείται από τις πιο πετυχημένες του είδους της. Διαδραματίζεται το 1597 στην ιαπωνική κατοχή. Ο δεινός ναύαρχος Joseon με 12 πλοία αντιμετωπίζει 330 ιαπωνικά πλοία στην ιστορική ναυμαχία του Myeongnyang. Είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις κορεατική ταινία αφού εισέπραξε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

5. The Host (2006)

Κορεατική ταινία με τέρας που ζει στον ποταμό Χαν της Σεούλ; Πόσο πετυχημένη θα μπορούσε να είναι; Και όμως μέχρι το 2006 ήταν η μεγαλύτερη σε πωλήσεις κορεατική ταινία. Δέχθηκε μεγάλη δημοσιότητα και από το διεθνές κοινό αφού περιέχει και διάλογους στα αγγλικά. Δεν είναι τόσο τρομακτική ώστε να τη βαφτίσουμε με τον τυπικό ορισμό της ταινίας τρόμου. Πάντως, είναι πρωτότυπη, διαφορετική και σίγουρα αξίζει να τη δεις σε μια παρεΐστικη βραδιά.

6. The Good, the Bad, the Weird (2008)

Πυροβολισμοί, τρένα, δράση, κυνήγι και πολύ γέλιο χαρακτηρίζουν αυτήν την κορεατική ταινία. Πρόκειται για την ιστορία δύο φυγάδων και ενός κυνηγού επικηρυγμένων που προσπαθούν να αποκτήσουν έναν χάρτη θησαυρού στα 1940 στην Μαντζουρία. Ταυτόχρονα τους κυνηγούν ο ιαπωνικός στρατός και Κινέζοι ληστές. Λίγα προβλήματα έχουν να λύσουν γενικά

7. Ode to my Father (2014)

Αυτή η κορεατική ταινία μας παρουσιάζει το τοπίο που επικράτησε στην κορεατική χερσόνησο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας. Η σημαντική διαφορά της με ταινίες παρόμοιου ιστορικού υπόβαθρου είναι το πόσο ανθρώπινη είναι η ιστορία που παρουσιάζει. Ένα αγόρι, όταν διαχωρίζεται από τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του πολέμου, του δίνει μια υπόσχεση. Του υπόσχεται να προσέχει πάντα τη μητέρα του και την υπόλοιπη οικογένεια του. Έτσι, αναγκάζεται να περάσει πολλά εμπόδια και κακουχίες στη ζωή του για να προστατέψει την οικογένειά του. Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία για τις συνέπειες του πολέμου σε μια φυσιολογική οικογένεια.


Τώρα που έχουμε και διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία για binge-watching τις καλύτερες κορεατικές ταινίες που σίγουρα θα σου αφήσουν κάτι παραπάνω για να σκεφτείς.

Σχόλια