Εν χορδαίς και οργάνω

Συναυλία για βιολί και εκκλησιαστικό όργανο στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και του Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Οι δύο βασιλιάδες των μουσικών οργάνων θα συνεργαστούν σε μία μοναδική συναυλία με έργα από την εποχή του Baroque ως και τον 21ο αιώνα. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά του βιολιού θα συνδυαστεί με την απλότητα και τη μεγαλοπρέπεια του εκκλησιαστικού οργάνου σε ένα υπέροχο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

Girolamo Frescobaldi (1583-1643)

  • Τοκκάτα Αρ.9 για εκκλησιαστικό όργανο

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

  • Φούγκα σε σολ ελάσσονα BWV 1026 για βιολί και εκκλησιαστικό όργανο
  • Σαραμπάντ από τη δεύτερη παρτίτα σε ρε ελάσσονα BWV 1004 για βιολί
  • Πρελούδιο και φούγκα σε λα ελάσσονα BWV 543 για εκκλησιαστικό όργανο
  • Πρελούδιο από την τρίτη παρτίτα σε μι μείζονα BWV 1006 για βιολί

Isaak Albeniz (1860-1909) / arr. Fritz Kreisler (1875-1962)

  • Τάνγκο σε ρε μείζονα Op.165 για βιολί και εκκλησιαστικό όργανο

 Max Reger (1873-1916)

  • Ρομάντσα σε σολ μείζονα για βιολί και εκκλησιαστικό όργανο

Hermann Schroeder (1904-1984)

  • Πρελούδιο και Ροντό για βιολί και εκκλησιαστικό όργανο

Zolt Gardonyi (1946-)

  • Mozart Changes για εκκλησιαστικό όργανο

Basil Athanasiadis (1970-)

  • KnotsII (Nos.VI-VIII) για βιολί και εκκλησιαστικό όργανο

Συντελεστές:

Ηλίας Γυφτονικολός, βιολί

Ελένη Κεβεντσίδου, εκκλησιαστικό όργανο

 

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, 20:00

Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, 10672 Διάρκεια: 70’ με διάλειμμα

Γενική είσοδος: 10€, 8€ (Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)

Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226

Προπώληση Εισιτηρίων


Υπό την Αιγίδα:

Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Διοργάνωση: ΩΡΙΩΝ ΑΜΚΕ www.orionproductions.gr

Facebook page

Facebook event


Ηλίας Γυφτονικολός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου από το οποίο έλαβε Πτυχίο και Δίπλωμα βιολιού με βαθμό Άριστα (τάξη Σ.Σταθουλόπουλου) και Πτυχίο αρμονίας με βαθμό Άριστα (τάξη Κ.Ευαγγελάτου). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Α.Γραμματικόπουλο. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα με τους C.Slater, S.Stanzeleit, Χ.Κανέτη και Γ.Χατζηνίκο.

Έχει συμμετάσχει στην Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων, στην Ελληνική Ορχήστρα Νέων, ενώ έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ, όπως του Saadi στο Ιράν και του Fimu στη Γαλλία. Από το 2012 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και σε άλλες μουσικές σχολές.

Ελένη Κεβεντσίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις μουσικές τις σπουδές στο Εθνικό Ωδείο με την Κ.Τρούλη (1995, Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο). Απο το 1998 και για τρία χρόνια μαθήτευσε, ως υποτροφος του Συλλόγου “Οι φίλοι της Μουσικής”, κοντά στο διεθνούς φήμης οργανίστα N.Kynaston και συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία ως υποτροφος του Ιδρύματος Α.Σ.Ωνάσης υπό την καθοδήγηση των N.Kynaston και D.Titterington (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκτέλεση με Διάκριση, 2004). Τo 2004 απέσπασε τα βραβεία ερμηνείας Margaret and Sydney Lovett Organ Prize και United Music Publishers Ensemble Prize, Λονδίνο.

Το 2007 της απενεμήθη το βραβείο της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας στο Διεθνή Διαγωνισμό Οργάνου στο Kaliningrad της Ρωσίας. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος Μουσικής Δωματίου σε Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία. Έχει ηχογραφήσει στο Royal Festival Hall για τη Royal Academy και South London Organ Society και χορωδιακή μουσική στο Rugby School για τη Regent Records. Σήμερα διδάσκει όργανο και πιάνο στο Rugby School και Kent College και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Canterbury (διατριβή πάνω στην ανάλυση και εκτέλεση των Παραλλαγών για όργανο του Μax Reger, έργο 73, με την πλήρη υποτροφία και υποστήριξη του Canterbury Christ Church University).

Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Χώρος διοργάνωσης συναυλιών, με υψηλές προδιαγραφές, στον οποίο παρουσιάζεται πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Το αρχιτεκτονικό στυλ του Bauhaus, πάνω στο οποίο είναι χτισμένος ο ναός με ύψος άνω των 10 μέτρων, καθώς και οι επιφάνειες όπου δεν έχουν στοιχεία που εμποδίζουν την αντήχηση στο χώρο, δίνουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα στον ήχο προσφέροντας μοναδική ακουστική εμπειρία στο φιλοθεάμον κοινό. Η εκκλησία διαθέτει το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο σε ναό στην Αθήνα. Κατασκευάστηκε το 1933 από το διάσημο γερμανικό εργοστάσιο Steinmeyer και διαθέτει εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Σχόλια