Το 2018 φέρνει και 2η απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο… Αυτή τη φορά είναι η Dolores O’Riordan

Υπέφερε από μανιοκαταθλιπτική διαταραχή που μάλλον την κέρδισε σήμερα… Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αιτία θανάτου. Ήταν όμως μόνο 46 ετών. Τα τραγούδια της σίγουρα έχουν στοιχειώσει την εφηβική σου ηλικία και αν τα ακούσεις τώρα με αυτή τη δυσάρεστη αφορμή θα συνειδητοποιήσεις ότι έχει αναφερθεί σε όλα τα βασικά κομμάτια της ζωής που καθορίζουν έναν άνθρωπο και ότι η φωνή της έχει κάτι πολύ μοναδικό.

1. Zombie

To τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στον 2ο δίσκο των Cranberries και είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της βομβιστικής επίθεσης στο Warrington, από τον Ιρλανδικό Ρεπουμπλικανό στρατό το 1993. Δύο παιδιά, ο Jonathan Ball και ο Tim Parry σκοτώθηκαν. Στόχος της οργάνωσης ήταν να εκδιωχθούν τα βρετανικά στρατεύματα από την Βόρειο Ιρλανδία.

H live εκδοχή του στο βίντεο…

2. Linger

H Dolores O’Riordan είχε δηλώσει ότι οι στίχοι αφορούν τη σχέση που οδήγησε στο πρώτο της πραγματικό φιλί. Μέσω αυτού οι Cranberries έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό.

3. Dreams

Ήταν το πρώτο single των Cranberries το 1992. Απ’ ότι φαίνεται κάτι ήξεραν να ξεκινήσουν με αυτό, αν και πήρε 2 χρόνια για να γίνει επιτυχία, ωστόσο έμεινε διαχρονικά…

4. Promises

Ήταν το τελευταίο single που μπήκε στα charts της Αμερικής πριν διαλυθεί το συγκρότημα.

5. Ode to my family

Aναφέρεται όπως η ίδια έχει δηλώσει στους γονείς της, στην παιδική της ηλικία και το στενάχωρο συναίσθημα του να χάνεις την απλή ζωή για τα φώτα της δημοσιότητας. “Ένας παιάνας στις απλές παλιές μέρες, την ζεστασιά και την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής”

6. Animal instinct

Αναφέρεται στην αγάπη της για το πρώτο της παιδί, που γεννήθηκε την περίοδο της διάλυσης του συγκροτήματος. Τότε υπέφερε από έντονο στρες και η εγκυμοσύνη καθώς και η γέννηση του γιου της την έδωσαν ξανά δύναμη για ζωή και όρεξη για δημιουργία. Έτσι επέστρεψε στην μουσική δηλώνοντας ότι “βρήκα ξανά την ευτυχία και άρχισα να τραγουδώ πάλι…”

7. Just my imagination

Σχόλια