Οι πύργοι Aillaud μέσα από τις λήψεις του Laurent Kronental είναι το πιο όμορφο φωτογραφικό πρότζεκτ που έχουμε δει τελευταία.

Ο Γάλλος φωτογράφος Laurent Kronental, στην νέα σειρά φωτογραφιών του με τίτλο “Τα μάτια των Πύργων” επανατοποθετεί στο πλαίσιο των φωτογραφιών του το τετριμμένο και θαμπό αστικό τοπίο του Παρισιού, σε μερικές καταπληκτικές λήψεις.

Περιτριγυρισμένος από τους τοίχους των πύργων Aillaud, ο θεατής καλείται να κοιτάξει μέσα από τα στρογγυλά παράθυρά τους τα προάστια του Παρισιού. Από τους κατοίκους και το εσωτερικό, ο Kronental θέλει να μας μεταφέρει στην θαυμαστή θέα από ψηλά και να εξηγήσει μέσα από το υλικό του “Γιατί χτίστηκαν αυτοί οι πύργοι σε τέτοιο σχήμα;”, “Τι μπορεί να δει κανείς από εκεί πάνω”.

Η περιέργειά του τον οδήγησε εκεί. Από την πρώτη του επίσκεψη, το 2011, είχε εντυπωσιαστεί από τις τεράστιες διαστάσεις των κτηρίων και την αινιγματική στρατιωτική αισθητική τους.

Οι Πύργοι Aillaud είναι ένα συγκρότημα 18 ψηλών κτηρίων, που βρίσκονται στη Nanterre, προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Χτίζονταν από το 1973 έως το 1981, σχεδιασμένοι από την αρχιτέκτονα Émile Aillaud, λόγω της έλλειψης σπιτιών μετά τον πόλεμο. Η Aillaud ήθελε να ξεφύγει από τις ίσιες γραμμές, ενώ ο καλλιτέχνης Fabio Rieti στόλισε τους πύργους με χρωματιστό μωσαϊκό.

Δείτε, λοιπόν, τις εκπληκτικές φωτογραφίες που τράβηξε ο Laurent Kronental μέσα από τους πύργους.

 

Πηγή: Ignant.com

Σχόλια