5 χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και οι υπηρεσίες που παρέχουν!

Έφτασε, λοιπόν, η εποχή που χιλιάδες άνθρωποι λατρεύουν… ή και όχι: O χειμώνας! Υπάρχει ένα στοιχείο που καθιστά αυτή την εποχή μαγική, όμως, και δεν είναι άλλο από το χιόνι. Μετράμε αντίστροφα για τις πρώτες χιονονιφάδες και συνεπώς την έλευση του χειμώνα για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Λάτρεις των extreme sport αλλά και φίλοι του πειραματισμού ετοιμαστείτε! Η πανέμορφη Ελλάδα μας προσφέρεται για αθλήματα όπως το σκι. Η εμπειρία είναι μοναδική και θα ανταμείψει ακόμα και προσδοκίες υψηλών απαιτήσεων. Ας δούμε, λοιπόν, τους καλύτερους εγχώριους προορισμούς που θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές!

1. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΠΗΛΙΟΥ

χιονοδρομικά κέντρα της ΕλλάδαςΒρίσκεται στο νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο όρος Πήλιο, στη θέση Αγριόλευκες.  Αξιοσημείωτο είναι το ιδιαίτερα χαμηλό ύψος στο οποίο αναπτύσσεται, μόλις στα 1471 μέτρα. Συνδυασμός εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς του ορεινού τοπίου και υπέροχης θέας στο πέλαγος. Η προσβασιμότητα είναι σχετικά εύκολη αφού το χωρίζει μικρή απόσταση τόσο από το Βόλο και την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη. Είναι  πολύ κοντά στα φημισμένα γραφικά χωριουδάκια του Πηλίου. Τον πρώτο λόγο για την ίδρυσή του είχε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου το 1967. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ποικίλες ανέσεις όπως κατάλυμα, εστιατόριο, αναψυκτήριο, ιατρική περίθαλψη, χώρους στάθμευσης και ευκαιρία να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα χιονοδρομικά είδη. Ακόμα λειτουργεί σχολή εκπαίδευσης σκι και σνοουμπορντ. Το κέντρο αποτελείται από πέντε πίστες συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων.

2. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

χιονοδρομικά κέντρα στην ΕλλάδαΠρόκειται για το μεγαλύτερο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα σε μικρή απόσταση από Αθήνα, Πάτρα και Λαμία. Εντοπίζεται στις θέσεις Φτερόλακκα και Κελάρια. Το τοπίο μπορεί να σαγηνεύσει τον επισκέπτη με την πυκνή του βλάστηση όντας κατάφυτο από έλατα και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Προσφέρονται υπηρεσίες όπως μαθήματα χιονοδρομίας, ιατρική κάλυψη, ενοικίαση εξοπλισμού, εστιατόρια και καφετέριες. Διατίθενται είκοσι μία πίστες, τέσσερις μίνι πίστες αρχαρίων με babylifts και δεκαέξι αναβατήρες. Στα θετικά του προστίθεται και η δυνατότητα εξόρμησης στην Αράχοβα, το κοσμοπολίτικο ορεινό χωριό που αξίζει μια επίσκεψη.

3. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ

χιονοδρομικά κέντρα στην ΕλλάδαΒρίσκεται στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας και είναι το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας (1934). Εύκολα προσιτό και κοντά σε πόλεις όπως η Νάουσα, η Βέροια και η Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν δώδεκα πίστες καταβάσεων, δύο  πίστες αντοχής, εναέρια διθέσια καρεκλάκια και έξι συρόμενοι αναβατήρες. Σχετικά με το βαθμό δυσκολίας τους οι πίστες χωρίζονται σε τουριστικές και αγωνιστικές. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει εστιατόρια με παραδοσιακό φαγητό, χώρο στάθμευσης, καταστήματα σκι και σνόουμπορντ. Στην κορυφή του βουνού υπάρχει καφετέρια με μοναδική θέα που θα ανταμείψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη μετά από μια κουραστική και δύσκολη πορεία.

Δες τα πιο φθηνά δωμάτια στην Νάουσα τώρα και τις προσφορές τους!

4. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

χιονοδρομικά κέντρα στην ΕλλάδαΒρίσκεται στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας και είναι άνετα προσβάσιμο σε κατοίκους της Νάουσας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό κέντρο σε ολόκληρη την Ελλάδα που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης και ανήκει στην κατηγορία των πιο σύγχρονων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας μας. Παρέχονται όλες οι ανέσεις και υπάρχει πλήθος υποδομών. Εντοπίζονται πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και τρεις πίστες cross country. Ακόμα διαθέτει baby lifts, πέντε συρόμενους αναβατήρες και διπλή εναέρια καρέκλα.

5. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

χιονοδρομικά κέντρα στην ΕλλάδαΒρίσκεται στο όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας, στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Εξαιρετική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Υπάρχει πληθώρα επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. Διαθέτει δεκατέσσερις πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας και πέντε αναβατήρες, εκ των οποίων ο ένας είναι εναέριος και οι τέσσερις συρόμενοι. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει το νυχτερινό σκι. Προσφέρει άριστη ποιότητα χιονιού και ήπια κλίση στις πίστες.

Σχόλια