Κορυφαία εκτίναξη γνωρίζει το τελευταίο διάστημα το ψηφιακό νόμισμα, Bitcoin, καθώς σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Αλλεπάλληλη εκτόξευση, που έχει εντυπωσιάσει το ψηφιακό πλήθος, επήλθε στην τιμή του Bitcoin, μετά την πτώση που γνώρισε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου του 2017, καταλήγοντας στα 5519 δολάρια, γεγονός που αποδίδεται στην ακύρωση μιας προτεινόμενης τεχνολογικής αναβάθμισης στο δίκτυο SegWit2x και εν τέλει οδήγησε πολλούς χρήστες να αποσυρθούν από το κρυπτονόμισμα.

Η ραγδαία αύξηση της ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου είναι γεγονός το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς ανέρχεται στα 20.000 σχεδόν δολάρια με ανέλιξη της τάξεως του 10%.

Τεταμένη άνοδος Bitcoin: Ξεπέρασε τα 20.000$

Παρόλα αυτά, η θορυβώδης αυτή άνοδος είναι αμφιλεγόμενη, αφού οι απόψεις διίστανται. Η πρόοδος που σημειώθηκε η οποία υπολογίζεται άνω του 1700% από την αρχή του 2017, αφού την Πρωτοχρονιά του προηγούμενου έτους πλησίασε στα 1.000 δολάρια, συνεπάγεται με φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με κινδύνους περί “φούσκας” για το Bitcoin, πράγμα που προφανώς διχάζει την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Ξαφνικά, το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα βγαίνει από την αφάνεια και λαμβάνει αυξανόμενο ενδιαφέρον από νέα προϊόντα και επενδυτές, ενώ μέχρι πρότινος εθεωρείτο μέχρι και απαγορευμένο θέμα συζήτησης, ειδικά στην παγκόσμια αγορά, και πλέον όλοι μιλάνε γι’ αυτό, κάνοντας ενίοτε βεβαίως και βαρύγδουπες δηλώσεις περί συνωμοσιών και υποχθόνιων κυκλωμάτων.

Άλλοι κάνουν λόγο για εύκολο χρήμα, όταν η διακύμανση του ακολουθεί ανοδική πορεία, αφού, λοιπόν, τότε μπορούν να εισπράξουν κέρδη που σε στάσιμες περιόδους θα συλλέγονταν με πολύ πιο βραδείς ρυθμούς.

Γενικότερα, άλλοι συμμερίζονται πλήρως τις ανατροπές που συνυφαίνονται με την ψηφιακή τεχνολογία, τολμώντας να κάνουν ριψοκίνδυνες επενδύσεις, εφόσον βλέπουν τις συνεχείς αποδόσεις του νομίσματος, ενώ άλλοι αντιτάσσονται αυτού, παραλληλίζοντάς τον ενθουσιασμό που επικραττεί με την “κρίση της τουλίπας” στην Ολλανδία τον 16ο αιώνα και κάνουν διακηρύξεις για “απάτη” που προωθεί σκοτεινές δραστηριότητες, όπως η διακίνηση όπλων, ναρκωτικών, μαύρου χρήματος, κ.τλ.

Bitcoin: Το ψηφιακό νόμισμα του αιώνα

 

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε αν θα είναι δημοφιλή, αν θα πουλήσουν στον κόσμο το όνειρο. Το όνειρο, είτε θα πραγματοποιηθεί, είτε όχι, και αυτό ακριβώς είναι εκείνο το οποίο εκστασιάζει τους ανθρώπους», εκφράζει χαρακτηριστικά ο χρηματιστής στο Bitmex, Arthur Hayers, αναφερόμενος στα κρυπτονομίσματα, που αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέχρι και 1360 εναλλακτικά.

Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζουμε εκ του ασφαλούς αν το Bitcoin είναι οικονομική φούσκα, μα μόνο σίγουρο είναι ότι προς το παρόν συνιστά μια ψηφιακή πραγματικότητα, που ολοένα και καρποφορεί, επεκτείνοντας τον κύκλο των υποστηριχτών της.

Σχόλια