Ίσιωμα μαλλιών με φυσικό τρόπο για να σταματήσεις να ταλαιπωρείσαι!

Το ίσιωμα των μαλλιών σου καθημερινά έχει ταλαιπωρήσει πολύ τα μαλλιά σου; Είναι πράγματι πρόβλημα και καλύτερα να το σταματήσεις άμεσα για να μην χειροτερεύσει η κατάσταση. Το ξέρουμε ότι δεν θες να εμφανίζεται μαζί σου και μια ζούγκλα, οπότε ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να την χαλιναγωγήσεις και να είσαι αξιοπρεπέστατη στις καθημερινές σου δραστηριότητες χωρίς να καταστρέφεις το μαλλί.

1. Ξεκίνα σωστά την διαδικασία από το λούσιμο

Προφανώς ένα καλό σαμπουάν, ειδικό για ίσια μαλλιά ή κατά του φριζαρίσματος παίζει τεράστιο ρόλο. Αντίστοιχα και μια καλή μαλακτική 2 φορές την εβδομάδα και οπωσδήποτε μια θρεπτική και θεραπευτική μάσκα 1 φορά την εβδομάδα. Αν ξεχνάς να φροντίζεις το μαλλί σου από μέσα, θα σε ξεχάσει σίγουρα κι αυτό απέξω.

Tip: Χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν κερατίνη.

Δες εδώ σαμπουάν με κερατίνη στις καλύτερες τιμές!

Αφού λουστείς χρησιμοποίησε πετσέτα από έξτρα απορροφητικό υλικό. Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά μια παλιά, γαριασμένη και ταλαιπωρημένη πετσέτα, όπως δεν θα την έβαζες στο δέρμα σου δεν πρέπει να την βάζεις και στα μαλλιά σου.

Ξεκίνα, επίσης, το στέγνωμα με την πετσέτα. Άρχισε να τα σκουπίζεις κατά μήκος και προς τα κάτω, ώστε να τα ισιώνεις και λίγο ταυτόχρονα.


Η Elvive έχει ετοιμάσει, όμως, μια έκπληξη για όλες μας. Εμείς κάναμε το σύντομο τεστ, κάνε το κι εσύ!

Απάντησε τώρα εδώ στις ερωτήσεις, βρες τη σειρά Elvive που ταιριάζει στα μαλλιά σου και απόκτησέ την με έκπτωση!


 

2. Διάλεξε τον κατάλληλο τύπο χτένας

Μην χρησιμοποιείς στρογγυλές βούρτσες γιατί είναι φτιαγμένες για σγουρά μαλλιά. Αντίθετα, όσο άβολες κι αν σου φαίνονται, αυτές που είναι για ίσια μαλλιά και σε βοηθάνε να λύνεις και όλους τους κόμπους είναι αυτές με τα δοντάκια.

3.Ίσιωσε τα μαλλιά σου χτενίζοντάς τα

Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς πιστολάκι. Αν θες οπωσδήποτε πιστολάκι, βάλτο στον κρύο αέρα. Πώς θα γίνει να τα ισιώσεις έτσι; Κάθε 5 λεπτά μην ξεχνάς να τα χτενίζεις.

4.Πιάσε τα αλογοουρά

Αφού τα μαλλιά σου είναι κατά 70% στεγνά κάνε μια χαμηλή και σφιχτή αλογοουρά. Χρησιμοποίησε έξτρα λαστιχάκια και στο μαλλί που έπιασες για να μην μείνει σημάδι στην μέση.

5. Ή ακολούθησε την τακτική των γυναικών της Λατινικής Αμερικής

Αυτή η τεχνική λέγεται “La Toca”. Αφού λουστούν, οι λατινοαμερικάνες, αφού τα αφήσουν να στεγνώσουν λίγο, γυρίζουν τα μαλλιά τους ολόγυρα από το κεφάλι τους σε ίσια μορφή και τα πιάνουν χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια. Έτσι ξυπνάνε με ίσια μαλλιά.

++Extra θεραπευτικά tips

α) Η φυσική βαφή, γνωστή και ως χένα, θεωρείται άκρως θεραπευτική για τα μαλλιά. Μπορείς να πάρεις μία χωρίς χρώμα, που θα λειτουργήσει αμιγώς ως θεραπεία και θα κάνει τα μαλλιά σου πιο πυκνά και την τρίχα σου πιο χοντρή, ώστε να βαρύνουν και να στέκονται πιο ίσια. Επίσης, αποτρέπει και το να σπάει η τρίχα στις άκρες.

β)Το δαφνέλαιο είναι το Νο1 λάδι για τα μαλλιά. Αναζωογονεί και κάνει πιο λαμπερά τα μαλλιά σας εγγυημένα.

Πηγή: Brightide.com

 

Γιατί τα μαλλιά μας γίνονται γκρι

 

 

Σχόλια