Ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας, εντελώς δωρεάν! Δες που να το κάνεις!

Δεν είναι άλλο ένα τεστ παρόμοιο με αυτά των περιοδικών. Έχει όντως θεωρητική βάση από πίσω και συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, ακόμα κι αν κάποια πράγματα δεν πέσουν τόσο μέσα, θα πάρεις τις εξής σημαντικές πληροφορίες:

  1. Την φόρμουλα των 4 γραμμάτων σύμφωνα με την τυπολογία προσωπικότητας του Yung, μαζί με αναλυτική περιγραφή του τύπου της προσωπικότητάς σου και την δύναμη των προτιμήσεών σου.
  2. Τα κατάλληλα επαγγέλματα για τον τύπο της προσωπικότητάς σου και πανεπιστήμια στα οποία μπορείς να πάρεις αντίστοιχες γνώσεις.
  3. Feedback για τον τρόπο που επικοινωνείς με τους ανθρώπους και για τον τρόπο που μαθαίνεις πιο εύκολα.
  4. Με ποιες διάσημες προσωπικότητες έχεις τα ίδια αποτελέσματα.

Τα είδη των προσωπικοτήτων χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Τους “Αναλυτικούς” τύπους, τους “Διπλωματικούς”, τους “Συναισθηματικούς” και τους “Εξερευνητές”(σε ελεύθερη μετάφραση).

Στο επίσημο site του τεστ μπορείς να διαβάσεις και άρθρα για καθημερινά tasks και ζητήματα και πως τα αντιμετωπίζει η κάθε κατηγορία.

Το τεστ βασίζεται στην θεωρία του Carl Yung, την οποία ανέπτυξε για να μετουσιώσει στο συγκεκριμένο τεστ η Katharine Cook Briggs. Συγκεκριμένα, ο Yung διακρίνει τις προσωπικότητες σε εξωστρεφείς και σε εσωστρεφείς, με βάση το αν εστιάζουν στον εξωτερικό ή στον εσωτερικό τους κόσμο και προχώρησε την σκέψη του με βάση τις νοητικές λειτουργίες των ατόμων, διακρίνοντάς τις σε κριτική και αντιληπτική ικανότητα.

Αυτή είναι, λοιπόν, η θεωρητική βάση και το κλειδί ανάπτυξης του συγκεκριμένου τεστ προσωπικότητας. Αξίζει, σίγουρα, να το κάνετε ακόμα κι αν το γνωρίζουμε όλοι πως με αντικείμενο τον άνθρωπο 100% αξιοπιστία στα εξαγώγιμα συμπεράσματα δεν μπορεί να υπάρχει.

Κάντε τώρα εντελώς δωρεάν το τεστ εδώ

Σχόλια