Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πάντοτε ιδιαίτερη για όλους, όπως επίσης και η χαρά της προσφοράς. Μήπως, ο Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα είναι κάτι παραπάνω από αδήριτη ανάγκη για όλους μας;

Τα Χριστούγεννα είναι περίοδος γιορτινή, γεμάτη φως. Στο μυαλό του καθενός μας οι εικόνες των συγγενών, του οικογενειακού τραπεζιού, του δέντρου και φυσικά των δώρων και των τραγουδιών κατακλύζουν κάθε σκέψη.

Η βαβούρα της δικιάς μας ζωής, η δική μας τύχη (που συχνά δεν την αντιμετωπίζουμε σαν τέτοια) δε μας αφήνει να δούμε πέρα από το δικό μας σπιτικό. Συχνά οι δύο αυτές εβδομάδες είναι χρόνος που αρπάζουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε από την καθημερινή μας εργασία, από τις χιλιάδες ώρες που περνάμε στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο φροντιστήριο. Όμως ο χρόνος αυτός, ο ελεύθερος, θα μπορούσε να μην ξοδευτεί με άξονα μονάχα τον εαυτό μας, το σπιτικό μας, τους δικούς μας ανθρώπους.

Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα: μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει ως βασικό συστατικό του ένα πράγμα: την προσφορά. Μα φυσικά θα πει κανείς: “Το να προσφέρεις στους ανθρώπους που αγαπάς δεν είναι αρκετό;”

Φυσικά και είναι. Αν αυτό θες να κάνεις, κάνε το και κανένας δε θα βρεθεί να σου πει πως πράττεις λανθασμένα.

 

Όμως το να προσφέρεις μόνο σε εκείνους που αγαπάς, είναι σαν να βρίσκεις δύο σεντούκια με θησαυρό και να παίρνεις μαζί σου μονάχα το ένα, διότι τα πετράδια του σου είναι γνώριμα, τα έχεις δει να πωλούνται ακριβά στον τόπο σου και ξέρεις σίγουρα τις απολαβές που θα έχεις από αυτά.

Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα: μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά!

 

Η προσφορά σε έναν ξένο φαινομενικά άνθρωπο, και δη σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη, είναι ένας θησαυρός σπάνιος, γεμάτος άγνωστα, αλλά  υπερπολύτιμα πετράδια. Οι απολαβές που θα έχεις αν προσφέρεις δε θα είναι υλικές. Όμως την αξία τους θα την νιώσεις κάπου βαθιά στο στέρνο σου μόλις η πράξη σου ολοκληρωθεί.

 

Κανένας δε θα κακολογήσει τον άνθρωπο που θα διαλέξει τον “γνώριμο” θησαυρό. Θα νιώσει λύπη για αυτόν, διότι δε ρίσκαρε να πάρει τον “άγνωστο” θησαυρό μαζί του και να κερδίσει πολλαπλά. Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και είναι στο χέρι σου να το κάνεις αυτό πραγματικότητα, προσφέροντας!

Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα: μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά!

Πολλοί από εμάς δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν… Τόσοι πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη και μια πράξη καλοσύνης μοιάζει σαν μια σταγόνα νερού σε έναν ωκεανό κακίας. Δεν ισχύει αυτό, διότι μιας πράξη καλοσύνης και προσφοράς είναι μια δόση αντίδοτου στα δηλητηριασμένα νερά του ωκεανού.

 

Αν φέτος τα Χριστούγεννα θέλετε να κάνετε αυτή τη διαφορετική, παρ’ όλα αυτά, ουσιώδη πράξη προσφοράς μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – ΦΛΟΓΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για να διαβάσετε ιστορίες στα παιδιά που φιλοξενούνται στους ξενώνες. Η χαρά των μικρών παιδιών που θα έχουν μια τόσο δημιουργική επίσκεψη σίγουρα θα σας ανταμείψει. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την Γενική Γραμματέα του συλλόγου κ. Ελένη Αντωνίου στο τηλέφωνο 210 7485000/210 7772421 ή στο email floga@floga.org.gr.
Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα: μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά!

Κιβωτός του Κόσμου

Μπορείτε να γίνετε εθελοντές και να προσφέρετε προσωπικό χρόνο, τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιχνίδια, ακόμα και φροντιστηριακά μαθήματα για τα παιδιά της Κιβωτού. Ιδρύθηκε το 1998 από τον 26χρονο, τότε, πατέρα Αντώνιο και έχει ως στόχο να βγάλει όσο περισσότερα παιδιά μπορεί από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 5141935.

Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα: μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά!

Χαμόγελο του Παιδιού

Μπορείτε και εδώ να γίνετε επίσης εθελοντές και να δουλέψετε για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών, να προασπιστείτε τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3306150 ή στο info@hamogelo.gr.

Εθελοντισμός τα Χριστούγεννα: μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά!

Ο εθελοντισμός στη θεωρία και στην πράξη

 

Σχόλια