Οι δύο πρωτοχρονιάτικες σινεφίλ επιλογές μας!

Το 2017 κλείνει με ένα Σαββατοκύριακο! Οι σινεφίλ, λοιπόν, ας το αποχαιρετίσουμε κινηματογραφικά όπως του αξίζει… Αν ψάχνετε τι να δείτε σας προτείνουμε αυτές τις δύο ταινίες που έχουν έντονη πρωτοχρονιάτικη διάθεση, αφού διαδραματίζονται μια παραμονή πρωτοχρονιάς.

1. In Search of a Midnight Kiss(2007)

Ταινία αμερικανικής ανεξάρτητης παραγωγής. Mια γλυκόπικρη, με ισόποσες δόσεις ρομαντισμού και κυνισμού, ιστορία που διαδραματίζεται παραμονή πρωτοχρονιάς.

Υπόθεση: Ο 29χρονος Wilson, μετά από μία πολύ απογοητευτική χρονιά, δεν έχει καμία διάθεση να γιορτάσει τον ερχομό του νέου έτους. Εντελώς άκυρα, όμως, μετά από προτροπή του φίλου του να βάλει μια αγγελία για dating, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη Vivian, που έχει αποφασίσει να ψάξει μέχρι να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να περάσει Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Γιατί να την δεις; Γιατί είναι ένα ασπρόμαυρο αναπάντεχο ρομάντζο, με στιγμές που δεν βγάζουν πολύ νόημα κι άλλες που σε βρίσκουν απολύτως ταυτισμένο. Υπάρχει έντονη η δόση του independent κινηματογράφου, που τελευταία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, και δεν λέω άλλα για να μην σου κάνω σπόιλερ για το τέλος. Είναι πάντως ιδανική για αυτές τις μέρες, αν βρίσκεσαι σε ένα mood χαρμολύπης.

2. Two Lovers(2008)

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο πρωταγωνιστής της ταινίας καλείται να αποφασίσει μεταξύ δύο γυναικών.

Υπόθεση: Μια ρομαντική δραμεντί που διαδραματίζεται στο Brooklyn με πρωταγωνιστές τους Χοακίν Φίνιξ, Γκουίνεθ Πάλτροου και Βανέσα Σο. Ο Leonard καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ενθουσιώδη Michelle, που μένει απέναντί του και στην γλυκιά Sandra που του προξενεύουν οι γονείς του.

Γιατί να την δεις: Για την καταπληκτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ και γιατί είναι από τις πιο καλά σεναριακά δομημένες ταινίες για ερωτικά διλήμματα.

 

Kαλή χρονιά σε όλους!

Σχόλια