Ακόμα και η Ανώνυμη Περιήγηση στο διαδίκτυο δεν εξασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα σου!
Ακόμα κι όταν νομίζεις ότι καλύπτεις τα “διαδικτυακά σου ίχνη” ανοίγοντας παράθυρο ανώνυμης περιήγησης στον browser, οι σελίδες που επισκέφθηκες και όλη η σειρά με την οποία κινήθηκες στο διαδίκτυο δεν είναι τόσο ιδιωτική όσο πιστεύεις.
Πληροφορίες για τις online κινήσεις σου και το κάθε URL που είδες, μπορούν εύκολα να αγοραστούν από κάποιον που τις θέλει. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός που τις αναζητά έχει διαφημιστικά κίνητρα, ωστόσο εννοείται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Γερμανών. Στην ουσία δεν χρειάστηκε καν να το αγοράσουν, ένας “μεσίτης” δεδομένων (aka data broker) τους το έδωσε δωρεάν. Και παρόλο που ήταν ανώνυμη η περιήγηση, ήταν πολύ εύκολο να βρουν μερικούς χρήστες πολύ γρήγορα.
Στην περίπτωση αυτή, τελικά από που είχαν συγκεντρωθεί τα δεδομένα; Από ένα plugin, extension του browser που λέει στους όρους τους ότι πουλά τα δεδομένα σου.
Συμπέρασμα: Πρέπει να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με όλο αυτό το θέμα που ονομάζεται “προστασία δεδομένων” γιατί η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Θα αναλύσουμε τρόπους για να προστατευτείς και τα νομικά ζητήματα που τίθενται σε άλλο άρθρο.