Κι όμως δεν είναι ψέμα, ούτε δύσκολο να μπεις στην 1η θέση του αεροπλάνου δωρεάν, αρκεί να σταθείς λιγάκι τυχερός!

Αντικειμενικά το να κλείσεις 1η θέση στο αεροπορικό σου ταξίδι είναι μία πολυτέλεια που μπορούν λίγοι να απολαύσουν. Σου έχουμε, όμως, ένα tip που είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις και αν είσαι λιγάκι τυχερός μπορεί και να μεταφερθείς στην 1η θέση του αεροπλάνου δωρεάν, χωρίς να πληρώσεις τίποτα παραπάνω.

Ψάχνεις εισιτήρια; Βρες τις καλύτερες τιμές από όλες τις εταιρείες εδώ

Το μόνο που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι να τσεκάρεις αν το κάθισμα που αντιστοιχεί στο εισιτήριό σου είναι σπασμένο, έστω λίγο, σε οποιοδήποτε σημείο.

Αν είναι, είτε δεν πέφτει πίσω γιατί έχει χαλάσει ο μηχανισμός, είτε τρίζει περίεργα, είτε το χερούλι δεν ανεβαίνει, είτε το τραπεζάκι έχει ρωγμές, ό,τιδήποτε δηλαδή πάει έστω και λίγο λάθος μπορεί να σου χαρίσει μια δωρεάν μεταφορά στην business class.

Έχεις το δικαίωμα, λοιπόν, να ζητήσεις μια άλλη θέση και αυτή σε μια γεμάτη πτήση το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην α’ θέση.

Οι 7 καλύτερες φτηνές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη!

Aυτό το ανακάλυψε ο μετρ των travel hacks, Rick Brown, που έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο “Ταξιδέψτε σα να έχετε μια περιουσία, χωρίς να έχετε ξοδέψει ευρώ”. Δήλωσε μάλιστα στο Quora: ” Αν η θέση σας είναι σπασμένη, μπορείτε να ζητήσετε άλλη θέση. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη στην οικονομική θέση, θα πρέπει αναγκαστικά να σας βάλουν στην πρώτη θέση”.

Το μόνο που μπορεί να πάει στραβά είναι να αρχίσουν τα παράπονα από άλλους επιβάτες, που μπορεί να νιώσουν αδικημένοι. Εσείς πάντως δεν χάνετε κάτι.

Φυσικά, μην αρχίσετε να σπάτε σκόπιμα τις θέσεις σας. Είναι προφανώς παράνομο και ντάξει μην ξεφτιλιστούμε κιόλας εν είδει μιας πολυτέλειας. Προς θεού.

Αλλά αν τυχόν το κάθισμά σας είναι σπασμένο, ήταν η τυχερή σας μέρα.

10 πράγματα που αγνοούσες για τα αεροπλάνα!

 

Πηγή: TheCultureTrip.com

Σχόλια