Συγκεντρώσαμε όλες τις καινούριες ταινίες της εβδομάδας που από το βράδυ θα προβάλλονται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες!

Άλλη μια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά και συγκεντρώσαμε τις επιλογές που έχεις. Η αλήθεια είναι πως εν όψει Χριστουγέννων τα πράγματα είναι λίγο πιο πεσμένα στα κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά το θέμα είναι να μένεις τουλάχιστον ενημερωμένος.

 

1.Τζαμάικα

Μια δραματική κομεντί ελληνικής παραγωγής και συγκεκριμένα σε συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ και της Feelgood Entertainment.

Υπόθεση: Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του, προσπαθώντας να συντηρήσει την οικογένειά του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει την κάθε μέρα εντελώς διαφορετικά, σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι μεν ως αδέλφια που μεγάλωσαν μαζί, αποξενωμένοι όμως πια στην ενήλικη καθημερινότητά τους και τις απαιτήσεις της, πρωταγωνιστούν σε μια ταινία με θέμα τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που, ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος, είτε αυτό οφείλεται σε εκπλήξεις είτε όχι.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφωνιός | Πρωταγωνιστούν: Φάνης Μουρατίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σενάριο: Γιώργος Φειδάς (Singles) σε μία ιδέα του Φάνη Μουρατίδη |Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης | Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος (Ένας Άλλος Κόσμος)

Δείτε το τρέιλερ:


2. The Florida Project

Mια δραματική ταινία, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου (Γουίλεμ Νταφόε), ανεξάρτητης παραγωγής που φλερτάρει με τα Όσκαρ.

Υπόθεση: Η ιστορία ενηλικίωσης, της εξάχρονης Μούνεϊ,που ζει με την επαναστάτρια μητέρα της σε ένα μοτέλ στα περίχωρα του Ορλάντο και περνά το καλοκαίρι της κάνοντας διάφορες αταξίες με τα σκληρά παιδιά της γειτονιάς. Ωστόσο, όταν η μητέρα της μπαίνει στην πορνεία για να πληρώσει το ενοίκιο, η ζωή των δύο γυναικών θα αλλάξει ριζικά.

Συντελεστές:  Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ | Πρωταγωνιστούν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο

Δείτε το τρέιλερ:


3. Τζάνγκο: Ο βασιλιάς τoυ swing

Μια μουσική βιογραφία με γαλλική υπογραφή, σκηνοθετικό ντεμπούτο του μέχρι σήμερα παραγωγού Ετιέν Κομάρ.

Υπόθεση:  Η βιογραφία του τζαζ κιθαρίστα Τζάνγκο Ρέινχαρντ. Την στιγμή που και οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί, ο τσιγγάνος και σουίνγκ κιθαρίστας Τζάνγκο Ράινχαρτ βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της καριέρας του στο Παρίσι του 1943. Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγό και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του Λουίζ. Αλλά η απόδραση τους αποδείχθηκε πιο δύσκολη υπόθεση.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ετιέν Κομάρ | Πρωταγωνιστούν: Ρεντά Καντέμπ, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπεά Παλιά

Δείτε το τρέιλερ:


4. Ο Στόχος

Μια πολεμική συμπαραγωγή Αγγλίας και Γαλλίας.

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την απόπειρα δολοφονίας του ναζί «Χασάπη της Πράγας» Ράινχαρντ Χέιντριχ.
Κατά τη διάρκεια του 1942, στην κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία, δύο Τσεχοσλοβάκοι, μέλη της Αντίστασης και αποσταλμένοι από το Λονδίνο φτάνουν στην Πράγα για να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ μετά από αυτόν που όλοι γνωρίζουμε: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ. Πρόκειται για την “Επιχείρηση Ανθρωποειδές”, μία από τις πιο θαρραλέες και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου. 

Συντελεστές: Σκηνοθεσία Σέντρικ Χιμένεθ | Πρωταγωνιστούν: Τζακ Ο’Κόνελ, Ρόζαμουντ Πάικ, Μία Γουασικόφσκα, Τζέισον Κλαρκ

Δείτε το τρέιλερ:


5. Dede

Koινωνικοδραματική, γεωργιανής παραγωγής με 4 βραβεία στο ενεργητικό της και μία υποψηφιότητα.

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται το 1992 σε ένα ορεινό χωριό του Καυκάσου, επί γεωργιανού εδάφους. Η Ντίνα ζει σε αυτό το απομονωμένο χωριό, όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από τις παραδόσεις και τον συντηρητισμό. Ο παππούς της, έχει  προφανώς κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον Νταβίντ, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας φέρνει μαζί του και τον συνστρατιώτη  και καλύτερό του φίλο, στον οποίο χρωστάει τη ζωή του. Ο Γκέγκι όμως και η Ντίνα ερωτεύονται, γεγονός που αναστατώνει όλη την μικρή κοινωνία. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις «στεγανές» παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και αν ναι, τι πρέπει να στερηθεί για να το καταφέρει;

Συντελεστές: Σκηνοθεσία Μάριαμ Κατσβάνι | Πρωταγωνιστούν: Νάτια Βιμπλιάνι, Γκέοργκε Μπαμπλουάνι, Γκίρσελ Τσελίντζε

Δείτε το τρέιλερ:


6. Όλα τα λεφτά του κόσμου

Το δραματικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής, του Ρίντλει Σκότ.

Υπόθεση: Όταν ο 16χρονος εγγονός του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, του μεγιστάνα πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι, πέφτει θύμα απαγωγής το 1973 στην Ιταλική πρωτεύουσα, η μητέρα του αναλαμβάνει μόνη της τη διάσωσή του και συγκρούεται με όλους για να σώσει τη ζωή του γιου της, καθώς ο σκληρός δισεκατομμυριούχος παππούς του αρνείται να πληρώσει τα λύτρα.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ

Δείτε το τρέιλερ:


7. Ο Εργένης 2

Άλλη μια ελληνική παραγωγή, που δυστυχώς δεν έχει λάβει την αντίστοιχη αντίδραση με την πρώτη. Οι κριτικοί την έχουν μαυρίσει.

Υπόθεση: Οι Αντώνης, Ρένος και Τζίμης εκδράμουν στην Κρήτη για να «συμπαρασταθούν»  και να “στηρίξουν” τον αμετανόητο εργένη φίλο τους Κώστα, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί την κόρη ενός κρητίκαρου παλαιάς κοπής.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος | Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Τρουφάκου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης


8. Φερδινάνδος (Αnimation)

H παιδική επιλογή της εβδομάδας. Ο σκηνοθέτης του Ρίο επιστρέφει!

Υπόθεση: Η ταινία εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος όμως να επιστρέψει στην οικογένεια του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δε μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατα του.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνα |Ηθοποιοί: Κέιτ ΜακΚίνον, Ντέιβιντ Τέναντ, Μπόμπι Καναβάλε |Σκηνοθετική Επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής

Με τις φωνές των: Μάριος Αθανασίου, Άντρια Ράπτη, Λουκάς Φραγκούλης, Πέτρος Δαμουλής, Νίκος Αξιώτης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Χρήστος Συριώτης, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Φοίβος Ριμένας, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Δείτε το τρέιλερ:

Mε πληροφορίες από το Zougla.gr και το Athinorama.

Σχόλια