Συγκεντρώσαμε όλες τις cosy καφετέριες για να μπεις στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και να απολαύσεις έναν ζεστό καφέ με τον πιο χουχουλιάρικο τρόπο!

Αυτές τις μέρες όλο και κάπως οι ρυθμοί μας θα πέσουν, οι περισσότερες δραστηριότητες θα σταματήσουν και θα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε έναν ζεστό καφέ με την παρέα μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρούμε έτσι μια καφετέρια με ένα πιο χουχουλιαστό περιβάλλον για να απολαύσουμε με άνεση αυτά τα Χριστούγεννα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι επιλογές παίζουν στην Αθήνα… που ευτυχώς είναι αρκετές.

1. Alice Cakewitch @Πετράλωνα

Ειλικρινά, τι προσφέρει περισσότερη θαλπωρή από ένα ολόφρεσκο, μεγάλο κομμάτι κέικ ή μια τεράστια κούπα σοκολάτας; Στα Πετράλωνα, λοιπόν, πολύ κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού θα βρεις ένα πολύχρωμο, παραμυθένιο καφέ-cake shop που θα σου φτιάξει την διάθεση μόνο στην θέα όλων αυτών των εντυπωσιακών γλυκών.

Must επιλογή: Βάφλα και Death by chocolate cake!

Facebook page: Alice Cakewitch

2. Ohh Boy @ Παγκράτι

When you see it… oh Boy! Φυσικά και το Ohh Boy στο φημισμένο Παγκράτι έπρεπε να είναι σε αυτή την λίστα. Η minimal αισθητική του με τον συνδυασμό ξύλου και λευκού αφενός και τα καταπληκτικά γλυκά του αφετέρου (που βγαίνουν και σε vegan εκδοχή) το καθιστούν ως ιδανική επιλογή για να ξεκουραστείτε μετά από μια βόλτα αυτές τις γιορτές. Διαθέτει και αλμυρές επιλογές.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία και το μενού του θα δείτε στην στο Facebook page του.

3. Little Tree Books @ Ακρόπολη

Από τα πιο όμορφα μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα και κάτι χειροποίητο από το μενού ημέρας του. Αλλά το Little Tree Books δεν είναι μόνο για να κάτσεις να πιεις καφέ ή ένα ζεστό ποτήρι κρασί. Είναι και βιβλιοπωλείο, και όχι ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο. Τις επιλογές για την συλλογή των βιβλίων που έχουν τις κάνουν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες, που το λειτουργούν οι ίδιοι εξ’ ολοκλήρου.

Το γεγονός ότι βρίσκεται και σε μια πανέμορφη γειτονιά, πίσω από το μουσείο της Ακρόπολης, το καθιστά επίσης μία από τις καλύτερες επιλογές σας.

Περισσότερα στην σελίδα του στο Facebook.

4. Mosaic cafe @ Χαλάνδρι

Μικρό και κουκλίστικο. Μια εναλλακτική επιλογή για το Χαλάνδρι καθώς οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή του, αφού είναι χωμένο σε ένα πολύ μικρό στενάκι, σε κεντρικότατο όμως σημείο. Ιδανικό για να πιεις μια ζεστή σοκολάτα αυτές τις μέρες.

Δες και την σελίδα του στο Facebook, αν και είναι πολύ καλύτερο από κοντά.

5. Ποδήλατο @ Εξάρχεια

Μπορεί να το ξέρεις σαν afteράδικο περισσότερο αλλά αυτό το πανέμορφο μαγαζί λειτουργεί και από νωρίς το απόγευμα και είναι πανέμορφο για να πιεις τον καφέ σου. Με τα μικρά του δωματιάκια και τους πάγκους με τα μαξιλάρια στον τοίχο που λειτουργούν ως καναπέδες είναι από τις καλύτερες επιλογές αν βρίσκεσαι κοντά στην περιοχή.

Μάθε για τα event που διοργανώνει τα βράδια από την σελίδα του στο Facebook.

 

6.Κόκκινος Λωτός @ Εξάρχεια

Άλλο ένα κόκκινο μαγαζί στα βάθη των Εξαρχείων(όχι ντάξει, δεν είναι βάθη η Ζωοδόχου Πηγής) Αν δεν έχεις πάει ακόμη στον Κόκκινο Λωτό, χάνεις! Ένα από τα πιο ιδιαίτερα διακοσμημένα μαγαζιά της Αθήνας, με τον πιο φθηνό καφέ και τσάι. Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στα βάθη της Ασίας, ενώ μπορείς να συνεχίσεις μέχρι αργά το βράδυ με τις μουσικές χορευτικές του επιλογές και τα κοκτέιλ του να είναι από τα καλύτερα της πόλης.

7. Θεσσαλοί @ Μεταξουργείο

Φημίζεται κι αυτό πολύ για τους μεζέδες που σερβίρει με τσιπουράκι το βράδυ. Λειτουργεί όμως και από το μεσημέρι και ο χώρος του είναι πολύ όμορφος για να πιεις και τον καφέ σου. Πάρε μια γεύση από την φωτογραφία.

 

8. Κεραμείο @ Μεταξουργείο

Από τους πιο όμορφους χώρους της Αθήνας που αξίζει να πας όλες τις ώρες. Έχει εσωτερική αυλή και πολύ καλούς καφέδες και ποτά. Πάρε μια γεύση περί τίνος πρόκειται αν δεν έχεις πάει στην σελίδα του.

 

9. Αμάλθεια @ Πλάκα

Βασικά πρόκειται για κρεπερί, από τις πιο παραδοσιακές και διαφορετικές από ότι έχεις συνηθίσει. Αλλά είναι ιδανική και για να πιεις σε ένα ήσυχο περιβάλλον με ξύλινα τραπεζάκια το τσάι σου.

 

Έξτρα  cozy επιλογές:

 

Επίσης, γνωστές για την ζεστή τους ατμόσφαιρα και πολύ αγαπημένες είναι η Κιμωλία στην Πλάκα, το Petit Fleur στο Κολωνάκι, το Dark Side of Chocolate στην Σόλωνος και το Πορτατίφ στην Σίνα.

Κάνε κλικ και στην παρακάτω εικόνα για να δεις και τις καλύτερες τσαγερί για να πιεις το τσάι σου στην Αθήνα… και Καλά Χριστούγεννα!

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για τσάι στην Αθήνα! (Frapress tested!)

Σχόλια