Μαύρα στίγματα αντιμετώπιση: 5 φυσικές μάσκες για να τα ξεφορτωθείς πιο εύκολα και ανέξοδα!

Λίγη παραπάνω περιποίηση σίγουρα την αξίζεις λίγο πριν μπει το νέο έτος. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ξοδευτείς για να κάνεις έναν απλό καθαρισμό, αφού είναι πολλά τα φυσικά προϊόντα που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να κάνεις την δουλειά σου.

Δες, λοιπόν, εδώ τρόπους για να ξεφορτωθείς τα μαύρα αλλά και τα άσπρα στίγματα που μπορεί να μην φαίνονται αλλά θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα του δέρματος σου μόλις απομακρυνθούν.

1. Μέλι, λεμόνι και ζάχαρη

 

Δεν χρειάζεται καν να φτιάξεις κάποια μάσκα απολέπισης. Απλώς κόψε το λεμόνι στην μέση, ρίξε στην επιφάνειά του αρκετό μέλι, ώστε να την καλύψεις ολόκληρη και από πάνω κατά προτίμηση δύο πρέζες μαύρη ζάχαρη. Κάνε, λοιπόν, κυκλικές κινήσεις πάνω στις περιοχές που θέλεις να “καθαρίσεις”.

Ιδανικό θα ήταν να το κάνεις μια φορά την εβδομάδα.

 

 

 

2. Βαζελίνη και σελοφάν

Ακριβώς μετά από ένα ζεστό μπάνιο είναι η ιδανική ευκαιρία για να εκμεταλλευτείς τους ανοιχτούς πόρους και να καθαρίσεις το πρόσωπό σου από μαύρα στίγματα. Βάλε, λοιπόν, λίγη βαζελίνη στα προβληματικά σημεία και κάλυψε με σελοφάν. Από πάνω κάλυψε το σημείο με μία ζεστή πετσέτα και περίμενα μέχρι να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βγάζεις, λοιπόν, όλα αυτά και πιέζεις τα μαύρα στίγματα, που τώρα θα βγουν σχεδόν χωρίς καθόλου προσπάθεια. Στο τέλος, βάλε σε ένα βαμβάκι λίγη λοσιόν και σκούπισε το δέρμα σου.

 

Ιδανικά αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται μία με δύο φορές το μήνα.

3. Αλεύρι βρώμης και κανέλα

Βάλε μια κουταλιά του γλυκού αλεύρι βρώμης και μια κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη σε ένα μπολ. Ρίξε και λίγο ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά. Το μείγμα πρέπει να έχει την μορφή μιας παχύρρευστης κρέμας. Άπλωσε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σου και κάνε απολέπιση για περίπου ένα λεπτό. Μετά ξέπλυνε με παγωμένο νερό.

Η κανέλα μπορεί να δημιουργήσει έτσι μια πιο έντονη αίσθηση στο πρόσωπό σου, μην ανησυχήσεις. Θα φύγει αμέσως μόλις ξεπλυθείς. Αυτό δεν χρειάζεται να το κάνεις πάνω από δύο φορές το μήνα.

4. Λάδι καρύδας και κόκκοι καφέ

Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας (το οποίο πρώτο ζέστανε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι) με μισό φλιτζάνι κόκκους καφέ. Ξεκίνα να κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και μετά άσε για 5 λεπτά το μείγμα πάνω στο πρόσωπό σου και ξέπλυνε με παγωμένο νερό. Επανάλαβε την διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

5. Βρώμη, μέλι, γιαούρτι και ελαιόλαδο

Βάλε 1/4 του φλιτζανιού βρώμη, 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι, άλλα 2 μέλι και ελαιόλαδο σε ένα μίξερ. Ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και κάνει απολέπιση για 2 λεπτά.  Ξέπλυνε με ζεστό νερό. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, που ερεθίζεται εύκολα απλά χρησιμοποίησε το μείγμα ως μάσκα για 5-7 λεπτά. Επανάλαβε την διαδικασία 1 ή 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: Brightside.me

Σχόλια