Ξενοδοχεία “τέχνης” ανά τον κόσμο, όπου η διαμονή είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Αν κλείνεις ξενοδοχείο online, για τα ταξίδια σου, σίγουρα θα σου έχει τύχει τουλάχιστον μία φορά να κλείσεις κάποιο ξενοδοχείο, που τελικά δεν ήταν της αρεσκείας σου. Μόλις μπήκες μέσα ένιωσες άβολα. Ίσως έφταιγε το κλίμα ή οι άνθρωποι. Ίσως πάλι η διακόσμηση, από τους πίνακες μέχρι το χρώμα στους τοίχους δεν σε ενέπνεε καθόλου, δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία σου. Αν ένιωσες έστω μια ταύτιση με ό,τι σου προείπα, τότε είσαι ένας από εμάς, τους ταξιδιώτες, που θέλουν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν σε ένα όμορφο εικαστικά περιβάλλον. Σου αρέσει δηλαδή να συνδυάζεις ταξίδι και τέχνη.

ταξίδι και τέχνη

Σου βρήκαμε, λοιπόν, 5 ξενοδοχεία που προσκαλούν τους επισκέπτες τους να συνδυάσουν τη διαμονή τους με την τέχνη.

Palace Hotel, Τόκυο

Η Ιαπωνία φημίζεται για την τέχνη της και τον πολιτισμό της, έτσι ένα ξενοδοχείο, με μπόλικη δόση τέχνης δεν θα μπορούσε να λείπει. Βρίσκεται κεντρικά του Τόκυο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή έργων της ιαπωνικής τέχνης και οι υπηρεσίες του ακούγονται αρκετά συναρπαστικές.

Η αγαπημένη μου αφορά την τέχνη των origami. Συγκεκριμένα προσφέρονται εβδομαδιαία μαθήματα origami για τους ενδιαφερόμενους. Βέβαια, γνωρίζοντας ότι οι τιμές ξεκινούν από 413€ το βράδυ, δεν ξέρω πόσες εβδομάδες θα μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα 😜.

 

The Dolder Grand, Ζυρίχη

Λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια, στεγάζει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης και έχει χαρακτηριστεί ως η Μέκκα της τέχνης. Εδώ, το βράδυ κοστίζει 430€, αλλά η εμπειρία σίγουρα θα είναι αξέχαστη, διότι στην συλλογή περιλαμβάνονται έργα του Andy Warhol (Pop Art), του Salvador Dali, του Damien Hirst και άλλων καλλιτεχνών.

 

The light flooded hallway to the golf wing, with interesting art and Nel-Olivia Waga!✨ 🔹 📸: @her_etiquette

A post shared by The Dolder Grand (@thedoldergrand) on

Hotel Arts, Βαρκελώνη

Αυτό το ξενοδοχείο θυμίζει μουσείο μοντέρνας τέχνης, αφού είναι φτιαγμένο από μπλε γυαλί και χάλυβα. Είναι σίγουρα πολύ ξεχωριστό ανάμεσα στα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης, λόγω της αρχιτεκτονικής του, αλλά και των τοιχογραφιών που στεγάζει. Δεν θα σου περιγράψω κάτι άλλο, θα σε προτρέψω μόνο να δεις το βίντεο. 

Chambers Hotel, Νέα Υόρκη

Φυσικά και ένα “ξενοδοχείο τέχνης” δεν θα μπορούσε να λείπει από την Νέα Υόρκη. Εδώ, θα βρεις μια τεράστια συλλογή σύγχρονης τέχνης με έργα γνωστών καλλιτεχνών όπως η Sheila Pepe και ο John Waters. Επιπλέον, τους τοίχους του ξενοδοχείου κοσμούν όμορφες τοιχογραφίες, ενώ αν είσαι λάτρης των βιβλίων θα εντυπωσιαστείς από την βιβλιοθήκη του.

 

Nothing like surrounding yourself with art on a beautiful chilly day.

A post shared by Chambers Hotel (@chambershotelny) on

Rome Cavalieri, Ρώμη

Το Rome Cavalieri είναι κάτι περισσότερο από ένα ξενοδοχείο, αφού φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές τέχνης. Συγκεκριμένα, στο λόμπι του θα βρεις πάνω από 1000 διαφορετικά έργα τέχνης, όπως ελαιογραφίες, μαρμάρινα γλυπτά, αλλά και σπάνιες ταπετσαρίες πολλών αιώνων.

 

Σχόλια