Είδαμε το “ГЛУМ”… ή αλλιώς “Γκλουμ” που για δεύτερη χρονιά ενθουσιάζει το κοινό με μεγάλη επιτυχία, στο Θέατρο 104.

Μεταφερόμαστε στη Μόσχα, στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο νεαρός Γκλούμοφ, μην αντέχοντας τη ζωή του στη φτώχια, ετοιμάζει ένα σχέδιο με σκοπό να εισχωρήσει στην υψηλή κοινωνία. Με την εξυπνάδα και το θράσος του, αλλά και με τους ιδιαίτερους χειρισμούς του, καταφέρνει να εκμεταλλευτεί πετυχημένους και πλούσιους ανθρώπους, για να πάρει αυτό που θέλει. Η μοναδική απόδειξη για το ευρηματικό του σχέδιο είναι ένα ημερολόγιο.

Τι θα γινόταν άραγε αν το σχέδιο του αποκαλυπτόταν; 

Το “ГЛУМ”, που ως λήμμα σηματοδοτεί την απάτη, είναι η ιστορία του Γκλούμοφ το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο.

Η ομάδα θεάτρου CFor Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο “Ημερολόγιο ενός απατεώνα” του Αλεξάντρ Οστρόφσκι. Μία σάτιρα της εποχής που με εργαλεία το χιούμορ και την “σπιρτάδα” διακομωδεί τα μεγάλα “κεφάλια” όλων των εποχών και καυτηριάζει τη ματαιοδοξία και την κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Γκλουμ

Σπουδαίο στοιχείο της παράστασης είναι πως η ομάδα θεάτρου C. For Cirus λειτούργησε συνεργατικά, από τη διαλογή του έργου αλλά και τη σκηνοθεσία. Το δέσιμο των φωνών της ομάδας αλλά και η χημεία τους, είναι εμφανής, δημιουργώντας με το κοινό μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Τα εντυπωσιακά κουστούμια, δένουν με την ιστορία εκπληκτικά και είναι ένα ακόμη συστατικό της επιτυχίας του “Γκλουμ”.

Η παράσταση “Γκλουμ” συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, κάτι που είναι απολύτως λογικό, καθώς δε θα αρκεστείς να τη δεις μόνο μία φορά. Υπάρχουν σκηνές που θα σε καθηλώσουν με την ειλικρίνεια για το πόσο επιφανειακές είναι οι καταστάσεις στην κοινωνία. Υπάρχουν και οι σκηνές που θα σε κάνουν να κλάψεις, στην κυριολεξία, από τα γέλια. Αυτός ο συνδυασμός είναι που κάνει τον Γκλούμοφ και την παρέα του να δημιουργούν μία άψογη παράσταση. Σκοπός της όχι μόνο να σε ψυχαγωγήσει αλλά και να σε προβληματίσει.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

————————————————————————————————————————————-

Παίζουν οι: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Μετάφραση : Βαλέρια Δημητριάδου

Δραματουργική επεξεργασία & Σκηνοθεσία : C. For Circus

Μουσική Επιμέλεια : C. For Circus

Σκηνικά & Κοστούμια : Τίνα Τζόκα

Βοηθός Σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου

Φωτισμοί : Σεσίλια Τσελεπίδη

Φωτογραφίες : Νίκος Πανταζάρας

Επιμέλεια αφίσας : Σάντρα Σωτηρίου

 

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/ανέργων

Τηλέφωνο ταμείου : 21 0345 5020

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων:

 https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/glym/

Viva.gr, τηλ. 11876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

Σχόλια