Το Zardoz είναι το cult αριστούργημα που ο Σον Κόνερι είναι οκ να κυκλοφορεί μια ώρα με αυτή την αμφίεση.

Και αυτή την κοτσίδα.

Ωστόσο, εάν πιστεύεις πως το κορυφαίο σε αυτή τη ταινία είναι το outfit του Σον Κόνερι κάνεις μεγάλο λάθος. Η μαγεία βρίσκεται στον ίδιο τον Zardoz.

Εξάλλου, θα μας απογοήτευε εάν βρισκόταν στον τίτλο χωρίς κάποιο μεγάλο ρόλο.

Zardoz 1974 FRENCH Film Complet en Francais

Ο Zardoz, λοιπόν, είναι ο κακός της υπόθεσης που αρκεί να δεις το πιο cult opening όλων των εποχών για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Ναι, είναι ένα ιπτάμενο πέτρινο κεφάλι όπου “ξερνάει” όπλα στους ακόλουθούς του και για κάποιο λόγο ο Σον Κόνερι πυροβολάει τον cameraman και μετά μπαίνει μέσα στον Zardoz. Μη ψάχνεις λογική γιατί δεν υπάρχει.

Πέντε ακόμη κορυφαίες στιγμές στην ταινία για να καταλάβεις ότι το cult δεν τερματίζεται ποτέ. (Ο Zed είναι ο Σον Κόνερι) 

-Σε μια θρυλική σκηνή, η Charlotte Rampling και μερικοί ακόμα Eternals προβάλλουν στον Zed φιλμ με σέξι περιεχόμενο (μια γυναίκα να κάνει ντουζ, δύο γυναίκες να παλεύουν στη λάσπη) προκειμένου να μελετήσουν την εγκεφαλική πλευρά της στύσης –και φυσικά ο Zed τις στέλνει αδιάβαστες μιας που το μόνο που χρειάζεται για το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα βλέμμα στη Charlotte.

-Ο Zed επιτίθεται λυσσασμένος σε μια Απαθή, με σαφείς σαρκικούς σκοπούς, και όταν συνειδητοποιεί την κατάστασή της την πετάει στα άχυρα σαν σακί.
Ο Ζed γλύφει το χέρι ενός Eternal.
-Ο Zed λυτρώνει τελετουργικά μια Eternal σε μια σεμνή τελετή…πυροβολώντας την εν ψυχρώ στο στήθος.
-Αυτή η σκηνή που δε ξέρουμε τι ακριβώς ναρκωτικά παίχτηκαν για να συλληφθεί η ιδέα.

Εάν δεν πήρες αρκετή δόση cult, τσέκαρε εδώ cult ταινίες που αξίζει να δεις.

Σχόλια