Ένα χουχουλιάρικο σινεφίλ σαββατοκύριακο έρχεται!

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο τέλος του Φθινοπώρου και ο καιρός γίνεται πιο μουντός αλλά αρχίζει σιγά σιγά και μας πιάνει μια προσμονή για τα Χριστούγεννα που θα έρθουν.

Και έρχεται Σάββατο βράδυ και σκέφτεσαι, να βγω, να μην βγω, να πάω να στριμωχτώ σε ένα απ’ τα πολλά μπαράκια της πόλης, με τα αμφιβόλου ποιότητας ποτά και hangover μέχρι την Δευτέρα και τον κάθε λογής πέφτουλα ή να κάτσω σπίτι για τρελό παρτάρισμα στον καναπέ παρέα με τις ζεστές μου πυτζάμες; Το δεύτερο σου λεώ χωρίς πολλή σκέψη! Πάρε και μερικές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις χωρίς καν να κουνηθείς απ’ τον καναπέ!

 

Η Έλενα προτείνει:

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον κινηματογράφο ΑΛΛΑ επειδή δεν θέλω να σε βγάλω καθόλου από το σπίτι σου, έχω να σου προτείνω ωραιότατες ταινιούλες για να τις δεις είτε με παρέα, είτε χωρίς, οι οποίες θα έχουν μια spooky δόση μέσα, έτσι για να λες ότι έκανες κάτι διαφορετικό αυτό το σ/κ! Για τσέκαρε λοιπόν:

Pet sematary I

Τι να πει κανείς για τον Stephen King, ο οποίος υπογράφει το βασικό storyline. Άκρως creepy και σκοτεινό, μπλέκει γάτες και παιδάκια σε μια υπόθεση επαναφοράς νεκρών στην ζωή, μέσω ενός εγκαταλελειμμένου ινδιάνικου νεκροταφείου, τοποθετημένο πάνω από ένα νεκροταφείο ζώων! Όσο ανατριχιαστικό όσο του αρμόζει, τοποθετείται χρονικά στα 80’s ύστερα απ’ το τέλος του Halloween.

Δες το trailer:

 

Donnie Darko I

Ίσως απ’ τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες, τόσο για τα νοήματα και την πλοκή, όσο και για τα ανάμεικτα συναισθήματα των θεατών, το Donnie Darko, πραγματεύεται την ιστορία του ομώνυμου ήρωα, ο οποίος υπνοβατεί και οραματίζεται μια φιγούρα που μοιάζει με ένα τεράστιο κουνέλι, η οποία τον προειδοποιεί ότι o κόσμος θα τελειώσει σε περίπου 28 μέρες. Από εκεί και πέρα ξεκινά το μυστήριο προέλευσης του περίεργου πλάσματος, μπλέκοντας ταξίδια στον χωροχρόνο, ψυχοθεραπευτές, οραματισμούς και σχιζοφρένεια.

Συνόδευσε τις παραπάνω ταινίες με ένα…

Ζεστό ρόφημα κολοκύθας

Σου δίνω δυο συνταγές, μια με κακάο και την κλασική συνταγή! Διαλέγεις και παίρνεις!

Ρόφημα κολοκύθας με κακάο

*Εδώ θα βρεις και τα βήματα που θα χρησιμεύσουν και στο δεύτερο ρόφημα.

Κλασικό ρόφημα κολοκύθας

Συνταγές για ζεστά φθινοπωρινά ροφήματα

Η Αλίσια προτείνει:

 

 Split (2016)

3 κορίτσια απαγάγονται από έναν άντρα ο οποίος είναι διαγνωσμένος με 23 διαφορετικές προσωπικότητες. Ο απαγωγέας είναι επικίνδυνος και ιδιοφυής, κάνει τον θεατή να νιώθει ταυτόχρονα δέος και απέχθεια. Ο ρόλος ενσαρκώνεται από τον υπερταλαντούχο James McAvoy που για άλλη μια φορά διαλέγει έναν διεστραμμένο χαρακτήρα, και καταφέρνει να τον αποδώσει τέλεια.

 

 Stranger Things 2 

Η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Stranger Things είναι γεγονός εδώ και κάμποσο καιρό. Στον προηγούμενο κύκλο είδαμε την εξαφάνιση ενός μικρού αγοριού και την αναζήτησή του από τη μητέρα του, τους φίλους του και τον τοπικό σερίφη. Τα πράγματα περιπλέχτηκαν όταν η εξέλιξη άρχισε να συνδέεται με παράλληλα σύμπαντα και υπερφυσικά πλάσματα. Το τέλος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό αλλά και με πολλά ερωτηματικά. Το Stranger Things 2 είναι πολλά υποσχόμενο, γεμάτο ανατροπές αλλά και πολλές απαντήσεις.

11 λόγοι που το Stranger Things έκλεψε τις εντυπώσεις!

 

Παιχνίδι: Little Nightmares

Για τους Gamers έχουμε μία εναλλακτική λύση ενός platform παιχνιδιού που ταιριάζει και με το πνεύμα των ημερών. Είναι σκοτεινό, τρομαχτικό και πάρα πολύ καλοφτιαγμένο. Αλλά αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι πως ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένα γλυκό πλασματάκι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι απαίσια πλάσματα που σου προκαλούν τρόμο και απέχθεια. Μία από τις πιο δυνατές ιστορίες παιχνιδιού που θα σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε ταινία του Τιμ Μπάρτον.

 

Να περάσετε όμορφα!

Σχόλια