Το συντριβάνι του Ποσειδώνα

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!


Palazzo Pitti

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Στην περιοχή Oltrarno (“πέρα από τον Άρνο”) και κοντά στο Ponte Vecchio, το Palazzo Pitti αποτέλεσε βασιλική κατοικία των Μεδίκων για 3 αιώνες περίπου.

Στο παλάτι αυτό στεγάζονται διάσημα μουσεία μεταξύ των οποίων η Παλατινή Πινακοθήκη (με πάνω από 500 αναγεννησιακούς πίνακες), τα μουσεία Πορσελάνης, Αμαξών, Ενδυμάτων κτλ.

Το παλάτι έχει υπέροχη θέα προς τους κήπους του Μπόμπολι, ένα από τα πιο όμορφα δείγματα Ιταλικών κήπων.

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Boboli Gardens

Galleria dell Academia

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Το σπίτι του διάσημου Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου (του αυθεντικού αγάλματος). Αυτό το επιβλητικό άγαλμα των 5 μέτρων ύψους μαζί με άλλα έργα του Μιχαήλ Άγγελου καθώς και άλλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης (έργα από το 13ο έως τον 16ο αιώνα) φιλοξενούνται στο χώρο της έκθεσης. Κι εδώ η ουρά είναι αρκετά μεγάλη, ωστόσο, σίγουρα αξίζει την προσπάθεια.

Τιμή εισιτηρίου: 8€.

Santa Maria Novella

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Χτισμένη μερικά μόλις μέτρα μακριά από τον βασικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, η βασιλική της Santa Maria Novella του Alberti σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά. Μια εκκλησία σε ρυθμούς γοτθικούς-πρώιμης Αναγέννησης αποτελεί ένα ακόμη ζωντανό μουσείο στην καρδιά της πόλης. Χαρακτηριστική η ασπρόμαυρη μαρμάρινη πρόσοψη και η τεράστια έκτασή της.

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Βασιλική του Τίμιου Σταυρού (Basilica di Santa Croce)

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Η βασική Φραγκισκανική εκκλησία της Φλωρεντίας που ταυτόχρονα αποτελεί και τόπο ταφής μερικών από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της Ιταλίας. Ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Μακιαβέλλι, ο Ροσίνι, ο Γαλιλαίος όλοι τους είναι θαμμένοι στη Santa Croce. Επίσης, υπάρχει και το μνημείο του Δάντη, αλλά η σαρκοφάγος του είναι κενή. Μια πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά εκκλησία στην περιοχή της Piazza di Santa Croce.

Φρούριο Belvedere

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Ένα από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης με καταπληκτική θέα. Το φρούριο Belvedere (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια συγγένεια με τη γνωστή βότκα) αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημείο με το οποίο αξίζει να τελειώσεις την περιπλάνησή σου στην Φλωρεντία, καθώς μπορείς να θαυμάσεις από ψηλά ολόκληρη την πόλη. 

Πρόκειται για το απωθημένο του δικού μου ταξιδιού, καθώς ένα ιδιωτικό πάρτυ στο φρούριο αυτό δεν μας άφησε να απολαύσουμε τη μοναδική θέα την ημέρα της περιπλάνησής μας στη Φλωρεντία. Ωστόσο, εάν έχεις την ευκαιρία, μην παραλείψεις μια επίσκεψη σε αυτό. Μπορεί η ανάβαση στις συνοικίες του Oltrarno να είναι κουραστική μετά από ώρες περπατήματος, ωστόσο, η θέα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω!


Εάν διαθέτεις περιορισμένο χρόνο κατά την επίσκεψή σου στη Φλωρεντία, οργάνωσε το ταξίδι σου με βάση τα κύρια ενδιαφέροντά σου και μη χάνεις χρόνο αναζητώντας κάθε εκκλησία ή μουσείο προτείνεται στο Ίντερνετ. Μπορεί, έτσι, να μη δεις τα πάντα, αλλά θα αποκομίσεις εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες και θα σε συντροφεύουν νοσταλγικά κάθε στιγμή που θα αναπολείς το ταξίδι αυτό, όπως συμβαίνει και σε μένα.

Ακόμα να κλείσεις εισιτήρια για Φλωρεντία; Αφού είπαμε που έχει τα φθηνότερα!

** Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου που με συντρόφευσαν σε αυτό το ταξίδι τόσο για την υπέροχη εμπειρία που βιώσαμε μαζί όσο και για τις μοναδικές φωτογραφίες τους που μπορώ να μοιραστώ απρόσκοπτα! **

Σελίδες: 1 2 3 4 5

Σχόλια

1 2 3 4 5