Ανδρες VS Γυναίκες: Ο πόλεμος των ΟΚ…

Πόσες και πόσες φορές ένα ΟΚ αντιπροσώπευε μια έκρηξη -ή και όχι- συναισθημάτων;

Φίλε αναγνώστη το Καρέ του Κάφρου για ακόμη μια φορά επιστρέφει, για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αρθρογραφικής κοινότητας -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- με ένα θέμα που αναμένεται να προκαλέσει.

Πόσες φορές δεν έστειλες ένα μακροσκελέστατο κατά τα άλλα κείμενο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα messaging και η απάντηση που έλαβες ήταν ένα ξερό, ένα απόλυτο, ένα ανελέητο και αποκρουστικό ΟΚ;

Πόσες φορές εξαιτίας αυτού δεν θέλησες να σπάσεις την οθόνη του υπολογιστή σου ή να πετάξεις το κινητό σου τόσο μακριά, που δε θα μπορούσε να το βρει ούτε μπαλιά ακριβείας του Πίρλο;

To Καρέ του Κάφρου έψαξε, ρώτησε, έμαθε και συγκέντρωσε διάφορα είδη ΟΚ από ολόκληρο τον κόσμο και σου τα προσφέρει απλόχερα στο πιάτο.
(Mέχρι και video γυρίσαμε για πάρτη σου βγαλμένο μέσα από την ίδια τη ζωή)

Ένα Ok σίγουρα βρίσκεται δίπλα σου…

Το χαλαρό ΟΚ του Άντρα:  Τις περισσότερες φορές για έναν άντρα το OK δεν έρχεται ως αποτέλεσμα ατελείωτων σκέψεων και εσωτερικών αναζητήσεων. Του λες κάτι, δεν σταματάς να μιλάς, να ρωτάς και να του….. σπας τα @@ίδια γενικότερα και σου πετάει κι αυτός ένα ΟΚ.
Το Ok αυτό δεν έρχεται ως αντίποινα σε όλα τα παραπάνω, λειτουργεί όμως λυτρωτικά, αγχολυτικά και πυροσβεστικά σε μια συζήτηση (μονόλογο γυναίκας κατά βάση). Το χαλαρό Οκ του άνδρα είναι αυτό που λένε, η τελευταία πρόταση στα παραμύθια.

”και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…”

Το χαλαρό ΟΚ της Γυναίκας:  Σε αντίθεση με το χαλαρό Ok του άντρα το αντίστοιχο χαλαρό OK μιας γυναίκας αν και καταφατικό, μπορεί να κρύβει πολλά υποχθόνια και δυσεύρετα μηνύματα. Αν σκεφτούμε κιόλας ότι οι γυναίκες δεν έχουν ποτέ την τάση να απαντάνε μονολεκτικά, αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε ακόμα περισσότερες σκέψεις για την φύση και το νόημα ενός τέτοιου ΟΚ, το οποίο τείνει στατιστικά σε πολλά υποσχόμενο. Το χαλαρό αυτό ΟΚ μεταφράζεται σεεεε

”καλά καλά, επειδή και εγώ βαριέμαι σήμερα το αφήνω εδώ και θα τα πούμε από Δευτέρα”

Ανδρες VS Γυναίκες: Ο πόλεμος των ΟΚ...

Το αδιάφορο ΟΚ του Άντρα: Το αδιάφορο Ok του άνδρα δεν είναι σαν το χαλαρό. Το χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο στον εργασιακό του χώρο για να αποφύγει τα πολλά-πολλά με το αφεντικό, διάφορους πελάτες κτλ κτλ. Λειτουργεί σαν ”just say yes”  και είναι συνέπεια του ”από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε”. Σε ότι αφορά την σχέση του, το αδιάφορο ΟΚ σημαίνει πως ο δικός σου έχει πάθει ανοσία στο πρήξιμο ή ακόμα χειρότερα… Τον έκανες ακριβώς όπως τον ήθελες μωρή. Ζόμπι!

Ανδρες VS Γυναίκες: Ο πόλεμος των ΟΚ...

Το αδιάφορο ΟΚ της Γυναίκας: Ένα ακόμα ok που πρέπει να σε προβληματίσει φίλε αναγνώστη είναι το αδιάφορο OK μιας γυναίκας. Οι γυναίκες είναι πλάσματα τα οποία θέλουν να ελέγχουν και να γνωρίζουν κάθε πλευρά της ζωής σου. Όταν μιλάτε και δεν σε ακούει απαντώντας με ένα απλό και αδιάφορο ΟΚ τότε κάτι έχει αρχίσει να πηγαίνει στραβά στην μεταξύ σας επικοινωνία και όχι μόνο… Το αδιάφορο οκέι της γυναίκας σημαίνει ”Ψάξε τις συνομιλίες της στο facebook ηλίθιε” ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

Το τσαντισμένο ΟΚ του Άντρα: Από προσωπική πείρα μπορώ να σου πω αγαπητέ αναγνώστη πως είναι ελάχιστες οι φορές που ωθήθηκα να στείλω ένα τσαντισμένο ΟΚ. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ύφος ΟΚ ποτέ δεν έφερε θετικά αποτελέσματα για το είδος μας.

Από την μια δίνεις στον άλλον (στην άλλην) να καταλάβει ότι τα πήρες στην κράνα, όμως από την άλλη δεν ξέρεις τι κουλό μπορεί να σου απαντήσει μετά από αυτό. Συνήθως δεν σου απαντάει αμέσως το κοράσιω… Αφήνει να περάσει κάνα 5ωρο για να σου στείλει μετά ένα

‘Ηρέμησες;’

Aμα είναι η τυχερή σου μέρα μπορεί να σου απαντήσει άμεσα ένα ”Τσαντίστηκες?”
με ένα θλιμμένο φατσάκι..

και άμα δε σε θέλει καθόλου μπορεί να σου απαντήσει καπάκι μετά το ΟΚ σου ένα

ΜΕΓΑΛΟ LIKE!

Ξέρεις τώρα… Αυτό που μεταφράζεται και ως ”ΑΝΤΕ Γ@ΜΗΣΟΥ”!

Ανδρες VS Γυναίκες: Ο πόλεμος των ΟΚ...

Το τσαντισμένο ΟΚ της Γυναίκας: Για το τέλος αφήσαμε την πιο δύσκολη και ακραία κατηγορία ΟΚ. Το τσαντισμένο ΟΚ μιας γυναίκας. Εδώ δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις φίλε αναγνώστη. Ανάλογα με το πόσο εξτρεμιστής είσαι μπορείς είτε να προσπαθήσεις να κατεβάσεις τους τόνους είτε να παίξεις μπάλα στο ίδιο γήπεδο με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας καθώς μόνο μπούμερανγκ θα μπορούσε να σου γυρίσει η οποιαδήποτε διαμάχη που θα προκύψει στη συνέχεια.

Το τσαντισμένο ΟΚ της γυναίκας είναι μια κατάσταση σαν την Λερναία Ύδρα… Κόβεις ένα κεφάλι, βγαίνουν δύο. Καλό θα είναι να προσέχεις τα νώτα σου στο δρόμο μην σε πατήσει κατά λάθος καμιά νταλίκα εκεί που θα περπατάς στο πεζόδρομο, όπως επίσης και το βράδυ να μην κλείνεις τα μάτια σου την ώρα που θα πέφτεις για ύπνο.

Ανδρες VS Γυναίκες: Ο πόλεμος των ΟΚ...

Όπως και να ΄χει το OK μπορεί να είναι μια τόσο δα μικρή λεξούλα όμως κυριολεκτικά μπορεί να μεταμορφωθεί από γλυκούλης Γκίσμο σε Γκοτζίλα ανάλογα με την κατάσταση! Έπαιζε, παίζει και θα παίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα μας και στην επικοινωνία μας.

Για αυτό λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη καλό θα ήταν να προσέχεις που βάζεις την υπογραφή σου και το ok σου…

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Γυναίκες vs Άνδρες: Ο πόλεμος των θέλω

 

Σχόλια