H Δώρα, η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, είναι χωρισμένη και με δύο παιδιά στην εφηβεία. Επιβιώνει, όπως πολλοί στη σύγχρονη Ελλάδα, με αρπαχτές.

Ως άνεργη φιλόλογος, βγάζει χρήματα ως «παράνομη» ξεναγός στην Ακρόπολη. Οι ξεναγήσεις της διανθίζονται από ιδιαίτερες ιστορίες και μύθους και απευθύνονται σε κουλτουριάρηδες τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν την άγνωστη πλευρά της Αρχαίας Αθήνας.

Ο Δημήτρης, ο πρώην άντρας της- ένας γκέι, άνεργος, αθλητικογράφος- συλλαμβάνεται ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία ενός φιλελεύθερου πολιτικού. Η εξέλιξη αυτή αναστατώνει τη ζωή της και ενεργοποιεί το μοναδικό χάρισμα της. Η Δώρα έχει μία ισχυρή διαίσθηση και βλέπει εικόνες από το μέλλον. Το χάρισμα αυτό, την κάνει μία σύγχρονη Κασσάνδρα και της δημιουργεί διάφορα προβλήματα με τους κοντινούς της ανθρώπους.

Η σύλληψη του πρώην της ξαναφέρνει στη ζωή της τον δικηγόρο φίλο από τα παλιά, αλλά και τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, μαζί με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Στην προσπάθεια της να αποδείξει της αθωότητα του πρώην της ανακαλύπτει πως όλοι κάτι της κρύβουν, από τον φίλο δικηγόρο μέχρι τα παιδιά της. Οι κρυφές δημοσιογραφικές έρευνες του Δημήτρη την φέρνουν σε επαφή και απέναντι από τις φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις της Ελλάδας.

Αστυνομική λογοτεχνία: 8 μυθιστορήματα που θα εντείνουν το αστυνομικό σου δαιμόνιο!

To «Κάτι μου κρύβεις» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πυκνή και γρήγορη πλοκή, όπως πρέπει να έχει ένα τέτοιο μυθιστόρημα. Το αξιοσημείωτο σε αυτό το μυθιστόρημα είναι ο ευφάνταστος τρόπος με τον οποίον η αρχαία ελληνική μυθολογία μπλέκεται με τα γεγονότα και την εξέλιξη της ιστορίας.

Η σύγχρονη Αθήνα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με την ανεργία, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα εγκλήματα μίσους αναδεικνύεται ως το ιδανικό σκηνικό για το στήσιμο ενός νουάρ μυθιστορήματος. Το «Κάτι μου κρύβεις» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Αθήνας.

Οι ήρωες της Μανίνας Ζουμπουλάκη είναι αντιπροσωπευτικοί της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, που με τη στάση τους προσφέρουν μία δυνατή δόση αισιοδοξίας στον αναγνώστη. Η Δώρα είναι μία ηρωίδα που παρά τις δυσκολίες, τα χαστούκια και τα εμπόδια προχωράει μπροστά. Επιβιώνει και συνεχίζει. Ακόμα και στις πιο περίεργες συνθήκες δε σταματάει να σκέφτεται το σεξ, τους γκόμενους, τα παιδιά και τις φίλες της.

Κάτι μου κρύβεις

Λιγα λογια για τη Μανινα Ζουμπουλακη

H Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε το 1960, μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Γράφει σε περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει δουλέψει στον «Ταχυδρόμο» (’82-’89), στα «Πρόσωπα», στο «Κλικ», «Diva», «Μen» (’89-’93), «Nitro», «Down Town», «Elle», «Time out», «Pink Woman», «Athens voice», «Look», και «Home» ως δημοσιογράφος.

Έχει μεταφράσει περί τα 30 βιβλία και δούλεψε στο ραδιόφωνο ως παραγωγός (Top Fm, ΕΡΑ 4, Κανάλι 15, Κανάλι 5, Μελωδία).
Βιβλία της: «Κενά μνήμης», «Μυροβόλος άνοιξις», « Φεύγα!», «Η ζωή (δεν) είναι ταινία», «Η σκόνη της ημέρας», όλα εκδόσεις Ίστός. «Ριζότο (σενάριο)», εκδόσεις Λιβάνη, «Αληθινή σταρ», εκδόσεις Ωμέγα, «Το μεγάλο καλοκαίρι», εκδόσεις Interbooks, «Πώς να γράψεις», «Ευτυχία» και «Φερμουάρ» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Σενάρια: «Ελεύθερη κατάδυση» (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο), «Ριζότο» (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Όλγα Μαλέα). Σενάρια τηλεόρασης: «Φεύγα» (σειρά Mega), «Ξέχασε µε» (σειρά Alpha, συν- σεναριογράφος με Βαγγέλη Νάση), «Απαγωγή» (τηλεταινία Mega). Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

*  To «Κάτι μου κρύβεις» της Μανίνας Ζουμπουλάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος 

Σχόλια