14-22 Οκτώβρη θα λάβει χώρα το 14ο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο San Francisco!

Το παλαιότερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αμερική ανοίγει τις πόρτες του για 14η συνεχή χρονιά το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση θα παρουσιάσει 27 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, από σκηνοθέτες ελληνικής και κυπριακής καταγωγής από όλο τον κόσμο. Κάθε βράδυ θα προβάλλονται από δύο ταινίες μικρού μήκους, ακολουθούμενες από μια ταινία μεγάλου μήκους στο Delancey Street Screening Room (600 Embarcadero Street, Σαν Φρανσίσκο). Όλες οι ταινίες θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Όπως μας δήλωσε ο κος Κλέων Σκούρτης και η κα Κατερίνα Μαυρουδή, ως διοργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ:

Ο Ελληνικός κινηματογράφος είχε δυνατή συμμετοχή και φέτος στο φεστιβάλ μας. Η συμμετοχή των ταινιών μικρού μήκους ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ταινιών μεγάλου μήκους –όπως και τις προηγούμενες χρονιές – και με τη παρουσία πολλών νεότερων σκηνοθετών. Το θέμα πολλών ταινιών ήταν γύρω από την κρίση και με αρκετά ντοκιμαντέρ γύρω από καταστάσεις και χαρακτήρες, ενώ δεν είχαμε συμμετοχή από κωμωδίες. Γενικά η ποιότητα των παραγωγών φέτος ήταν καλύτερη από αυτή του 2016 με την έννοια ότι οι ταινίες που πήραμε φέτος έχουν καλύτερη αισθητική και τεχνολογία, κυλούν πιο άνετα και έχουν παλμό.”

Τα highlights της φετινής διοργάνωσης συμπεριλαμβάνουν την Πλατεία Αμερικής που θα ανοίξει το Φεστιβάλ το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη και τον Γιο της Σοφίας που θα κλείσει το Φεστιβάλ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, παρουσία της σκηνοθέτιδας Ελίνας Ψύκου.

Επιπλέον, θέλοντας να τιμήσουν τον θρυλικό σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο που απεβίωσε το 2017, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ αποφάσισαν να αφιερώσουν μια βραδιά στο έργο του και να προβάλουν την κλασσική ασπρόμαυρη ταινία του 1956, Ο Δράκος.

“Ο Νίκος Κούνδουρος, μέσα από τις ταινίες του άγγιζε με ιδιαίτερο τρόπο τον παράγοντα άνθρωπο, τις κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις της εποχής του και των βιωμάτων του, και μ’ευαισθησία και κινηματογραφική επιδεξιότητα αναβάθμιζε και πρόβαλλε τον Ελληνικό κινηματογράφο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.”

Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης θα συντονίζει κάθε βράδυ τις συζητήσεις με τους καλεσμένους του Φεστιβάλ. Εκτός από τον Γιάννη Σακαρίδη και την Ελίνα Ψύκου, θα παρευρεθούν στο Σαν Φρανσίσκο για να παρουσιάσουν τα έργα τους οι:  Ιωάννα Μπολομύτη – παραγωγός – Η Ρόζα της Σμύρνης, Σωτήρης Τσαφούλιας – σκηνοθέτης – Έτερος Εγώ, Κίκα Γεωργίου – ηθοποιός – Το Αγόρι πάνω στη Γέφυρα.

“Φέτος θα φιλοξενήσουμε περισσότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς από οποιαδήποτε άλλη χρονιά του φεστιβάλ μας. Υπάρχει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για το φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο πράγμα το οποίο μας δίνει ιδιαίτερη χαρά κι ενθάρρυνση γι’ αυτό που κάνουμε.

Πέρα των ταινιών που θα προβάλλουμε, στα φετινά μας highlights είναι η παρουσία του Τάσου Μπουλμέτη που θα κάνει τον moderator με τους επισκέπτες μας, το kick off party του φεστιβάλ στο τρίτο καλύτερο εστιατόριο της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, ο πρωινός μπουφές με τους φιλοξενούμενους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και σπόνσορες και φυσικά το πάρτι της τελευταίας μέρας του φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων για την ταινία μεγάλου και μικρού μήκους αντιστοίχως.”

Το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων διατίθενται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.grfilm.com.

“Τα Σαββατοκύριακα προσελκύουν το περισσότερο κόσμο στο φεστιβάλ μας λόγω των εργασιακών ρυθμών εδώ και των μεγάλων αποστάσεων.”

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο επιχορηγείται από το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών του Σαν Φρανσίσκο και όλες οι εισπράξεις του στηρίζουν τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών και της Έδρας Νίκος Καζαντζάκης στο San Francisco State University.

Μείνετε συντονισμένοι με τα νέα του Φεστιβάλ:

Facebook: https://www.facebook.com/SFGreekFilmFest/

Η συνάντηση γνωριμίας με τους διοργανωτές του San Francisco Greek Film Festival έγινε πια θεσμός!

Σχόλια