Τι κι αν δεν έχεις προγραμματίσει ακόμη το Σαββατοκύριακο σου; Εδώ θα βρεις τα πιο ανάλαφρα και διασκεδαστικά events να σε περιμένουν στην Αθήνα!

Επιμέλεια: Γιώργος Βέρδης, Μαρία Παναγιώτου

Έπειτα από μια σχιζοφρενική εβδομάδα που κυλούσε πιο αργά από ποτέ, πλησιάζει πανηγυρικά το Σαββατοκύριακο και έχεις τόση ανάγκη για χαλάρωση και διασκέδαση. Παρόλα αυτά, δεν έχει πέσει μέχρι τώρα καμία (ενδιαφέρουσα) ιδέα στο τραπέζι.

Εσύ, απ’ την άλλη ψάχνεις απεγνωσμένα για κάτι πέρα του τετριμμένου που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον, θα δώσει λίγο χρώμα στην καθημερινότητά σου και παράλληλα θα σε γεμίσει με δύναμη για την επόμενη βδομάδα.

Μην ανησυχείς καθόλου γι’ αυτό! Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε μερικές από τις πιο in ιδέες για να αξιοποιήσεις δημιουργικά και ξεκούραστα τον χρόνο σου, είτε με την συνοδεία της party animal παρέας σου, είτε είσαι ένας μοναχικός σπιτόγατος!

*Park Your Cinema Kids*

Οι κινηματογραφικές προβολές στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνεχίζουν ακάθεκτες. Το Σάββατο 14/10 στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία WALL-E.

Αν και η προβολή απευθύνεται στις παιδικές ηλικίες, το WALL-E αποτελεί κλασικό έργο κινουμένων σχεδίων που σίγουρα θα διασκεδάσει την παρέα σου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Προτείνεται στους επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα για το γρασίδι, ενώ οι ζακέτες είναι επίσης απαραίτητες την περίοδο αυτή, που οι πρώτοι άνεμοι κάνουν την εμφάνιση τους.

*Ταξίδι στο Άγνωστο*

Αυτές τις μέρες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρατηρείται ένας θρίαμβος. Ο θρίαμβος της επιστημονικής φαντασίας.

Μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, η επιστημονική φαντασία απευθυνόταν σε ένα περιορισμένο κοινό όμως σήμερα η απήχηση της είναι εμφανής σε όλo το φάσμα της σύγχρονης κουλτούρας.

Τα εκθέματα, που εκτείνονται από τον Ιούλιο Βέρν έως το Star Wars και από το Κουρδιστό Πορτοκάλι έως το Hunger Games έχουν να μας μάθουν πολλά.

Έχουν να μιλήσουν για τους φόβους και τις προσδοκίες μας για το ανθρώπινο μέλλον. Κυρίως όμως, το Ταξίδι στο Άγνωστο φωτίζει με τρόπο κριτικό την ίδια μας την καθημερινότητα.

Το Σαββατοκύριακο 14-15/10, η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 12 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

*Trasher Party*

Ξεμπέρδεψες πρόσφατα από την χαώδη εξεταστική του Σεπτέμβρη και έχεις διάθεση να παρτάρεις ως γνήσιο party animal;

Το Βασανίζομαι έρχεται και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) με ένα ξέφρενο disco party από τις 10 το βράδυ μέχρι πρωίας.

Εκτός αυτού, μη χάσεις το Stand Up Comedy από τους Jeremy και Ζήση Ρούμπο, όπως και το Beer Pong.

Stay tuned στο Facebook Event!

*Let’s rock, baby!*

Ή μήπως προτιμάς να περάσεις το Σαββατόβραδό σου, ταξιδεύοντας δεκαετίες πίσω με τις πιο ροκ κι έντεχνες νότες;

Υποδέξου το χειμερινό mood με… «Ευλαμπία», «Κουρσάρος», «Νοσταλγός του Rock n’ Roll», «Σαν Star του Cinema», «Να δεις που κάποτε», «Ανεμώνα» και άλλες διαχρονικές επιτυχίες.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 22:00 με τους: Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιωγαλάς, Γιάννης Μηλιώκας στο Κύτταρο Live Club (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα) [Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ]

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Facebook Event!

*Φιλοσοφικά Ταινιοαφιερώματα*

Οι Κυριακές, αν μη τι άλλο οι φθηνοπωρινές που αποχαιρετούν κάθε ίχνος καλοκαιριού, σε θέλουν αγκαλιά με μια κουβέρτα και το λάπτοπ για ταινία (ειδικά αν είσαι σπιτόγατος).

Και όχι, δεν θα σου προτείνουμε το «It» που παίζει πολύ τώρα τελευταία, αλλά κάτι πιο …ψαγμένο και φιλοσοφικό για food for thought!

It: Το είδαμε και “αυτό”

Αν είσαι, λοιπόν, ένα ανήσυχο βαθυστόχαστο πνεύμα, σίγουρα θα λατρέψεις το «When Nietzsche wept» (Όταν έκλαψε ο Νίτσε) του Πινχάς Πέρι, βασισμένη σε ένα best seller βιβλίο.

Ένα βιογραφικό φιλμ με υπαρκτές προσωπικότητες, καθοριστικές στην φιλοσοφία και ψυχολογία και μυθοπλαστικά στοιχεία. Ψυχανάλυση, φιλία, πάθος, εμμονή, λύτρωση συνενώνονται, ώστε να δημιουργήσουν αυτό το αριστουργηματικό διαμάντι!

 

*Προσεχώς απόδραση*

Η ομάδα του «Βρες τον Δολοφόνο» σε περιμένει πως και πως στο El Convento del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο) σε ένα ανατρεπτικό δίωρο Δείπνο Μυστηρίου που θα σε αφήσει άφωνο.

Το όλο concept θυμίζει κάτι σε escape room, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν λύνεις κάποιο μυστήριο ή φόνο, αλλά βοηθάς στον ήρωα να αποδράσει όντας κρατούμενος.

Όλα αυτά παρέα με γευστικές απολαύσεις από τον chef Μιχάλη Ντουνέτα ή με ποτό και πολύ πολύ γέλιο, ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδράτε με τους ηθοποιούς και παίρνετε τον ρόλο ντετέκτιβ για την εξιχνίαση του μυστηρίου.

Ημερομηνία και Ώρα: Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 19:00

Είσοδος: 26 για πλήρες δείπνο, 16 με ποτό ή αναψυκτικό

Κρατήσεις: 6943770690 ή info@vrestondolofono.gr

Για online κράτηση και more info, πλοηγήσου εδώ!

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας στην είσοδο της έκθεσης, στην τιμή των 7.

*Τα Απομεινάρια μιας Μέρας*

Σε καταλαβαίνουμε! Θέλεις να μείνεις μέσα και έχεις ήδη δει τις ταινίες που σου προτείνουμε. Ευτυχώς σε σκεφτήκαμε, φίλε αναγνώστη!

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να σε σώσει, καθώς αποτελεί πάντα μια υπέροχη εναλλακτική για τους σπιτόγατους που συγχίζονται από τη βαβούρα του Σαββατοκύριακου.

Μια εξαιρετική  επιλογή είναι το βιβλίο «Τα Απομεινάρια Μιας Μέρας». Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1989 από τον Ιάπωνα συγγραφέα, Καζούο Ισιγκούρο.

Το έργο αποτελεί και μια επίκαιρη επιλογή καθώς πριν από μερικές μέρες, ανακοινώθηκε πώς ο Ισιγκούρο ήταν ο φετινός νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το βιβλίο ακολουθεί έναν ηλικιωμένο μπάτλερ, τον Στίβενς, ο οποίος από την οπτική του πρώτου προσώπου αρχίζει και ανακαλεί στη μνήμη του τις σημαντικές πτυχές της ζωής του. Οι αναμνήσεις αυτές θα τον αναγκάσουν να διερωτηθεί: Άξιζαν όλα αυτά τον κόπο;

Ό,τι κι αν κάνεις να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Σχόλια