5 Κινηματογραφικά κόλπα που αναπαριστούν με τον πιο αληθοφανή τρόπο πολλά από αυτά που βλέπουμε σε μια ταινία!

Επιμέλεια: Ελευθερία Τσαλίκη

Σίγουρα θα φαντάζεσαι ότι το αίμα στις ταινίες είναι απλά σιρόπι φράουλας ή κέτσαπ αλλά υπάρχουν και άλλα μυστικά που ο κινηματογραφικές ταινίες χρησιμοποιούν για να μοιάζουν όλο και περισσότερο στην πραγματικότητα.
Πάμε να τα δούμε λοιπόν!

1.Ψεύτικο κοινό

  • 5 κινηματογραφικά κόλπα που δεν γνώριζες!Στις περιπτώσεις όπου σε μια λήψη χρειάζεται να φαίνεται ότι το κοινό είναι πολύ μεγάλο αλλά οι κομπάρσοι δεν είναι αρκετοί, χρησιμοποιούνται ειδικές μέθοδοι οφθαλμαπάτης ή μανεκέν!

2.Βρεγμένοι δρόμοι

5 κινηματογραφικά κόλπα που δεν γνώριζες!

Αν προσέξετε τις νυχτερινές λήψεις  αυτοκινητόδρομων, θα παρατηρήσετε ότι πολύ συχνά είναι βρεγμένοι! Αυτό συμβαίνει, διότι η βρεγμένη άσφαλτος αισθητικά είναι πιο ωραία και επιπλέον βοηθάει στην αντανάκλαση του φωτός με τον καλύτερο τρόπο!

3.Τσιγάρα

5 κινηματογραφικά κόλπα που δεν γνώριζες!

Όπως είναι λογικό, για να «βγεί» σωστά μια λήψη είναι δυνατόν να γυριστεί ακόμα και 10 φορές. Και αν σε αυτή την λήψη ο πρωταγωνιστής ανάβει και καπνίζει ένα τσιγάρο;  Δεν είναι δυνατόν βεβαίως να καπνίζουν στην πραγματικότητα. Έτσι, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται τσιγάρα χωρίς νικοτίνη τα οποία δίνουν ακριβώς το ίδιο «εφέ» με τα κανονικά.

4.Τζάμια

5 κινηματογραφικά κόλπα που δεν γνώριζες!

Πολύ συχνά στις σκηνές δράσης βλέπουμε γυάλινα αντικείμενα και έπιπλα να σπάνε ή ακόμα και ανθρώπους να περνούν μέσα από παράθυρα και τζάμια. Αν και σήμερα είναι όλο και πιο διαδεδομένη η χρήση ενός ειδικού λεπτού πλαστικού που μοιάζει σε γυαλί, παλαιότερα χρησιμοποιούσαν γυαλί φτιαγμένο από ζάχαρη!!!

5.Ηχητικά εφέ

Aυτά που ακούμε δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Πυροβολισμοί αντικαθίστανται από τον ήχο πυροτεχνημάτων, φτερουγίσματα πουλιών από τον ήχο που δημιουργείται όταν γυρνάμε μια σελίδα βιβλίου! Αυτό όμως που χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα καρπούζι! 

Έτσι, προκαλείται ο ήχος μιας μπουνιάς, μίας σφαλιάρας ακόμα και ενός αυγού δράκου όταν σπάει! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το sound design και πώς μας ξεγελούν οι ήχοι στις ταινίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video!

Σχόλια