Οι τάσεις της μόδας δεν προέρχονται μόνο από τις Η.Π.Α ή τη Δυτική Ευρώπη. Πολλά από αυτά που φοράμε σήμερα, τα φορούσαν πριν από εμάς…οι Νοτιοκορεάτες!

Η Νότια Κορέα είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια μπαίνει όλο και περισσότερο στο ραντάρ της Δύσης. Παρά το διαφορετικό πολιτισμό και τη νοοτροπία των ανθρώπων εκεί, πολλά στοιχεία στη Νότια Κορέα μοιάζουν με τη Δύση.

Η βιομηχανία της διασκέδασης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη Νότια Κορέα, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά κα για την εικόνα αυτής στο εξωτερικό, έχει ενσωματώσει πάρα πολλά “δυτικά” στοιχεία. Με το να διεθνοποιεί την μουσική, τη μόδα και το lifestyle της χώρας, η βιομηχανία της διασκέδασης χρησιμοποιεί την λεγόμενη ήπια ισχύ για να έρθει πιο κοντά στους παραδοσιακούς της συμμάχους, δηλαδή τις Η.Π.Α.

Η διαδικασία αυτή, όμως, έχει αρχίσει να συμβαίνει και αντίστροφα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά στοιχεία του δυτικού lifestyle μπορεί να προέρχονται από την Νότια Κορέα.

Ας δούμε 5 τάσεις της μόδας που ξεκίνησαν στη Νότια Κορέα και έφτασαν μέχρι την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

1. Layering

Τάσεις της μόδας που δεν ήξερες ότι προέρχονται από τη Νότια Κορέα

Δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά, αλλά με αυτό εννοούμε τις στρώσεις των ρούχων. Η τάση αυτή ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια από τη Νότια Κορέα.

Δεν είναι συνηθισμένο τα κορίτσια να δείχνουν το πάνω μέρος τους σώματος τους, οπότε βρήκαν αυτή τη λύση για να φοράνε φορέματα με χαμηλό ντεκολτέ. Πολλές διασημότητες άρχισαν να ντύνονται με αυτόν τον τρόπο και μετά από λίγο καιρό, αυτή η τάση βρισκόταν σε όλες τις βιτρίνες των δημοφιλών μαγαζιών ρούχων.

  • Συνήθως συνδυάζεται με λευκό μπλουζάκι, μαύρο φόρεμα, λευκά sneakers και choker

2. Διχτυωτό καλσόν με τζινΤάσεις της μόδας που δεν ήξερες ότι προέρχονται από τη Νότια Κορέα

Αυτή η τάση εμφανίστηκε στις πασαρέλες της Νότιας Κορέας τον Μάρτιο του 2016. Είναι ένας πολύ εφευρετικός τρόπος να φορέσεις διχτυωτό καλσόν και να μην το αφήσεις να σαπίζει στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου.

  • Συνδυάζεται με όλα τα υπερβολικά σκισμένα σου τζιν!

3. Χρώματα παστέλ

Τάσεις της μόδας που δεν ήξερες ότι προέρχονται από τη Νότια ΚορέαΟι Νοτιοκορεάτες δεν τα εφηύραν αλλά τα έκαναν mainstream! Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι οι γυναίκες στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, ντύνονται πιο “θηλυκά“. Τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τη θηλυκότητα σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες είναι τα παστέλ. Η τάση αυτή εισχώρησε και στη δυτική μόδα και έγινε χαρακτηριστικό στοιχείο των τάσεων του 2017.

  • Μπορείς να συνδυάσεις πολλές διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων παστέλ με φούστες σε γραμμή άλφα και μπλέιζερ.

4. Ψηλόμεσα παντελόνια και σορτσάκια

Τάσεις της μόδας που δεν ήξερες ότι προέρχονται από τη Νότια Κορέα

Μια σωτήρια τάση της μόδας που μας κάνει να φαινόμαστε on point! Η αλήθεια είναι ότι μας έσωσε από το να πρέπει να ρουφάμε την κοιλιά μας όλη την ώρα. Οι Νοτιοκορεάτισσες, λοιπόν, είχαν σωθεί ήδη από το…2013! Χρησιμοποίησαν αυτή την τάση του 1970 για να δείξουν τα αδύνατα πόδια τους αλλά και να δώσουν την αίσθηση των καμπύλων.

  • Το χειμώνα ένα ψηλόμεσο σορτσάκι, παντελόνι ή φούστα συνδυάζεται υπέροχα με ένα oversized πουλόβερ ή φούτερ.

5. Mismatched prints – αταίριαστα σχέδια

Τάσεις της μόδας που δεν ήξερες ότι προέρχονται από τη Νότια Κορέα

Ένα από τα βασικά trends του 2017 είναι τα αταίριαστα σχέδια, χρώματα και υφάσματα. Ο βασικός λόγος που έγιναν πρώτα δημοφιλή στη Νότια Κορέα είναι γιατί οι διάσημοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες, τα λεγόμενα K-Pop Idols, πρέπει να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος.

Για αυτόν το λόγο, φοράνε περίεργα σχέδια και χρώματα τα οποία κάτω από κανονικές συνθήκες, δύσκολα θα επέλεγε να ταιριάξει κάποιος, για να φαίνεται ότι είναι διάσημοι. Αυτή η τάση μόδας εμφανίστηκε δειλά- δειλά στις δυτικές πασαρέλες το 2012. Μέχρι το 2017 έχει πλέον εισαχθεί στις καθημερινές μας στιλιστικές επιλογές.

  • Για να καταφέρεις να εφαρμόσεις αυτή την τάση, προσπάθησε να “ταιριάξεις” διαφορετικά σχέδια με τις ίδιες αποχρώσεις χρωμάτων. Για παράδειγμα διαφορετικά σχέδια φλοράλ.

Η Νότια Κορέα είναι μια ιδιαίτερη χώρα που μπορεί όλο και περισσότερο να επηρεάσει τα δυτικά πρότυπα. Το καλό είναι ότι παραμένει “κύρια του εαυτού της” και δεν χάνει τον πολιτισμό και την κουλτούρα της σε βάρος της δυτικής κουλτούρας. Το γεγονός ότι ο κόσμος της μόδας έχει επηρεαστεί από τις τάσεις στη Νότια Κορέα δείχνει ακριβώς αυτό.

Αν θες να πάρεις και άλλες ιδέες για τη μόδα στη Νότια Κορέα και πως να τις εφαρμόσεις, δεν έχεις παρά να κλικάρεις εδώ!

Σχόλια