10 ταινίες που αποδεικνύουν ότι ο Σεθ Ρόγκεν είναι ο μεγαλύτερος κάφρος του Χόλιγουντ!

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Σεθ Ρόγκεν είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους κωμικούς της τελευταίας δεκαετίας.

Από τα πρώτα του βήματα στο “Freaks & Geeks” και τη καλτ, πλέον, κωμωδία “The 40-Year-Old Virgin”, μέχρι το “Disaster Artist” του σήμερα, βλέπουμε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του αγαπημένου μας στόνερ!

ΥΓ. Seth Rogen + James Franco =B.F.F.E

1. Pineapple Express

Τι να πρωτοπείς για αυτή τη ταινία. Πιθανότατα μαζί με το “Big Lebowski”, το “The Pineapple Express” είναι η μεγαλύτερη stoner κωμωδία, που ωστόσο είναι παράλληλα και φοβερή ταινία δράσης.

Στη ταινία, ο Seth Rogen και ο dealer του, James Franco γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας, και με αυτόν τον τρόπο γίνονται στόχοι της μαφίας. Τα υπόλοιπα αξίζει να τα δείτε.

2. Superbad

Άλλη μια (πλέον) καλτ κωμωδία, δεν είναι άλλη από το “Superbad”. To “Superbad”, το οποίο έχει γυριστεί όπως πάντα από τον Seth Rogen, σημείωσε τεράστια επιτυχία και δημιούργησε πολλούς νέους σταρ.

Μεταξύ άλλων, ο Jonah Hill, o Michael Cera, o Mclovin (δεν θα κάτσω να ψάξω το όνομα), η Emma Stone, ο Dave Franco και ο Bill Hader. Not bad.

3. The Interview

Η ταινία “The Interview” βασίζεται στον Κιμ Πάτα το Κουμπί (θερμή παράκληση σταματήστε να λέτε αυτή τη φράση) και προκάλεσε τεράστια συζήτηση και φόβο για την αντίδραση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, τσάμπα οι ανησυχίες, καθώς η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, και ο Κιμ δεν έριξε τα πυρηνικά, γιατί είναι κ ό τ α.

Το Interview σημέιωσε τόσο μεγάλη επιτυχία που έχει απαγορευτεί σε μερικές χώρες, ενώ ακόμα και ο Ευαγγελάτος αποφάσισε να παίξει απόσπασμα της ταινίας σαν πραγματική είδηση. Υπέροχο.

4. This is the End

Για μένα η καλύτερη ταινία του Seth Rogen είναι το “This is the End”. Μια μέτα-κωμωδία, στην οποία οι ηθοποιοί παίζουν τους εαυτούς τους, και βρίσκονται στο πάρτι του James Franco, όταν απροσδόκητα σκάει από το πουθενά η Αποκάλυψη και τους σκοτώνει όλους.  Άλλωστε, αυτό θα γίνει και σύντομα σε εμάς (διαδώστε!!1!!1!).

Highlights: Τα πολλά cameos της ταινίας (π.χ ο κοκάκιας Michael Cera και η badass Ερμιόνη), οι αυτοσχεδιασμοί, (πιθανότατα η μισή ταινία είναι improvised) και το όλο Rogen- Franco vibe της ταινίας που όπως πάντα, μπορεί να έχει λίιιιιιγα ναρκωτικά. #backstreetboysareback 

5. Knocked Up

Το “Knocked Up” αν και δεν είναι τόσο κάφρικο όσο οι άλλες ταινίες του Rogen, αξίζει σίγουρα τη τιμητική του καθώς έλαβε πολλές καλές κριτικές και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Η ρομαντική κωμωδία “Knocked Up” έφερε τον Seth Rogen στο προσκήνιο, με τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια συνεργασία με τη Katherine Heigl που προσφέρει πολύ γέλιο. Επίσης στη ταινία παίζει και ο τυπάρας Paul Rudd, οπότε η ταινία και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να είναι αποτυχία.

6. Sausage Party

Το “Sausage Party” είναι αυτή η ταινία κινούμενων σχεδίων που έκανε κάθε γονιό να αντιληφθεί πως τα κινούμενα σχέδια δεν είναι μόνο για παιδιά. Όποιος πήγε το παιδί του στον κινηματογράφο για το “Sausage Party” πρέπει να χάρηκε πολύ καθώς η ταινία με πρωταγωνιστή το λουκάνικο του Seth Rogen, δεν περιείχε ούτε βρισιές, ούτε σφαγές, ούτε σεξ, ούτε ναρκωτικά, ήταν ένα παιδικό σαν όλα τα άλλα 🙂 🙂 🙂

7. Bad Neighbours

Ο Seth Rogen και η Rose Byrne μαζί με τη μικρή τους κόρη είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια σε μια ήσυχη γειτονιά, όταν ξαφνικά σκάει από το πουθενά ο Zac Efron μαζί με την αδελφότητα του, με μόνο στόχο να κάνουν κάθε νύχτα πάρτι σαν αυτά του Project X.

Όπως φαντάζεται κανείς οι 2 γείτονες πλακώνονται στο ξύλο συνεχώς και αδιάκοπα, ενώ η χημεία του Efron και του Rogen είναι τρομερή, με το αποτέλεσμα της ταινίας να είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι φανταζόμασταν.

8. 50-50

Όχι, δεν είναι ο Φιλιππίδης.

Το 50-50 είναι κάτι πιο διαφορετικό από τις συνηθισμένες ταινίες του Σεθ, οπού ο χαρακτήρας του, Kyle συμπαραστέκεται στον κολλητό του Adam (Joseph Gordon-Levitt) που πάσχει από καρκίνο.

Ο Seth Rogen αποδεικνύει πως είναι εξαιρετικός ηθοποιός και δίνει μεγάλη υποστήριξη στον Levitt, ενώ μάλιστα ο χαρακτήρας του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο του τον εαυτό και τη στάση του στον τρόπο που αντιμετώπισε τη μάχη του σκηνοθέτη της ταινίας, Will Reiser, όταν έπασχε από καρκίνο.

9. The 40-Year-Old Virgin

Η ταινία που έδωσε ώθηση επίσημα τη καριέρα του Seth Rogen και απογείωσε τον Steve Carell του The Office (όταν έχω ευκαιρία να αναφέρω το Office, θα το κάνω), είναι το The 40-Year-Old Virgin. Η ταινία με λίγα λόγια έκανε πάταγο, έχει αφήσει μεγάλη επίδραση στο χώρο της κωμωδίας, και ο Seth Rogen φυσικά και ήταν ένας από τους λόγους.

10. The Disaster Artist

Η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει καν, αλλά ήδη γνωρίζουμε πως θα είναι ένα καλτ διαμάντι. Βασισμένο σε στη καλύτερη χειρότερη ταινία έβερ, το “The Room”, ο James Franco θα υποδυθεί τον θεό πρωταγωνιστή-σκηνοθέτη-σεναριογράφο-παραγωγό της καλύτερης χειρότερης ταινίας, τον Tommy Wiseau και θα παρουσιάσει τα γεγονότα που προκάλεσαν αυτή τη ταινία.

Συμπέρασμα: Το “Disaster Artist” θα είναι η καλύτερη χειρότερη ταινία βασισμένη στη καλύτερη χειρότερη ταινία.

Seth σε ευχαριστούμε που υπάρχεις, μην τσακωθείς ποτέ με τον Franco.

Σχόλια