Indoors και outdoors επιλογές για όλα τα γούστα!

Ο Σπύρος και η Μαρία αποχαιρετούν το Σεπτέμβριο και καλωσορίζουν τον Οκτώβριο με ιδέες και λύσεις για να περάσεις ένα cool και πάνω από όλα… χαλαρό σαββατοκύριακο μέσα και έξω από το σπίτι.

ΣΑΒΒΑΤΟ

INDOORS

1. Ξεκινα ενα webcomic

Δεκάδες webcomic έχουν ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να εμφανίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς και συνεχώς ανεβασμένη ποιότητα. Διάλεξε ένα από τα παρακάτω προτεινόμενα comics και χαλάρωσε με μία κούπα καφέ (ή σοκολάτα, δεν κρίνω).

Το zen pencils είναι ένα webcomic αφιερωμένο στους μεγάλους ανθρώπους και τη σοφία τους. Λόγια σπουδαίων προσωπικοτήτων μεταφέρονται σε comic της μίας σελίδας, προσφέροντας ένα υψηλού επιπέδου illustration αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης σε όσα κάποτε είχαμε διαβάσει, ή χαρήκαμε να ανακαλύψουμε.

Από τις χρωματιστές σελίδες του Gavin Aung Than κάνει παρέλαση μία πραγματικά αξιοθαύμαστη κομπανία: Τσαϊκόφσκι, Μπουκόβσκι, Χέμινγουεϊ, Κολτρέιν, Kurosawa, Μπάουι, Ασίμοφ, Κιούμπρικ και ο κατάλογος συνεχίζεται σε περισσότερα από 200 gags που σε γεμίζουν σκέψεις.

Το SMBC δεν κάνει εκπτώσεις. Έχει ένα πολύ συγκεκριμένο target group, τους nerds. Ο Zach Weinersmith δεν αφήνει τίποτα ήσυχο και στα comic του θα βρεις αναφορές σε μαθηματικά, φυσική, χημεία, υπολογιστές, φανταστική λογοτεχνία, επιτραπέζια παιχνίδια, σεξ (sfw-ish), τεχνητή νοημοσύνη και όλα όσα εμπεριέχονται σε μία κοινότητα που πλέον έχει γίνει mainstream.

Το xkcd είναι από τα πιο γνωστά online webcomic, χάρη στα πολύ μικρά και ιδιαίτερα έξυπνα gags του και στο χαρακτηριστικό stick figure στυλ του. Ο Randall Munroe που το δημιουργεί από το 2002 έχει πολλές επιρροές από την nerd θεματική και κυρίως τις θετικές επιστήμες (fun fact, ήταν προγραμματιστής και δούλεψε στον τομέα ρομποτικής για την NASA)  αλλά τις εμπλουτίζει με γλωσσικά αστεία, άφθονες αναφορές σε ταινίες, συναισθηματισμό και μία έντονη σαρκαστική διάθεση.

Είναι γιατρός, είναι και νίντζα. Η δημιουργία του Christopher Hastings γρονθοκοπεί δεινοσαύρους, δέρνει ξυλοκόπους, μάχεται ζόμπια, ταξιδεύει στο χρόνο και ο βοηθός του είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι με παχύ στριφτό μουστάκι. Αν δεν σε έπεισα, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

2. Διαλεξε και δες καποιο ντοκιμαντερ

Το /r/Documentaries είναι ένα από τα πιο γνωστά subreddit και είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σε ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ που κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει online με ένα κλικ. Η διάρκεια ποικίλει και αρκετά από τα βίντεο που ποστάρονται έχουν διάρκεια μικρότερη της ώρας, κάτι που επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει εντός ενός απογεύματος πολλά διαφορετικά αφιερώματα.

χαλαρό σαββατοκύριακοΤην ώρα της συγγραφής αυτού του άρθρου η πρώτη σελίδα του sub reddit αυτού περιέχει ντοκιμαντέρ για τα πυρηνικά καταφύγια της Αμερικής, τον Μπετόβεν, τα skateboard media, τα τουρνουά e-sports, τον σατανισμό στη μουσική και πολλά πολλά άλλα.

OUTDOORS

1. Αγγελακας & 100oC, Nightstalker, Lost Bodies

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100οC, μαζί με Nightstalker και Lost Bodies έρχονται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Athens School of Fine Arts στις 21:00. Η συναυλία- γιορτή αντίστασης- όπως χαρακτηρίζεται- θα αποτελέσει μέρος του Resistance Festival 2017. Η σύνθεση και η ένωση αυτών των καλλιτεχνών είναι από τα δυνατά συναυλιακά γεγονότα της χρονιάς. Εσύ θα το χάσεις; Τρέξε να πάρεις εισιτήριο όσο προλαβαίνεις- αν προλαβαίνεις!χαλαρό σαββατοκύριακο

2. Stand up comedy

Μένουμε και πάλι στο Resistance Festival 2017 στο Athens School of Fine Arts και σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο stand up comedy, μακριά από τα στυμμένα και χιλιοειπωμένα κείμενα. Το συγκεκριμένο stand up έρχεται να μας αποδείξει τι θα πει αυθορμητισμός και πηγαίο, αληθινό χιούμορ χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις! Με τους Διονύση Ατζαράκη, Χρύσα Κατσαρίνη, Blink Mike, Αριστοτέλη Ρήγα, Πάρι Ρούπο & Άγγελο Σπηλιόπουλο. Στις 20:30, στον Ταύρο Αττικής!

3. Οι απιθανοι–The Incredibles/ Δωρεαν προβολη

Τι πιο όμορφο για ένα βράδυ Σαββάτου από μια παλιά αγαπημένη ταινία σε έναν μαγευτικό χώρο; Η αγαπημένη ταινία του 2004 «Οι Απίθανοι – The Incredibles» επιστρέφει με μία δωρεάν προβολή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο στις 20:30.χαλαρό σαββατοκύριακο4. Νυχτερινή ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας

Για ακόμα μια φορά οργανώνεται μια ιδιαίτερη by night ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με συνοδοιπόρο τη δροσερή αύρα του φθινοπώρου. Σπουδαίοι αρχιτέκτονες και άλλοι ειδικοί θα ξεναγήσουν και θα εξιστορήσουν στο κοινό ιστορίες για τα εμβληματικά κτίρια που κοσμούν το κέντρο της Αθήνας από τις 19:00 έως τις 21:00. *Απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή και το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ/άτομο(δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών με συνοδεία ενηλίκου & ΑΜΕΑ).χαλαρό σαββατοκύριακο

ΚΥΡΙΑΚΗ

INDOORS

1. Παρε μια εφημεριδα

χαλαρό σαββατοκύριακοΑχ. Πάνε εκείνες οι εποχές που ήμουν μικρός και πρότεινα cool πράγματα. Άκου όμως. Πότε διάβασες τελευταία φορά εφημερίδα; Αυτό λέω και εγώ. Οι κυριακάτικες εκδόσεις πάντα είναι περισσότερο ψωμωμένες από τις άλλες, έχουν πολλά ενδιαφέροντα ένθετα και οι ίδιες έχουν περισσότερες σελίδες.

Η ανάγνωση εφημερίδας είναι μία όμορφη, προσωπική στιγμή. Σε μία εποχή που πολλοί γράφουν το μακρύ και το κοντό τους online, είναι ωραία αλλαγή να διαβάσεις τον λόγο ενός δημοσιογράφου και να τον συγκρίνεις  με αυτό που καταναλώνεις όλες τις άλλες μέρες, δηλαδή τα λόγια ενός αρθρογράφου. Η διαφορά είναι μεγάλη και έγκειται στα χρόνια πείρας και στις διαφορετικές απαιτήσεις του μέσου.

Η ανάγνωση εφημερίδας είναι καλή εξάσκηση για να βελτιώσεις το λεξιλόγιό σου και στην τελική είναι μία κλασσική στιγμή χαλάρωσης την Κυριακή, ειδικά αν το σπίτι προσφέρει καμία όμορφη γωνίτσα με φως.

Α, είναι και το θέμα της ενημέρωσης. Φυσικά, σχεδόν το ξέχασα. Είναι καλό να ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στον κόσμο με κάποιον άλλον τρόπο από τα headlines στο feed σου (δυαδώσται!1!!).

2. Παρε εκεινο το τηλεφωνο

χαλαρό σαββατοκύριακο

Σήκωσε το τηλέφωνο και μίλα με εκείνον τον φίλο που έχετε να τα πείτε καιρό. Πείτε τα νέα σας, συζητήστε στο χαλαρό. Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, επένδυσέ τον σε μία φιλία που αραχνιάζει. Είναι πολύ εύκολο να μείνουμε στο “ας κανονίσουμε κάνα καφέ” και ωστόσο ποτέ να μην τον κανονίσουμε και κάπως να χαθούμε με ανθρώπους που πραγματικά νοιαζόμαστε.

Πάρε εκείνους που έχεις να δεις άπειρο καιρό αλλά είναι στο μυαλό σου και τους νοιάζεσαι και μίλα μαζί τους για να τους δείξεις πως τους σκέφτεσαι, να δεις πως είναι και να μάθεις τα νέα τους. Επίσης μπορείς να τους φωνάξεις σπίτι να δείτε Rick and Morty. Γιατί όχι;

OUTDOORS

1. Υπαιθρια εκθεση φωτογραφιας

χαλαρό σαββατοκύριακο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων η φωτογραφική ομάδα «Διάφραγμα 26» οργανώνει την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «παππού, γιαγιά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ». Σκοπός της έκθεσης είναι να μεταδοθεί ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους καθημερινούς ήρωες που παρά τα προβλήματα της ηλικίας στέκονται αγέρωχοι δίπλα στα παιδιά αλλά και τα εγγόνια τους. Μια γλυκιά έκθεση φωτογραφίας για να καλωσορίσουμε τον Οκτώβριο, από τις 11:30 έως την 13:30, στην πλατεία Μοναστηρακίου.

2. Σινεμα: Το Αυτα – It

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι ελληνικοί κινηματογράφοι υποδέχθηκαν την δυνατή ταινία τρόμου «Το Αυτό-It», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Η ταινία έχει ήδη σπάσει ταμεία και εμείς σας προτείνουμε να τη δείτε αυτή την Κυριακή.

Υπόθεση: Όταν μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην πόλη του Ντέρι, στο Μέιν, μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, όταν θα τα βάλει με έναν κακό κλόουν, τον Πένιγουαϊαζ, με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες στο παρελθόν.χαλαρό σαββατοκύριακο

3. Θεατρο: Mon Petit Prince

Φθινοπώριασε. Επιστρέφουμε στα χειμερινά θέατρα και σας προτείνουμε μια παράσταση που συστήθηκε στο κοινό την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου. Mon Petit Prince. Ένα δραματοποιημένο διήγημα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. «Μια παράσταση για ενήλικους με ανήλικη ματιά, φωτίζει την υπαρξιακή και φιλοσοφική διάσταση του μυθιστορήματος του Σεντ-Εξιπερί», όπως αναφέρει το Αθηνόραμα.

*Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / 9 μ.μ.χαλαρό σαββατοκύριακο4. Η σιγουρη επιλογη!

Αν οι παραπάνω προτάσεις δεν ταιριάζουν στην δική σου ιδιοσυγκρασία ή απλώς θες να περάσεις μια απλή και λιτή Κυριακή τότε πάτησε στις σίγουρες επιλογές. Οι βόλτες τις φθινοπωρινές Κυριακές είναι η ιδανική επιλογή για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που πλησιάζει απειλητικά. Με αυτοκίνητο ή on foot (που λένε και στο χωριό), μόνος ή με παρέα, πρωί ή βράδυ, μια βόλτα στα αγαπημένα μέρη είναι μια must και ιδανική επιλογή για μια χαλαρή Κυριακή!


Όλα αυτά με αγάπη από εμάς για εσάς! Ευχές για ένα καλό και πάνω από όλα χαλλλλαρό σαββατοκύριακο!

Σχόλια