Ο Γιώργος Χρονάκης μιλά στο Frapress για το Master Chef και τα σχέδια του μετά το παιχνίδι.

Eίναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Master Chef και μας μίλησε για την εμπειρία του στο παιχνίδι αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Γιώργος Χρονάκης δεν ξεχώρισε μόνο για τα εντυπωσιακά γκουρμέ πιάτα που δημιούργησε, αλλά και για το ήθος του και τον σπουδαίο χαρακτήρα του. Ευγενικός και με το πλατύ χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει μας απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Master Chef 2017: 4 αναπάντητα ερωτήματα

-Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την μαγειρική;

Από την παιδική μου ηλικία, με κάποιο τρόπο, πάντα ασχολούμουν με την μαγειρική, είτε στο σπίτι είτε σε παρέες και έτσι αποφάσισα να το εξελίξω.

-Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα σου μετά το Master Chef;

Προσωπικά, δεν έχω αλλάξει τις συνήθειες που είχα. Ειδικά στην αρχή ήταν λίγο περίεργο που σε αναγνώριζε ο κόσμος σαν να σε ήξερε. Επαγγελματικά έχουν ανοιχτεί αρκετές πόρτες στην καριέρα μου.

-Μπορείς να σκεφτείς τον εαυτό σου να ακολουθεί κάποιο άλλο επάγγελμα εκτός από την μαγειρική;

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο επάγγελμα που να με γεμίζει όπως η μαγειρική, γιατί τα περιέχει όλα: φαντασία, πάθος, δημιουργηκότητα!

Γιώργος Χρονάκης

-Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε στήριξαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του Master Chef, αλλά και μετά;

Η οικογένεια μου και στενοί συνεργάτες από την αρχή της πορείας μου στη μαγειρική μέχρι και σήμερα.

-Τι θα κρατήσεις από το Master Chef;

Η κάθε ημέρα ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Από την πρώτη οντισιόν μέχρι και την τελευταία μου μέρα στο παιχνίδι, θεωρώ ότι έχω πάρει και έχω δώσει εμπειρίες που θα τις συζητώ για την υπόλοιπη ζωή μου.

-Έχεις κρατήσει επαφές με άτομα από το Master Chef;

Σίγουρα με κάποια άτομα δέσαμε από την πρώτη στιγμή… αλλά αυτοί που πραγματικά άξιζαν φάνηκαν μετά το παιχνίδι.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου συστατικό το οποίο χρησιμοποιείς περισσότερο στα φαγητά σου;

Γενικά μου αρέσουν τα όσπρια και τα λαχανικά. Μ’ αρέσει να βρίσκω τρόπους να ενώνω αυτά τα δύο και εκεί να ανακαλύπτω την μαγεία τους.

-Σου έχει τύχει ποτέ, κάποιο περίεργο ή αστείο περιστατικό στην κουζίνα; 

Μέσα στην κουζίνα συμβαίνουν διάφορα περιστατικά από πλάκες συναδέλφων μέχρι και σοβαρά ατυχήματα, που κάθε φορά πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα.

-Προς το παρόν μένεις στον τόπο που μεγάλωσες, στην Κρήτη. Υπάρχει σαν σκέψη το να μείνεις μόνιμα στην Αθήνα από εδώ και πέρα;

Σίγουρα στον τόπο μου υπάρχει καταπληκτική πρώτη ύλη. Πέρα από αυτό δεν πρέπει να δεσμεύεσαι στο νησί και πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, που καλώς ή κακώς θα είναι αυτό που θα σε πάει μπροστά.

Γιώργος Χρονάκης-Είσαι από τον Ζαρό, μία κωμόπολη στο Ηράκλειο Κρήτης. Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στο χωριό σου;

Το χωριό μου  έχει πανέμορφα τοπία, όπου μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας όπως την περίφημη λίμνη του Ζαρού με τις πέστροφες. Πέρα από αυτό, είναι ένα χωριό που τιμάει την παράδοση του. Προσωπικά με την εμπειρία μου αυτό που έχω να πω με μια λέξη είναι “Γαστρονομία”.

-Αν μπορούσες να τρως μόνο ένα φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Δεν θα μπορούσα να ζήσω μ΄ ένα φαγητό διότι μου αρέσουν οι γεύσεις. Πέρα από αυτό, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται όλα τα απαραίτητα συστατικά για να παραμένει υγιείς στην καθημερινή του ζωή.

-Σου αρέσει να φτιάχνεις περισσότερο, φαγητά ή γλυκά;

Για μένα ένας καλός μάγειρας πρέπει να έχει γνώσεις και για τα δύο αντικείμενα. Παρ’ όλα αυτά, είναι δύο διαφορετικές ειδικότητες και σαν μάγειρας μου αρέσει περισσότερο το αλάτι.

-Ποια είναι τα σχέδια σου από εδώ και πέρα;

Σίγουρα αυτό που με γεμίζει είναι το να βρίσκομαι μέσα σε μία κουζίνα ατελείωτες ώρες. Αλλά πέρα από αυτό, θα βρω τον τρόπο να περνάω στον κόσμο τις μαγειρικές μου ικανότητες τις οποίες θέλω να τις γνωρίσουν πολύ!

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Χρονάκη και του ευχόμαστε τα καλύτερα!

Σχόλια