Το Μaster Chef 2017 τελείωσε και ήρθε η ώρα να τεθούν κάποια ερωτήματα…

Προειδοποιήση: Το συγκεκριμένο άρθρο βρίσκεται στις οθόνες σας για να εξυμνήσει το μοναδικό, το φανταστικό και εκπληκτικό Master Chef 2017. Όχι για να κοροϊδέψει το wannabe reality.

Eμένα προσωπικά, το Master Chef μ’ αρέσει. Πρόκειται για μία πετυχημένη εκπομπή, που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο. Oι κριτές είναι αναγνωρισμένοι chef και σε πολλές χώρες οι “Master Chef” έχουν πετύχει το όνειρο τους και πλέον δουλεύουν σε σπουδαία εστιατόρια. Από την αρχή του διαγωνισμού παρακολουθούσα όλα τα επεισόδια με μεγάλο ενδιαφέρον και με αφορμή, λοιπόν, το τέλος της αγαπημένης μου εκπομπής, έπρεπε να θέσω τα ερωτήματα μου.

Master Chef 2017

Έρωτας νο. 2

Τι παίζει με το σπίτι στο οποίο μένουν οι διαγωνιζόμενοι;

Υποτίθεται πως οι υποψήφιοι Master Chef μένουν όλοι μαζί σε ένα σπίτι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Βλέπουμε, όμως, ελάχιστες σκηνές από τη ζωή τους μέσα σ’ αυτό. Και πως να το κάνουμε, η ανάγκη μου για reality δεν καλύπτεται. Ωραίες οι συνταγές παιδιά αλλά αν δεν υπάρχει λίγο ίντριγκα, λίγο σεξ και κουτσομπολιό δεν λέει.

Master Chef 2017

Η τρελοπαρέα

Τι είναι η “φάρσα”, η “λάσπη” και το “χώμα”;

Και άλλες παράξενες λέξεις που χρησιμοποιούν οι μάγειρες της γειτονιάς για να το παίξουν γκουρμεδιάρηδες. Δηλαδή, η κυρία Τασία που μαγειρεύει τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια που έχω φάει ποτέ, δεν θεωρείται καλή μαγείρισσα επειδή μαζί με τα γιουβαρλάκια δεν βάζει μία “φάρσα” από lemongrass και “χώμα” μανιταριών;

Πόσο θεός είναι ο Πορφύρης;

Αναμφισβήτητα στο Master Chef 2017 ο Πορφύρης πρωταγωνιστούσε. Ο άνθρωπος είναι υπέροχος από όλες τις απόψεις. Τόσο υπέροχος που έφτασε στην τελική τριάδα χωρίς να είναι τόσο καλός, όσο οι υπόλοιποι δύο. Αλλά δεν πείραξε κανέναν, γιατί το χιούμορ αλλά και η ευγενική του καρδιά έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω σε έναν απλό διαγωνισμό μαγειρικής. Go Porfiris, go!

Master Chef 2017

“Κορίτσια μην ακούτε”

Κάπου εδώ θα ήθελα να σταματήσω τα αναπάντητα ερωτήματα μου και να θεοποιήσω άλλους δύο ανθρώπους.

Master Chef 2017

Ο μελλοντικός μου σύζυγος

Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Χρονάκης, ο κρητικός μάγειρας που έφτιαξε noodles με πλιγούρι και μάγεψε τα κοριτσάκια με αυτά τα ροζ μάγουλα. Περιττό να σας πω πως από την αρχή των επεισοδίων μέχρι τη στιγμή που έφυγε, δήλωνα πως θα τον παντρευτώ (ακόμα το δηλώνω, Χρονάκη ακούς;).

Βέβαια, τη θέση του Χρονάκη, ως υποψήφιος σύζυγος μου φυσικά, τη διεκδικούσε και ο Σκαρμούτσος. Οκ, είναι παντρεμένος αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος κριτής που έχει υπάρξει, παγκοσμίως. Και αυτό, γιατί είναι ο κλασικός τύπος που κάνει χαβαλέ αλλά ταυτόχρονα είναι κορυφαίος στο είδος του.

Κυριε Ιωαννιδη μου μπορει να ειστε πανεμορφος και με κοιλιακους αλλα αντρας χωρις κοιλιτσα, πεταμενα λεφτα.
Master Chef 2017

Ο Πάνος Ιωαννίδης στεναχωρημένος που τον απέρριψα

Αλλά ας συνεχίσουμε τα ερωτήματα μου.

Γιατί ο Λάμπρος είναι ο φετινός Master Chef;

Στην αρχή ήταν απίστευτα αντιπαθητικός, μετά από παρατηρήσεις Σκαρμούτσου ξεκαβάλησε το καλάμι παραμένοντας, όμως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που έχω δει. Δεν λέω, κέρδισε άξια, ήταν εκείνος με τα περισσότερα καλύτερα πιάτα, αλλά το ίδιο άξιος φάνηκε και ο Παπαπαναγιώτου ο οποίος έφυγε ανέλπιστα νωρίς.

Βέβαια ο Λάμπρος φάνηκε πως μπορεί να σταθεί και σαν παρουσιαστής, άρα πληροί και όλα τα κριτήρια του Έλληνα τηλεοπτικού μάγειρα… (εκτός από τα τατουάζ) βλ. Πετρετζίκης.

Πέρα από την πλάκα και όσα λέγονται, το Master Chef αποτελεί ένα αρκετά καλό τηλεοπτικό προϊόν και κάτι διαφορετικό για την ελληνική τηλεόραση. Σε μία τηλεοπτική σεζόν όπου Survivor, Rising Star και Star Academy “κάνανε πάρτυ”, το Master Chef έδειχνε κάτι διαφορετικό προσφέροντας και την κατάλληλη ψυχαγωγία, αλλά και γνώση.

Μπορεί να μη θυμόμαστε σε λίγους μήνες κανέναν υποψήφιο από την 20άδα αλλά στην τελική δεν είναι και αυτή η ουσία. Το Master Chef 2017 είναι ίσως ο μοναδικός τηλεοπτικός διαγωνισμός που δίνει γνώσεις αλλά και ένα πάτημα στα παιδιά για την πορεία τους ως μάγειρες. Και αν μη τι άλλο, ξύπνησε τον μικρό, καλά κρυμμένο μάγειρα μέσα μου… αλλά με έκανε να βρω και τον έρωτα της ζωής μου.

Master Chef 2017

Σχόλια