Το χιονισμένο τοπίο του Γουαϊόμινγκ κρύβει καλά τα σκοτεινά μυστικά των κατοίκων του ινδιάνικου καταυλισμού.

Πρωταγωνιστούν:  Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Elizabeth Olsen

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Taylor Sheridan

Μια έφηβη Ινδιάνα απ’ το Γουαϊόμινγκ της Αμερικής, τρέχει έντρομη μέσα στην παγωμένη νύχτα προκειμένου να γλυτώσει από κάποιο κίνδυνο. Λίγες μέρες μετά, το πτώμα της βρίσκεται από έναν κυνηγό, του οποίου η κόρη είχε εξαφανιστεί στο παρελθόν.

Στα ίχνη του ανέμουΤην υπόθεση καλείται να διαλευκάνει η πράκτορας του FBI, Jane, η οποία συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς του ινδιάνικου καταυλισμού, αλλά και με τον Cory, τον κυνηγό που προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του για το βουνό και την περιοχή στην έρευνα.

Ο Cory και η Jane προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις μαφίες εμπόρων ναρκωτικών που εδρεύουν στην περιοχή, αλλά και με τα μυστικά που κρύβονται καλά στη σιωπή του βουνού…Στα ίχνη του ανέμου

Η ταινία, όπως σημειώνεται και στο τέλος της, είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στους ινδιάνικους καταυλισμούς, με τις εξαφανίσεις των γυναικών να είναι πια ανυπολόγιστες.

Ο Taylor Sheridan, σεναριογράφος των Sicario και hell or high water, υπογράφει στο γουέστερν ντοκυμαντερίστικων διαστάσεών του και την σκηνοθεσία, λαμβάνοντας επάξια το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών, το Βραβείο Κοινού και Προέδρου στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και της Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Νάντουκετ.Στα ίχνη του ανέμου

Ο Sheridan, με την ταινία του, επιτυγχάνει τόσο να χτίσει ένα φιλμ δράσης, μυστηρίου και αγωνίας, όσο και να προβληματίσει για τη σημερινή κατάσταση ενός λαού που έχει βασανιστεί ανά τους αιώνες.

Μέσα απ’ την ιστορία του καταδεικνύει τα κρούσματα βίας εναντίον των γυναικών, τοποθετώντας στο πρόσωπο του θύτη άτομα ανακατεμένα με δουλειές του περιθωρίου, άτομα που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, εξευτελίζοντας και σκοτώνοντάς την.

Στα ίχνη του ανέμουΠαράλληλα, επιλέγει να δώσει στην πρωταγωνίστριά του δυναμισμό, ικανότητα χειρισμού επικίνδυνων καταστάσεων και επιβολής έναντι στον λόγο και στις πράξεις των ανδρών. Ακόμα, δεν ξεχνά να τονίζει πόσο γενναία και μαχητικά “έπεσε” η Ινδιάνα που μονοπωλεί με την εξαφάνισή της το ενδιαφέρον του θεατή.

Η φιλοφεμινιστική προσέγγιση του Sheridan καθιστά την ταινία, σε συνδυασμό φυσικά με την άρτια και φανερά πιο δουλεμένη σκηνοθεσία απ’ την πρώτη του απόπειρα με το Vile, μια σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια κατάδειξης αυτής της κατάστασης, χωρίς ωστόσο να φορτίζει υπερβολικά τον θεατή.

Τσέκαρε το trailer εδώ

Το δίχτυ: Μια ταινία που ξεπερνά τα σύνορα

Σχόλια