Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο έφτασε και κάποιοι από εσάς γυρίσατε πίσω, κάποιοι συνεχίζετε τις διακοπές. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε αυτό το ΣΚ, ακολουθούν μερικές ιδέες! Εμείς σας προτείνουμε, εσείς διαλέγετε!

Χέλλο! Οι περισσότεροι να πούμε την αλήθεια λείπουμε [ λείπετε :’( ] και λιαζόσασθε σε κάποιον νησιώτικο ή μη προορισμό της Ελλάδας). ΕΣΕΙΣ να πάτε να διαβάσετε για τις διακοπές στη Μήλο.

Απευθυνόμαστε σε σένα παιδί της πόλης που ξέμεινες να αντικρύζεις το άδειο, ζεστό, αθαλάσσωτο (εφευρίσκουμε λέξεις ενίοτε) αστικό τοπίο, που συνεχίζει παρ ‘όλα αυτά να έχει τη χάρη του.

ΧΑΛΑΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ

1. Ξεκινάμε, λοιπόν, με κινηματογραφικές προβολές για το βράδυ του Σαββάτου. Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χαλαρών ΣουΚου που είναι σαν να κάνουμε πρόμο στο Χυτήριο, θα σου προτείνω back to back σινεφίλ βραδιά.

Πρώτη προβολή: Φάννυ και Αλέξανδρος του Σουηδού Ίνγκμαρ Μπέργκαμ, ημιαυτοβιογραφική ταινία του 1982, βρεβευμένη με 4 Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Υπόθεση: Αρχές του 20ου αιώνα, ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι της γιαγιάς της οικογένειας Έντβαλ. Ένα από τα παιδιά της, ο Όσκαρ, πεθαίνει αναπάντεχα αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του Έμιλυ και τα δύο παιδιά τους, Φάννυ και Αλέξανδρο. Η Έμιλυ παντρεύεται τον επίσκοπο Βέργκερους και τα παιδιά είναι πλέον αντιμέτωπα με τον συντηρητικό και καταπιεστικό επίσκοπο, που δεν τους αφήνει περιθώρια ελευθερίας με τον ηγεμονικό του χαρακτήρα.

Μια μεγαλοαστική οικογένεια που ζει υπό το πρίσμα της οικογενειακής ευτυχίας, συντηρητισμός και φθορά απέναντι στην καταπιεσμένη φαντασία και αγνότητα των δύο παιδιών.

Ώρα: 8 και μισή το βράδυ με 12 παρά 20 (ναι, είναι είναι 3ωρη η ταινία)

 

2.

Δεύτερη προβολή: Τα πανέμορφα σάουντρακ του Ουμεμπαγιάσι τα ξέρετε; Την εξίσου πανέμορφη και αισθαντική σκηνοθεσία του Γουόνγκ Καρ Βάι;  Ήρθε η ώρα να τα γνωρίσετε!

Υπόθεση: Σε συνέχεια της ταινίας In the mood for love (Ερωτική Επιθυμία), έρχεται το 2046, όπου παρακολουθούμε την ζωή του πρωταγωνιστή του In the mood for love, Τσόου, ο οποίος νοικιάζει ένα δωμάτιο με αριθμό 2047 και γράφει ένα μυθιστόρημα φαντασίας για το μέλλον, αν και στην πραγματικότητα αναφέρεται στο παρελθόν. Σε αυτό, το έτος 2046 οι άνθρωποι, επιβάτες ενός τρένου, πηγαίνουν να βρουν τις χαμένες αναμνήσεις τους.  Ο Τσόου, μην μπορώντας να ξεχάσει την πρωταγωνίστρια της Ερωτικής Επιθυμίας, συνάπτει περιστασιακές σχέσεις.

Εσωτερικοί χώροι και πλάνα που ‘’κλείνουν’’ τους πρωταγωνιστές ανάμεσα σε πλαίσια, τοίχους και παράθυρα, μαρτυρώντας πως είναι παγιδευμένοι στα βιώματά τους σε μια πλήρη αισθητική αρμονία με την φωτογραφία του Κρίστοφερ Ντόιλ και τη μουσική επένδυση.

Ώρα: 12 παρά 10 το βράδυ με 2 παρά τέταρτο (έχει μετρό ντοντ γουόρι)


2.

Ήρθε η ώρα για τον διχασμό προσωπικότητας που θα χαρακτηρίσει τις σαββατιάτικες προτάσεις μου. Αν θες προσπέρασέ το, πήγαινε στην Ελευθερία (πόσο ποιητικό ακούστηκε;).

Korean Time! Κοίταξε, ένα βράδυ το έζησα κι αυτό, δεν είναι κάτι, αλήθεια, το ξεπερνάς γρήγορα χωρίς ψυχικά τραύματα (υπερβολική μια ζωή).

Βήμα 1: Μαζώχνεστε 4-5+ άτομα.

Βήμα 2: Παίρνετε noodles με 0,90 λεπτάκια ή άμα βαριέστε κατσαρόλες κλπ (μόνο νερό βράζεις, γουατέβερ) πάρτε αυτά που είναι σε χάρτινο μπολάκι που ρίχνεις νερό μέσα, για να δέσουν τα συντηρητικά μεταξύ τους (συντηρητικά είναι το βασικό συστατικό του συγκεκριμένου προϊόντος).

Βήμα 3: Μοιράστε τα νουντλς ανάλογα με τη γεύση που προτιμά ο καθένας και τις κόκα κόλες/χυμούς/νερά. Don’t forget to use chopsticks! Η μισή χαρά και παραπάνω είναι στα τσόπστικς.

Βήμα 4: Καθίστε αναπαυτικά με τα μπολάκια σας στο χέρι και τουτουυυ…

Βήμα 5: Δείτε κορεάτικη σειρά. Ναι, πράγματι αυτό είπα. Μπείτε στον σκοτεινό κόσμο των K-dramas με το Goblin: The lonely and great god (αυτό είδα εγώ, αν σας ενδιαφέρει) ή τα Strong woman Do Bong Soon και Legend of the blue sea (που μου είπαν οι ειδικοί, δεν ξέρω τι είναι).

Βήμα 6: Ντιλ γουίθ ιτ.

Μετά από την εμφανή διπολικότητα, περνάμε στις προτάσεις της Ελευθερίας!

ΧΑΛΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Και καθώς άλλη μία Κυριακή του Αυγούστου φθάνει, είναι η κατάλληλη στιγμή να ετοιμάσεις ένα πλούσιο πρωϊνό (με ό,τι θες να γευτείς περισσότερο), ώστε να χαλαρώσεις ευκολότερα έπειτα!

Και μετά από αυτό το στάδιο και αρκετές στιγμές χαλάρωσης έως το μεσημέρι έρχεται η ώρα να σηκωθείς από το σπίτι και να επισκεφθείς μία κοντινή αλλά ξεχωριστή παραλία, τώρα ειδικά που η πόλη είναι άδεια! Ιδανική λύση για όσους παρέμειναν και αυτό το ΣΚ στην Αθήνα είναι η παραλία Σκαλάκια ή Αλθέα, που θυμίζει νησιά του Αιγαίου (τα οποία δεν προβλέπεται μάλλον να δεις ούτε φέτος!) και συνδυάζει την ηρεμία και την χαλάρωση με την αμμώδη ακτή και τα γαλανά νερά του κόλπου.

!!! Αν σας έχει περισσέψει κάποια ποσότητα από το πρωϊνό σας πάρτε το μαζί σας ελλείψει καντίνας και πανομοιότυπων στοιχείων στην παραλία!

Και ενώ το απόγευμα ή το ηλιοβασίλεμα μας βρίσκει και πάλι πίσω στο σπίτι, ώρα να σκεφτούμε αν η μέρα θα ‘’κλείσει’’ με ένα ούζο και την παρέα στο κέντρο και σε μέρη, όπως το ‘’Καφενείο 111’’ στην Ερμού, με ένα νυχτερινό περίπατο στο Ίδρυμα Πολιτισμού ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ ή στον καναπέ με κρασί, χαλαρή μουσική και ένα βιβλίο!

Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας!

Αυτά αγαπητή/έ! Καλό Σαββατοκύριακο ό,τι και να κάνετε. See ya!!

 

 

Σχόλια