Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη φιλία είναι μια ψυχή, που κατοικεί σε δυο σώματα. Δύσκολο στις  μέρες μας να βρεις φίλους, να κάνεις αληθινές φιλίεςΣτην πρώτη δυσκολία όλοι εγκαταλείπουμε, αντί να λύσουμε το πρόβλημα. Ρίχνουμε το φταίξιμο στον άλλο αντί να σκεφτούμε, μήπως φταίμε εμείς. Η φιλία, όπως και κάθε σχέση  απαιτεί χρόνο, συναίσθημα, διαλλακτικότητα και πίστη. Και γενικά πολύ δουλειά! Δεν  φτάνουν μόνο οι ευχάριστες στιγμές, τα happenigs και οι selfies. Στα δύσκολα όλα φαίνονται το πως αντέχει ο ένας τον άλλον,  η αλληλουποστήριξη, η αλληλεγγυη, η αγάπη και πάνω από όλα η ανεκτικότητα

Φιλος σου ειναι ο ανθρωπος που ξερει τα παντα για σενα και παρολ’ αυτα ακομα του αρεσεις.
         ~Elbert Hubbard 

φιλία

Αναλογίζομαι συνέχεια: τι θα έκανα χωρίς τις κολλητες μου; Μπορεί να μην μιλάμε κάθε μέρα λόγω υποχρεώσεων- τα γνωστά τρεξίματα. Αλλά κάθε φορά όταν είμαστε μαζί- η μία για την άλλη- είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο καφές που θα πιούμε δεν είναι ένας απλός καφές. Θα γίνει μια μεγάλη ανασκόπηση των προηγούμενων εβδομάδων, θα σχολιαστούν γεγονότα και καταστάσεις. Και στο τέλος κάθε συζήτησης θα βγουν κάποια συμπέρασμα και θα δοθούν κάποιες υποσχέσεις, όπως για παράδειγμα εμείς δεν θα ξανά κάνουμε αυτά τα λάθη. Και με μια αγκαλιά όλο νόημα και περιεχόμενο. Θα χωρίσουν οι δρόμοι μας μέχρι τον επόμενο καφέ…

Είναι η οικογένεια μου, είναι η φωλιά μου. Βρίσκεται εκεί όχι από υποχρέωση, αλλά επειδή το πιστεύει πραγματικά, το θέλει, το έχει ανάγκη. Έχουμε επενδύσει both of us. Είμαστε soulsisters. Καταλαβαίνουμε πότε πονάμε, πότε είμαστε καλά, πότε κουτσουμπολεύουμε, πότε γελάμε και γιατί γελάμε… Ειδικά όταν πονάμε ξέρουμε ότι τα λόγια που θα ακούσουμε η μία για την άλλη θα είναι βάλσαμο, στις δύσκολες ώρες εκείνα τα λόγια χρειαζόμαστε, για να ανακουφιστεί η καρδιά μας και οχι να επιβαρυνθεί με ανούσια και ανώφελα λόγια. Και όλα γίνονται με μια ματιά, δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος. Όταν είσαι 11 χρόνια με κάποιον  στο τέλος  γνωρίζεις καλύτερα και από την ίδια του την μάνα.

 “Πραγματικος φιλος ειναι αυτος που ερχεται κοντα οταν ολος ο υπολοιπος κοσμος απομακρυνεται.” -Walter Winchell

https://frapress.gr/2017/01/fili-ikogenia-i-kolliti-i-atheati-iroes-tis-zois-mas/

Είναι η οικογένεια που θα ήθελα να είχες πάντα. Έτσι και αλλιώς το λένε κιόλας οι φίλοι μας είναι οικογένεια, που δεν είχαμε ποτέ γιατί απλά τους επιλέξαμε εμείς οι ίδιοι. Είναι κομμάτι της ζωής μας. Έχουμε βιώσει εμπειρίες, στιγμές αξέχαστες. Είναι τα γέλια μας, οι στεναχώριες μας και οι θυμοί μας, οι προβληματισμοί μας. Είναι όλη μας η ζωή. Έχουμε εκμυστηρευτεί τα πάντα γιατί ξέρουμε ό,τι πούμε εκεί θα μείνει, μέσα βαθιά. Ακόμα και λάθη να κάνουμε θα συγχωρέσουμε η μια την άλλη, γιατί θα εξηγήσουμε τι έγινε και αυτό μας αρκεί, είναι λόγια αληθινά- γιατί απλούστατα ξέρουμε ότι τα ψεύτικα λόγια δεν αρμόζουν σε μια αδελφική σχέση…   Έχουμε ξενυχτίσει μαζί και έχουμε δει παρέα το πρώτο φως της ημέρας …

“Ενα μοναδικο τριανταφυλλο μπορει να ειναι ο κηπος μου… ενας μοναδικος φιλος, ο κοσμος μου.” -Leo Buscaglia 

Είναι ο αυστηρός κριτής που θα μας επισημάνει τα αυστηρά και τα θετικά. Το άτομο που σε επαναφέρει στην πραγματικότητα μετά από κάθε στραβοπάτημα. Πάντα αντικειμενικός και ευθύς, έχει τον τρόπο να σε κάνει να ξυπνάς. Είναι και το ίδιο άτομο όμως, που θα σε περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά όταν θα θέλεις να τρέξεις να κρυφτείς. Το καταφύγιο σου.

φιλία

Ποτέ δεν θα σε μαλώσει, γιατί έχει κάνει τα ίδια και χειρότερα… Από τα δικά της λάθη θέλει να σε συμβουλεύσει και να σε κάνει καλύτερος άνθρωπος. Σε αγαπάει τόσο πολύ, που δεν θέλει να πάθεις τα ίδια, να πληγωθείς αλλά να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Όποιος σε πληγώσει απλά την έχει βάψει. Καλύτερα να λυπηθεί την ώρα και την στιγμή που το έκανε. Θέλει να  προοδεύσεις  και εκείνη θα χαρεί με την επιτυχία σου και θα σου πει μόνο ένα πράγμα ”πόσο περήφανη είναι”. Δεν χρειάζεται λεπτομέρειες, είναι περιττές. Μέσα από όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι είναι μια αγάπη ανιδιοτελής, χωρίς εγωισμούς και πως θα υπάρχει εκεί για σένα ότι ώρα και αν είναι, για το απλούστατο λόγο ότι έχετε γράψει μια ιστορία παρέα, που δεν σβήνει με κανένα μπλάνκο.

 

φιλία

Θα σε νιώθει σαν αδερφή της. Βασικά είσαι η αδερφή της γιατί σας συνδέουν πάρα πολλά… Τι να λέμε τώρα… Παρέα κάνατε τις μεγαλύτερες χαζομάρες και περηφανευόσαστε γι’ αυτό γιατί ενδόμυχα είχατε ένα moto ”να έχουμε να λέμε στα παιδιά μας τα δικά μας κατορθωματα” και είναι και πολλά… Δεν ανηκει στις ψευτικες λυκοφιλίες, στα ουτοπικά λόγια.

“Οι σιωπες κανουν τις πραγματικες συζητησεις μεταξυ φιλων… Αυτο που μετραει δεν ειναι να μιλας, αλλα να μη χρειαζεται να μιλησεις.”
~Margaret Lee Runbeck, 1905-1956, Αμερικανιδα συγγραφεας

Μια τέτοια φίλη σε καιρούς χαλεπούς κράτησε την, μην την αφήσεις να φύγει κράτησε την!!! Ακούςςςςς;;;;;;;. Είναι πολύτιμη, είναι ξεχωριστή και πάντα θα είναι εκεί όταν όλοι οι άλλοι θα σε έχουν εγκαταλείψει στα δύσκολα. Αρκεί να σου πει ”είμαι δίπλα σου για ότι χρειαστεί”  ή ”δεν είσαι μόνη σου”.

~Αφιερωμένο στον δικό μου Βοb~

Σχόλια