Μήπως η καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί σ’ έχουν κουράσει και χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για ουσιαστική χαλάρωση και αναζωογόνηση;  Μία εκδρομή στο χωριό θα σου δώσει πίσω όλα εκείνα που η πόλη σ’ έκανε να ξεχάσεις…

Μία από τις πιο ευχάριστες αισθήσεις είναι το να εισπνέεις αυτό το ελαφρύ καθάριο αεράκι, που κάνει αισθητή την παρουσία του και κατακλύζει κάθε σου κύτταρο, ήδη από την άφιξή σου στο χωριό. Η αίσθηση αυτή είναι ακόμα εντονότερη εξαιτίας της πρότερης έλλειψής της από το αστικό τοπίο, όπου έχεις συνηθίσει να δέχεσαι μόνο σκόνη και ρύπους.

Όσο πιο παραδοσιακό είναι το χωριό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αλλαγή που θα βιώσεις, έτσι ώστε αρχικά ίσως σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις στην ρουτίνα και το κλασικό σου πρόγραμμα. Μετά το αρχικό σοκ, όμως, η απλότητα και οι αναλλοίωτες, στο χρόνο, αξίες που διέπουν τη ζωή των κατοίκων, θα σε φέρουν σε επαφή με έναν άλλο, πιο αγνό κόσμο.

Εκδρομή στο χωριό: τα οφέλη από την επαφή με τη φύση

Σε μια κοινωνία με πιο αργούς και ήρεμους ρυθμούς, που τόσο έχεις ανάγκη και με ανθρώπους φιλικούς και φιλόξενους, που τόσο αποζητάς στη ζωή σου.

Γενναιοδωρία, αυθεντικότητα, καλώς εννοούμενη λαϊκότητα, αρετές που σπανίζουν στις μέρες μας.

Κεράσματα και θυμόσοφες κουβέντες σε συνδυασμό με γεμάτα χαμόγελα και καθαρές ψυχές.

Εκδρομή στο χωριό: τα οφέλη από την επαφή με τη φύσηΠοικίλες δραστηριότητες που θα σε φέρουν πιο κοντά με τη φύση, ανάλογα και με την τοποθεσία του χωριού. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ράφτινγκ σε ποταμό, ιππασία, ορειβασία, περιπάτους στα καταπράσινα χωράφια, ενώ, παράλληλα, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις απολαυστικό δροσερό νερό κατευθείαν από τις πηγές.

Άπλετος χρόνος για να απορροφηθείς στις σκέψεις σου και να έρθεις σε αρμονία με τον εαυτό σου.

Λιγότερη ενασχόληση με την τεχνολογία, περισσότερη ενασχόληση με τον Άνθρωπο.

Εσένα και τον διπλανό σου.

Κι αν ακόμα, σνομπάρεις ή πιστεύεις πως δεν είσαι ικανός να αντέξεις μια τέτοια αλλαγή, μία δοκιμή θα σε πείσει! Δες το σαν ένα τεστ, για το πόσο εξαρτημένος είσαι από τις παροχές του πολιτισμού. Έστω και για 2-3 ημέρες αν καταφέρεις να αποδράσεις σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, τα οφέλη που θα αποκομίσεις σου αρκούν για την υπόλοιπη χρονιά!

Πανηγύρια: Το καλοκαίρι αυθεντικά ελληνικά

Σχόλια