9ItBvH5J6ss

Ένα ρομαντικό δράμα. Μια υπέροχη ιστορία.
Πολύ κλάμα. Πολύ γέλιο.
Έρωτας. Ένα βιβλίο. Μια ευχή.
Αγάπη. Θάνατος. Καρκίνος.
Το άπειρο. Η ζωή.

Με λίγα λόγια

Η Χέιζελ έχει καρκίνο. Πολλά άτομα στην ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών έχουν καρκίνο. Ανάμεσα σε αυτά και ο Γκας. Δύο έφηβοι, λοιπόν, που πρόκειται να ζήσουν πολλά χάρη σ’ ένα βιβλίο. Που πρόκειται να διαχειριστούν μαζί τα προβλήματα της ασθένειάς τους. Να ταξιδέψουν. Να ζήσουν το μεγαλύτερο θαύμα, τον έρωτα.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Τζον Γκριν, που εξερευνά την αστεία, συγκινητική και ταυτόχρονα τραγική κατάσταση του να ζεις και να είσαι ερωτευμένος.

photo_6

Σκηνοθέτης: Τζος Μπουν

Ηθοποιοί : Σεϊλίν Γούντλι, Άνσελ Έλγκορτ, Νατ Γούλφ, Ουίλεμ Νταφόε, Λόρα Ντερν

 

Γιατί αξίζει η ταινία

«Δεν μπορούμε να επιλέξουμε αν θα πληγωθούμε.
Μπορούμε, όμως, να επιλέξουμε ποιος θέλουμε να μας πληγώσει».

Όπως και στο βιβλίο, έτσι και η ταινία δεν εστιάζει στον καρκίνο, στην απώλεια ή στο θάνατο. Εστιάζει σε αυτό που θα ήταν απίθανο να βρεθεί ανάμεσά τους: στον έρωτα. Εστιάζει στη στοργή και όχι στα προβλήματα υγείας. Στο μέγεθος της αγάπης. Στο φόβο για τη λήθη.

Η ζωή συνεχίζεται. Πάντα θα συνεχίζεται. Ακόμα κι όταν αγαπημένα μας άτομα φεύγουν. Ακόμα κι όταν δε θα μπορούμε πια ν’ αναπνεύσουμε. Όταν νομίζουμε ότι θα μας ξεχάσουν. Ότι χάσαμε την ευκαιρία μας να γίνουμε ήρωες.

Η Χέιζελ και ο Γκας μαθαίνουν ότι αυτό που μετράει είναι το μικρό «άπειρο» που δημιουργούμε μεταξύ μας. Ότι η απέραντη αγάπη του ενός είναι ο κόσμος του άλλου. Ότι λίγες φορές έχουμε το προνόμιο να είμαστε κομμάτι της ζωής των αγαπημένων μας ανθρώπων. Ότι μετράει κάθε στιγμή και κάθε πόνος. Ότι, παρόλο που το αστέρι μας μπορεί να είναι λάθος, εμείς επιλέγουμε πώς θα διαμορφώσουμε τη ζωή μας. Πώς θέλουμε να τελειώσει.

«Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιου είδους ταινίες που να μας κάνουν να αισθανόμαστε•
να εκτιμάμε αυτό που έχουμε• να αγαπάμε μέχρι την τελευταία στιγμή και για πάντα».

 

To soundtrack

Τη μουσική της ταινίας υπογράφουν μεγάλα και γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων: ο Ed Sheeran, η Birdy, η Charli XCX και η Lykke Li. Το τραγούδι του trailer επιμελήθηκαν οι One Republic.

Το soundtrack έφτασε μέχρι τη θέση no.2 του Αμερικανικού Billboard στην κατηγορία των top ροκ, top soundtracks και top εναλλακτικών τραγουδιών.

Πατήστε το link για να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι: The fault in our stars (Original Soundtrack)

bd704c2bb316c4464634322ff759d6ef

 

Σχόλια