9+1 τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του smart phone σας προς όφελός σας.

Eπιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Μπαράκη

Στην σημερινή εποχή το κινητό μας είναι το δεξί μας χέρι το χρησιμοποιούμε ακόμη και για να κρατάμε σημειώσεις. Παρακάτω, θα βρείτε 10 τρόπους χρήσης της κάμερας, που σκοπό έχουν μόνο να διευκολύνουν τη ζωή σας.

1.

Βγάλτε φωτογραφία τον κωδικό του Wi-Fi σας.

Πολλές φορές οι καλεσμένοι μας χρειάζονται τον κωδικό πρόσβασης και εμείς πρέπει να τρέχουμε στο ρούτερ για να τους τον διαβάσουμε. Βγάλτε φωτογραφία τον κωδικό κάτω απ’ το ρούτερ και κρατήστε την φωτογραφία στην γκαλερί σας. Έτσι, όταν κάποιος θα σας ζητήσει τον κωδικό το μόνο, που θα κάνετε είναι να του στείλετε την φωτογραφία.

2

Κρατήστε ιατρικές συνταγές στο κινητό σας.

Σε περίπτωση που είστε άρρωστοι ή που πρέπει να λαμβάνετε μια συγκεκριμένη ιατρική αγωγή μπορείτε να την βγάλετε μια φωτογραφία και να την έχετε έτσι παντού μαζί σας. Επιπλέον, μέσω εφαρμογών όπως το Εvernote, μπορείτε να δημιουργήσετε συμβάντα και να σας ειδοποιεί το κινητό σας την ώρα που θα πρέπει να πάρετε το φάρμακό σας.

3

Φωτογραφίστε επαγγελματικές κάρτες

Μέσω ενός scanning app μπορείτε να σαρώσετε τις επαγγελματικές σας κάρτες, να αναλύσει τις πληροφορίες τους και να αποθηκεύσει τις πληροφορίες στις επαφές σας. To καλύτερο scanning app για iOS είναι το Evernote Scannable, ενώ το καλύτερο για Android είναι το CamScanner.

4

Μετάφραση κειμένων

Σίγουρα σε κάποιο ταξίδι σας στο εξωτερικό θα έχετε δοκιμάσει να διαβάσετε το menu σε ένα εστιατόριο, πινακίδες στο δρόμο ή σήματα χωρίς όμως να καταλαβαίνετε τι λέει. Κατεβάζοντας την εφαρμογή Google Translate μπορείτε να βγάλετε μια φωτογραφία το κείμενο που θέλετε να το ανεβάσετε στην εφαρμογή και αυτή να σας το μεταφράσει σε 29 διαφορετικές γλώσσες.

Το TextGrabber + Translator και το WayGo λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο

κάμερα

5

Παρατηρήστε τον ουρανό

Πόσες φορές έχει τύχει να κοιτάξετε τον ουρανό το βράδυ και να αναρωτιέστε αν αυτή η φωτεινή κουκκίδα είναι αστέρι ή κάποιος πλανήτης; Το Skyview, που είναι διαθέσιμο και για iOS και για Android θα σας βοηθήσει. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε φωτογραφία το κομμάτι του ουρανού, που θέλετε και το Skyview θα κάνει όλη την δουλειά για εσάς.

6

“Οπτική” αναζήτηση

Κάποιες εφαρμογές, όπως το Google Goggles, μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ό,τι πληροφορία και αν αναζητείτε. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας επιτρέπει, βγάζοντας μια φωτογραφία, να βρείτε πληροφορίες για το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε αυτό είναι κάποιο άγαλμα, είτε κάποιο album.

7

Μάθετε τις ακριβείς μετρήσεις σας

Σε περίπτωση, που ψωνίζετε διαδικτυακά ρούχα η εφαρμογή MTailor μπορεί να σας βοηθήσει να διαλέξετε το σωστό νούμερο. Το μόνο, που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή και να σταθείτε μπροστά από το κινητό σας και αυτή θα μετρήσει το σώμα σας.

*Η εφαρμογή απευθύνεται μόνο σε άντρες.*

κάμερα

8

Ζητήστε βοήθεια μετά από μια ληστεία

Βγάλτε φωτογραφίες των πιστωτικών καρτών σας, της ταυτότητας σας και σημαντικά για εσάς έγγραφα. Αποθηκεύστε τα στο ΑppLock, ώστε να μην έχει κανείς εκτός από εσάς πρόσβαση. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος κλέψει το πορτοφόλι σας θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στο κινητό σας.

9

Παίξτε ένα παιχνίδι

Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείται την κάμερα του τηλεφώνου σας για να παίζετε παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας. Το 2016 το Pokemon Go είχε κάνει θραύση. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια, όμως όπως το Ingress με 8.000.000 χρήστες παγκοσμίως.

κάμερα

+1

Κάμερα ασφαλείας

Είστε σε κάποιον χώρο που δεν εμπιστεύεστε; Σε κάποιο ξενοδοχείο ή συγκατοικείτε με άτομα που δεν εμπιστεύεστε; Κάποιες εφαρμογές, όπως το Manything (για iOS) και το Salient Eye (για Android) χρησιμοποιούν την κάμερα του κινητού σου και σε περίπτωση, που εντοπίσουν κίνηση σε ειδοποιούν με email ή σου στέλνουν sms.

 

Σχόλια