Αγαπητέ αναγνώστη καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε! Ο Θεός να το κάνει δηλαδή αφού δυστυχώς για εσένα η μοίρα σου έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Και αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν οι σημερινές προτάσεις προσφέρονται για ανθρώπους με διπολική ασθένεια…

Τι μ@λ@κίες σου λέμε ε; Μην βιάζεσαι – Σου ‘ρχεται!

Εμείς απλά θα θέλαμε να συμπληρώσουμε για την διαφάνεια της όλης υπόθεσης πως το αποτέλεσμα του συνδυασμού των προτάσεων μας για αυτό το Σ/Κ, είναι όλο αφιερωμένο στην αρχισυντάκτρια και υπεύθυνη της στήλης Δήμητρα!

Ξεκινάμε λοιπόν.

Για το Σαββατο ο Πολεμαρχος (Παπαθανασιου Χρηστος) προτεινει:

ΠΡΟΤΑΣΗ 1: ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΛΗΜΝΙΩΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ξυπνάς πρωί γύρω στις 09:00. Ετοιμάζεις καφεδάκι, παίρνεις μαζί ένα βιβλιαράκι (όποιο γουστάρεις εσύ), μπαίνεις στο αμαξάκι, βάζεις το ”Despacito” στο Repeat και ”pacito a pacito” σε 2 ωρίτσες βρίσκεσαι στην αιγαιοπελαγίτικη πλευρά της κεντρικής Εύβοιας, σε μια σχεδόν ΠΑΡΘΕΝΑ ΓΗ! Τόσο απλή και όμορφη όπως θα έπρεπε να είναι ο Παράδεισος.

Το πρώτο πράγμα που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο στην συγκεκριμένη πρόταση, είναι η βγαλμένη από παραμύθι διαδρομή μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Θα διανύσεις 1 ώρα και 15 λεπτά σε Εθνική Οδό και κεντρικούς δρόμους της Εύβοιας. Στα υπόλοιπα 45 λεπτά η ψυχή και η σκέψη σου, θα ταξιδέψει μέσα από διάφορες φάσεις.

σαββατοκύριακο

Στα επόμενα 45 λεπτά που θα ξεκινήσεις να ανεβαίνεις  το βουνό, θα διασχίσεις πολύ πράσινο (Φωτο 1/4).

Θα φτάσεις στην κορυφή του βουνού (Φώτο 3/4)  και με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να χτυπά 40αρια εσύ θα ζήσεις το πρωτόγνωρο των 19 βαθμών Κελσίου (Φωτο 2/4), περνώντας κυριολεκτικά μέσα από τα σύννεφα (Φωτο 3/4).

Λίγο πριν ξεκινήσεις να κατεβαίνεις θα αντιληφθείς ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πως ο Παράδεισος από την Κόλαση απέχει ΜΙΑ ΙΔΕΑ (Φώτο 4/4)…

Το δεύτερο πράγμα που θα σε εντυπωσιάσει είναι το σκηνικό που θα αντικρίσεις με το που κατέβεις από το τουτούνι. Γεμάτο πράσινο τα βουνά από πίσω σου, μεγάλη παραλία με βότσαλο και θάλασσα καταγάλανη και πεντακάθαρη… ΠΕ-ΝΤΑ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΗ!

σαββατοκύριακο

Αν υποθέσουμε ότι φτάνεις 11:00 άραξε μέχρι τις 17:00  και ξεκίνα για πίσω. Δεν είναι και για χόρταση. Επίσης μην σε πιάσει το σκοτάδι στην επιστροφή στο βουνό και το κάνεις 2 ώρες (μόνο το βουνό) γιατί δεν θα έχει φωτισμό.

[”Να σας φάνε οι λύκοι δηλαδή για μια ρημαδοβουτιά. Τίμιο!” (Φα εδώ)]

Κατά τις 19:00 είσαι σπίτι. Μπαίνεις για ντουζάκι και ετοιμάζεσαι για σινεμά κατά τις 21:30 ξέρω γω.

ΠΡΟΤΑΣΗ 2: ΣΙΝΕΜΑ/ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ (ΤΗΕ BOSS BABY)

Καταρχάς να τονίσω πως η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται σε αυτούς που είναι σινεφίλ και έχουν δει με σειρά προτεραιότητας τις εξής ταινίες, που βρίσκονται στις κινηματογραφικές αίθουσες ακόμα.

α) Wonder Woman
β) Οι Πειρατές της Καραϊβικής
γ) Ο Πλανήτης των Πιθήκων
δ) Spiderman

Αν δεν έχεις δει κάποια από αυτές επέλεξε από αυτή την λίστα.

Εγώ θέλω να πιστεύω πως είσαι δικός μας (δικός μου δηλαδή γιατί η άλλη δεν υπάρχει…) και τις έχεις δει ολες.

Στην ταινία λοιπόν που σου προτείνω η ιστορία που διαδραματίζεται φήμες λένε πως έχει να κάνει με τα παιδικά χρόνια του αδερφού του Ντάνου. Πως ήτανε ο Ντάνος με τις αρχηγικές τάσεις του από μωρό παιδί και πως ζούσε την όλη φάση ο αδερφός του από την δική του οπτική πλευρά (πλάκα κάνω αλλά κάτι τέτοιο παίζει στο σενάριο να ξέρετε).

Σου παραθέτω το τρέιλερ… Δες το και όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους. Πίστεψε με  🙂

ΠΡΟΤΑΣΗ 3: ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ/Κωνσταντινος Αργυρος/ Ξημερωματα

Αν δεν ξεπεράσουμε σε views την Μάντισσα της Σάττι δεν θα σταματήσουμε να ακούμε ξημερώματα ρεεεεε!

Να πάτε στο Fantasia στο Ελληνικό να ακούσετε λίγο ελληνική ποιοτική μουσική και να γίνετε να ουμε! Ο Αργυρός έχει φοβερό πρόγραμμα, έχει πολλά ωραία και ανεβαστικά δικά του κομμάτια και σε συνδυασμό με τον Ιακωβίδη, αποδεδειγμένα θα κάνεις το καλύτερο κεφάλι στην Αθήνα ΟΛΑΚΕΡΗ και θα γουστάρεις με την παρέα σου! Φοβερό πρόγραμμα! Και δεν είναι ανάγκη να δώσεις 160 ευρώ για ένα μπουκάλι. Πιες 2 ποτάκια με 30 ευρώ και πίστεψε με, θα φύγεις από εκεί με άλλη διάθεση!

[Ε, ναι! 30€ για 2 ποτάκια! Ακόμα πιο τίμιο! Άμα είναι να σκάσω 30€ γιατί να μην πάρω την παρέα μου και να πάω μια Επίδαυρο δηλαδη; Που ‘χει και δροσία;! (Φα εδώ)]

Κατά τις 2:30 να πάτε και γύρω στις 5:00 να φύγετε, γιατί αύριο θα έχεις Yoga με την Φα πρωί-πρωί χο χο χο… χο! Κάνε τον άρρωστο. Θα μείνει μεταξύ μας  😉

 

Για την Κυριακη η Φα (Ειρηνη Μασαλη) προτεινει:

ΠΡΟΤΑΣΗ 4: YOGA

Ωωωραίαααα, τώρα που ξεσάλωσες καλά καλά, ήρθε η ώρα να επέλθει η ηρεμία μετά την καταιγίδα. Και πώς θα το κάνουμε αυτό παιδάκια;;

Με γιόγκααα!
σαββατοκύριακο

Η γιόγκα δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ. Και αν δεν το χεις ξαναδοκιμάσει, ήρθε η ώρα να βάλεις τον εαυτό σου σε μία “ξένη” κατάσταση.

[-Μετά τον Αργυρό, Yoga; Οχι απλά ξένη, σαν μετανάστης σε hotspot στο Ελληνικό θα είσαι χριστιανέ μου… Μην την ακούς την μέγαιρα. Για να μας την σπάσει το κάνει! ( Πολέμαρχος εδώ)
-Γιατί ρε, το δοκίμασες και ξέρεις ότι δεν ταιριάζουν;  Αντί για πατσατζίδικο, γιόγκα! (Φα εδώ)
-Χαχαχαχα ναι-ναι… ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ – Εισπνοή 6 δευτερολέπτων, ΔΙΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- εκπνοή 8 δευτερολέπτων (Πολέμαρχος εδώ)
-Κράτα την όμως και 240” μπας και ησυχάσουμε..! (Φα εδώ)]

Φόρα τα άνετα σου ρουχαλάκια, πάρε και αυτό το έρμο το στρώμα που χεις να χρησιμοποιήσεις από τότε ακριβώς που τ’ αγόρασες και ξεκινάμε!

Η αρχή όλων– και όταν λέμε όλων εννοούμε απ’ το πώς κάθεσαι στο γραφείο μέχρι το πώς σκέφτεσαι καθαρά- είναι η σωστή αναπνοή. Έτσι λοιπόν θα συγκεντρωθούμε στην διαφραγματική αναπνοή!

Εισέπνευσε από τη μύτη (ή και από το στόμα αν σε βολεύει καλύτερα), και προσπάθησε να τραβήξεις την αναπνοή σου μέσα την κοιλιά σου- θα φουσκώνει αλλά χωρίς να σφίγγεσαι-. Κράτησε την ανάσα σου για 2-4 δευτερόλεπτα και ύστερα εξέπνευσε αργά, ελεγχόμενα και με αντίσταση προφέροντας ένα “παχύ” και συνεχές σίγμα μέχρι να τελειώσει όλος ο αέρας που έχεις κρατήσει.

Επανάλαβε 10-12 φορές.

Αφού έχεις κάνει τις αναπνοές σου και έχεις μπει σε μία τυπική κατάσταση ηρεμίας, ήρθε η ώρα να προσεγγίσεις και 1-2 άντε 10 βρε παιδάκι μου(!) βασικές στάσεις (asanas) της γιόγκα!

Απλό είναι. Monkey see, monkey do.
σαββατοκύριακο

Αφού έκανες όλη αυτή την αναδιοργάνωση στο σώμα σου, ήρθε η ώρα να γίνεις ακόμα πιο εναλλακτικό και ψαγμένο μωράκι και να μαγειρέψεις κάτι υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο και λιιιιγο hipster!

ΠΡΟΤΑΣΗ  5:  ΦΑ-ΛΑΦΕΛ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Σου προτείνω να φτιάξεις ΦΑ-λαφελ! 😉
Όχι γιατί, τι του λείπει πείτε μου!
Και νόστιμο είναι, και θρεπτικό είναι και να φερθεί ξέρει!
σαββατοκύριακο

[Τα Φα-λαφελ ξέρεις γιατί τα έβαλε στο άρθρο έτσι; Για να κάνει λογοπαίγνιο με το ψευδώνυμο της και ΜΟΝΟ! Γελάνε και τα Ντανοπιτάκια. (Πολέμαρχος εδώ)]

Διάλεξε λοιπόν μια συνταγή που σου αρέσει περισσότερο και συνδύασε τη με ένα ποτήρι κρύο λευκό ξηρό κρασί και καλή παρέα!

Cheers!
σαββατοκύριακο

Φαλάφελ: Όσα δεν ήξερες για τη νέα μόδα στο street food

ΠΡΟΤΑΣΗ 6: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Για το βράδυ, επειδή αρκετά με την αποτοξίνωση απ’ τον Αργυρό,
νομίζω φτάνει, το κατάλαβες το λάθος σου..

Σου προτείνω έξοδο!

Αν είσαι Αθήνα, στον πεζόδρομο της Γυφτοπούλου, στην καρδιά του Χαλάνδρίου, λαμβάνει χώρα για 4η συνεχόμενη χρονιά το
Gyftopoulou Street Fest #4 // Feat. : Planet of Zeus + more acts

To event θα ξεκινήσει στις 17.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πάρεις την παρέα σου και μια μπύρα, ένα ποτό, ένα βερμούτ(!) από τα ειδικά διαμορφωμένα Bar που θα φέρουν το σήμα του φεστιβάλ στα μαγαζία που το διοργανώνουν, αφού μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ να δοθούν στην Φιλοζωική Οργάνωση Χαλανδρίου.

Αγαπητέ αναγνώστη, να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο (Keep Good)

Σχόλια