Guesswork…is coming

Εν όψει της νέας σεζόν του Game of Thrones, συγκεντρώσαμε 11 χαρακτήρες, που έχουν αρκετές πιθανότητες να πεθάνουν.

1. Brienne of Tarth

Φέρε στο μυαλό σου την εποχή πριν από τον “Κόκκινο Γάμο”. Μια εποχή, όπου τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα στο κόσμο του Got. Σκέψου τα γεγονότα, που συνέβησαν όταν η Brienne στάλθηκε στο King’s Landing με σκοπό να βρει τις Sansa και Αrya. Μπορεί να πήρε κάποιες σεζόν αλλά η Arya φέρεται να επιστρέφει στο Winterfell. Και όταν αυτό θα συμβεί η δουλειά της Brienne θα τελειώσει.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς και σίγουρα θα μας στεναχωρούσε πολύ ο θάνατός της. Η χειρότερη εκδοχή είναι να σκοτωθεί από τον Jaime, όταν τους υποχρεώνουν να παλέψουν ως αντίπαλοι.

Πιθανότητες: 5/10

2. Toυλάχιστον ένας από τους δράκους

Σιγά σιγά ξεμένουμε από Direwolves, όποτε ίσως ήρθε η ώρα να πεθάνει και κάποιος από τους αγαπημένους δράκους της Daenerys.

3. Littlefinger

Από την στιγμή, που ο Littlefinger έπεισε την Lysa να σκοτώσει τον Jon Arryn έχουν γίνει πολλές καταστροφές. Έγιναν πόλεμοι, βασιλιάδες “ήρθαν και έφυγαν” και όπως φαίνεται ο “Μικροδάχτυλος” έχει ανακατωθεί άμεσα ή έμμεσα σε όλα.

Κανείς δεν ξέρει πως γλίτωσε μέχρι τώρα και σίγουρα με την επιστροφή όλων των Stark στο Winterfell, όλα θα αλλάξουν. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να τον σκοτώσει η Arya κόβοντάς του τον λαιμό.

Πιθανότητες: 7/10

4. Grey Worm

Ένας χαρακτήρας, που φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην νέα σεζόν. Τον είδαμε να εισέρχεται σε μια σπηλιά, όπου τα γεγονότα θα μπορούσαν να θυμίζουν αυτά του Casterly Rock. Τον είδαμε έπειτα να βγαίνει. Φαίνεται να κινδυνεύει από έναν αργό, οδυνηρό και στενάχωρο-για εμάς τους θεατές- θάνατο. Και κατά πάσα πιθανότητα στην μάχη με τους Lannisters.

Πιθανότητες: 4/10

5. Melisandre

Ο χαρακτήρας μυστήριο. Τελευταία φορά είδαμε την γηραιά αυτή κυρία να εκδιώχνεται από το Winterfell από τον Jon. Παρ’ ότι στο τρέιλερ φαίνεται ότι και η Melisandre και ο Jon θα επισκεφτούν την Dany στο Dragonstone.

Η θεωρία είναι η εξής: ο Jon θα μιλήσει στην Dany για όσα ετοιμάζει η Melisandre. Θα την προτρέψει να την καταδικάσει σε θάνατο. Η Dany τον αγνοεί και της χαρίζει την ζωή. Και κάπου εκεί θα γίνει χαμός.

Πιθανότητες: 6/10

6. Eddison Tollett

Παρουσιάστηκε στην 2η σεζόν και παρ’ ότι δεν είναι κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι αρκετά αγαπητός. Κάποιο από τα τρέιλερ δεν έχει δείξει τον Άρχοντα Διοικητή της Νυχτερινής Φρουράς, αλλά με βάση μια σκηνή, όπου ο Bran με την Meera φτάνουν στο τείχος ίσως δούμε τελικά τον Eddison.

To πρόβλημα με τον Edd είναι ότι ο χειμώνας έφτασε. To Castle Black είναι το πρώτο οχυρό εναντίον των White Walkers. Aν μέχρι το τέλος της 7ης σεζόν το τείχος πέσει, η Νυχτερινή Φρουρά δεν έχει καμία ελπίδα.

Πιθανότητες: 9/10

7. Ellaria Sand

Η Daenerys στο τέλος της 6ης σεζόν, έμοιαζε έτοιμη να κατατροπώσει όποιον βρεθεί στο δρόμο της. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή την σειρά τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο απλά. Σίγουρα μέχρι το τέλος της σεζόν θα χάσει πολλούς ανθρώπους, αφού τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο καλά όσο επιθυμεί.

Ο Tyrion είναι αρκετά ασφαλής. Η Olenna Tyrell είναι πολύ μεγάλη ηλικιακά για να πλησιάσει τον κίνδυνο, κάπου εκεί, λοιπόν εμφανίζεται ο χαρακτήρας της Ellaria, που πιθανότητα θα θυσιαστεί. Η Εllaria είναι πάντα έτοιμη να ριχτεί στην μάχη και μπορεί εύκολα να βρεθεί μπλεγμένη μέσα από τα λεγόμενά της.

Τέλος, η ιστορία του Dorne έχει αποδειχθεί μια καταστροφή και είναι ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος. Πιθανότατα, θα σκοτωθεί στην μάχη, στην οποία συμμετέχει ο στόλος του Euron.

Πιθανότητες: 8/10

8. Yara Greyjoy

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές τις 6ης σεζόν ήταν η συνάντηση της Yara με την Daenerys. Σε περίπτωση, που δεν το θυμάσαι η χημεία μεταξύ των δύο γυναικών ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Dany με τον Daario. Με βάση το γεγονός ότι η δρακομάνα έχει δίπλα της δύο Greyjoy είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένας από τους δύο θα πεθάνει.

Όσο καλή και αν είναι η Yara, o Theon στην διάρκεια του έργου έχει σταθεί πολλές φορές άτυχος. Ώρα λοιπόν να σταθεί λίγο τυχερός και αυτός. Άσε, που είμαι σίγουρη ότι όλοι θα θέλαμε να δούμε ένα reunion του Theon με τον Jon. 

Πιθανότητες: 9/10

9. Cersei Lannister

Έχει χάσει τον “αγαπημένο” της σύζυγο, τον πατέρα, αλλά και τα τρία της παιδιά και παρόλ’ αυτά την βλέπουμε να κάθεται ανενόχλητη στον Σιδερένιο Θρόνο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι εχθροί έρχονται από παντού και ούτε ένας στρατός από ανθρώπους, όπως το “Βουνό” δεν μπορεί να την κρατήσει ασφαλή. Αναμφίβολα θα σκοτωθεί, το σίγουρο δεν είναι το πότε.

Ο Jaime τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν φέρεται να την υποστηρίζει- αν και μάλλον είναι 1-2 μαζικούς φόνους μακριά για να χάσει την υποστήριξή του. Με τον Ramsay σκοτωμένο, θα έπρεπε να την κρατήσουν μέχρι την 8η σεζόν, αν όμως δεν συμβεί αυτό… ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει από τον Jaime Lannister.

Πιθανότητες: 6/10

10. Tormund Giantsbane

Ο Tormund μαζί με τον Jon, τον “Σκύλο”, τον Beric Dondarrion και άλλους βρίσκονται βόρια του τείχους και αυτό από μόνο του δεν ακούγεται καλό. Έχουν μείνει μόνο δύο σεζόν και το καστ πρέπει να μικρύνει, έτσι ο καλόκαρδος Tormund θα μπορούσε να “πέσει” στην μάχη σώζοντας τον Jon από βέβαιο θάνατο.

Πιθανότητες: 7/10

11. To “Βουνό”

Το “Βουνό” φαίνεται πολύ επιβλητικό στο νέο του κουστούμι σαν ένα πανέμορφο Ζοmbie ύψους 2.5 μέτρων. Με βάση το δεύτερο τρέιλερ όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Οι παραγωγοί αποφεύγουν να δειχθούν καθαρά τα πρόσωπα, όμως ο άνθρωπος που φαίνεται να είναι στο τρέιλερ μοιάζει πολύ με τον “Σκύλο” a.k.a Sandor Clegane.

Σίγουρα η σκηνή λαμβάνει χώρα στο νότο, γιατί ο ήλιος λάμπει και δεν υπάρχει καθόλου χιόνι στο τοπίο. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο Sandor, ο Jon και άλλοι επιζήσαντες του Βορρά κινήθηκαν προς τον νότο είτε για να βοηθήσουν την Dany είτε για να γλιτώσουν από τους White Walkers. Κάπου εκεί ο “Σκύλος” θα συναντηθεί με τον αδελφό του. Εννοείται ότι νικητής της μονομαχίας θα είναι ο Sandor.

Πιθανότητες: 7/10

Δες το τρειλερ της νεας σεζον

Σχόλια