Οι Thievery Corporation μάς έκαναν να χορεύουμε until the morning!

17 Ιουνίου. Ξημέρωσε Σάββατο! Όσο πλησίαζε η ώρα, τόσο εντεινόταν η ανυπομονησία. Είχαμε δει, βλέπεις, όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο των προηγούμενων ημερών και θέλαμε κι εμείς αυτό το πώς το λένε “το λάηβ που σου μένει στο μυαλό και χαμογελάς για μέρες”.

Patras

Patras

Ήρθε η ώρα! Οι πόρτες ανοίγουν. Ο δροσερός καιρός και το γλυκό ηλιοβασίλεμα, με την μουσική υπόκρουση του απόλυτα ταιριαστού warm up που είχαν αναλάβει οι κύριοι John Se και Siampanis P., μας έβαλαν κατευθείαν στο κλίμα. Ο χώρος σταδιακά γεμίζει από χαρούμενα και ανυπόμονα βλέμματα.

Κόσμος στη σκηνή. Οι Les SkartOi ετοιμοπόλεμοι στον ρόλο του opening act ξεκινούν με όρεξη και ενέργεια να χορεύουν γεμίζοντας τον χώρο με τους ska και reggae ήχους τους. Γνώριμα κομμάτια, διασκευές, αλλά και νέο κομμάτι με θέμα τους πρόσφυγες, ήταν μόνο λίγα από αυτά που ακούσαμε. Το κοινό, κατά κύριο λόγο νωχελικό, δεν έδωσε την ζεστότερη ανταπόκριση που θα μπορούσε. Η ανυπομονησία για τους Thievery ήταν εμφανής.

Les SkartOi

Les SkartOi

Αποχαιρετούμε τους κεφάτους Les SkartOi και περιμένουμε. Λίγη μουσική ακόμα, η ώρα σχεδόν 22:30 και οπ! Κάτι συμβαίνει στην σκηνή…

Thievery Corporation

Thievery Corporation

Ένα νεύμα του Rob αρκεί για να ξεκινήσουν τα χειροκροτήματα και οι πρώτοι επευφημισμοί. Εδώ είμαστε! Κρεμόμαστε από τις χορδές και τα χείλη τους. Οι πρώτες νότες του Forgotten People πλημμυρίζουν τον χώρο. Ένα σχεδόν ανεπαίσθητο τεχνικό πρόβλημα, τους κάνει να περάσουν άκρως επαγγελματικά και ψύχραιμα στο Until The Morning και η κρυστάλλινη φωνή της Natalia Clavier κάνει την εμφάνισή της και μας μαγνητίζει.

Natalia Clavier by MakeNoNoize

Natalia Clavier by MakeNoNoize

Thievery Corporation Natalia Clavier

Thievery Corporation Natalia Clavier

Οι ρυθμοί γαληνεύουν κι όλοι λικνίζονται στις νοσταλγικές και ταξιδιάρικες μελωδίες. Εκείνοι παίζουν κι εμείς ακολουθούμε μαγεμένοι τον “μαγικό τους αυλό”. Η έξυπνη κατανομή των κομματιών και οι φωνές που εναλλάσσονται κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον: η Loulou Ghelichkhani με τη φινέτσα, τις ντελικάτες κινήσεις και τη μελωδική της φωνή μας οδηγεί σε γαλήνια μουσικά μονοπάτια. Η εμφάνιση της αισθησιακής Raquel Jones προκαλεί πανικό και οι άκρως ξεσηκωτικοί Mr. Lif και Puma μας χορηγούν την απαραίτητη δοσολογία ενέργειας, ώστε να βρισκόμαστε στον αέρα με κάθε τους προτροπή. Όλα είναι άψογα μελετημένα, τίποτα δεν λείπει από την μουσική φαρέτρα των Thievery.

Rob Myers, Mr. Lif by MakeNoNoize

Rob Myers, Mr. Lif by MakeNoNoize

Thievery Corporation David Byrne

Thievery Corporation David Byrne

Ο David στο επίκεντρο της σκηνής. Ετοιμαζόμαστε για το The Heart’s a Lonely Hunter. Τα φώτα σβήνουν. Βλέμματα καρφωμένα στον David. Με σίγουρες και στακάτες κινήσεις στροβιλίζει γύρω του ένα καλώδιο,η άκρη του οποίου καταλήγει σε μια λάμπα. Το μοναδικό φως μέχρι στιγμής. Μαγεία! Παιχνιδίσματα ήχων και μουσικής μάς προετοιμάζουν για το Warning Shots που θα έρθει λίγο αργότερα να υποδυθεί το τελευταίο κομμάτι της βραδιάς. Οι Thievery Corporation full band αποχωρούν από τη σκηνή.

Thievery Corporation- Puma, Raquel Jones, Mr. Lif

Thievery Corporation- Puma, Raquel Jones, Mr. Lif

Χειροκροτήματα και “we want more” μπλέχτηκαν για να τους φέρουν πίσω και τα κατάφεραν…δύο φορές, αφού οι μουσικοί δοκίμασαν τη θέληση και την ενέργειά μας με δύο encore. Λίγη Raquel Jones (θα θέλαμε να τη χορτάσουμε κι άλλο), αρκετή δόση “Para-Patras” με τη Natalia να μας καθοδηγεί πάνω στις νότες του Lebanese Blond και σχεδόν έτοιμη η συνταγή.

Raquel Jones by MakeNoNoize

Raquel Jones by MakeNoNoize

Το The Richest Man In Babylon ήταν αυτό που έριξε την αυλαία με το κοινό να χορεύει και να τραγουδά με την ψυχή του, παρακαλώντας για ένα τρίτο encore.

Διακριτικά και με ευγένεια όπως ανέβηκαν στην σκηνή, έτσι κι έφυγαν.

Thievery Corporation

Thievery Corporation

Το party όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τα ακούραστα νιάτα παρέμειναν στον συναυλιακό χώρο για να χορέψουν στα ρυθμικά vibes και μουσικές του κύριου Scooterboy.

Θέλαμε κι άλλο; Ναι. Ήταν από τις πιο γεμάτες και άρτιες συναυλίες που έχουμε δει; Σίγουρα. Ελπίζουμε να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο; Αναμφίβολα.

Χαμόγελο, σφύριγμα και χάσταγκ take me back!

Φωτογραφική ενίσχυση MakeNoNoize! check check!

Μουσικοι Αυτουργοι

Rob Garza, Eric Hilton

Rob Myers, Natalia Clavier, Loulou Ghelichkhani, Mr. Lif, Frank ”Booty Lock” Mitchell, Jeff Franca, Ashish Vyas, Raquel Jones, David Byrne, Puma

Tracklist

Forgotten People

Until the Morning

True Sons of Zion

Letter to the Editor

Culture of fear

Illumination

Le Monde

Love has no heart

Weapons of Distraction

Take My soul

Ghetto Matrix

Amerimacka

Time and Space

The Heart’s a Lonely Hunter

Fight to Survive

Warning Shots

Road Block 

Sweet Tides

Lebanese Blonde

Drop your guns

The Richest Man In Babylon

Αποδεικτικά στοιχεία:

Tracklist Thievery Corporation

Tracklist

Μικρή γεύση από το τι είδαμε και νιώσαμε μέσα από τα ερασιτεχνικά μας μάτια:

 

Σχόλια