Οι Professional Crap Dancer γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

Τo 1982 καθιερώθηκε στην Γαλλία η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Το 1985 ξέφυγε από τα σύνορα της Γαλλίας. Με πρωτοβουλία της τεράστιας Μελίνας (Μερκούρη) η Αθήνα, τότε πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης, έγινε η πρώτη πόλη που γιόρτασε την ημέρα αυτή, εκτός Γαλλίας. Έκτοτε έχει γίνει θεσμός και γιορτάζεται δεόντως στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 22 χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια περίοδο που οι Γάλλοι δημιουργούσαν ξεχωριστή ημέρα εορτασμού της μουσικής (και να ‘ναι καλά για αυτό) στην Ευρώπη γεννιόταν ένα νέο είδος μουσικής, που έμελλε να ξετρελάνει και εν συνεχεία να σημαδέψει τον νέο τότε Balearic Mike. Ο Michael David Smith (a.k.a Belaeric Mike) βίωνε την Χρυσή Εποχή του γνήσιου Balearic ρυθμού στο Manchester. Εκεί ως πωλητής σε δισκοπωλείο εμβάθυνε στην μουσική, στην τέχνη της δισκοθεσίας και μαγεμένος από τους ηλεκτρονικούς ήχους του balearic, “δημιούργησε” τον Dj Balearic Mike.

Εδώ και μία 10ετία θεωρείται από τους κυριότερους- αν όχι ο κυριότερος- πρεσβευτής της balearic αισθητικής και ακουστικής. Οι μουσικές του επιλογές χαρακτηρίζονται από εκλεκτό γούστο, όπου μπερδεύοντας Disco ήχους με το ambient, το electro pop με το ψυχεδελικό ροκ (!) και το chill out με το latin, ισορροπεί με χιούμορ ανάμεσα σε νοσταλγία και χορό.

Στο Spinster το βράδυ της Παρασκευής (23) παρέα του μοναδικού Mike θα είναι το sensational δίδυμο Parallel Sensations: DiscoJuice και Meneh. Ενώ τον Balearic εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής οργανώνουν οι Professional Crap Dancers με μότο και μοναδικό σκοπό τους να μας κάνουν να “dance without dignity”.

Challenge accepted, ραντεβού στην Ικτίνου λοιπόν, για μουσικές με γούστο, χορό μέχρι πόνου και ποτάρες αλά Spinster.

Για περισσoτερες πληροφοριες: Facebook event

Σχόλια