Διάβασε παρακάτω σχετικά με τα πιο παράξενα και σπάνια κοκτέιλ που έχουν παρασκευαστεί παγκοσμίως.

Το καλοκαίρι έχει εγκατασταθεί για τα καλά κι εσύ αναζητάς μανιωδώς κάτι δροσιστικό και καλοκαιρινό για να σπάσει τους αποπνικτικτούς καύσωνες. Κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα απολαυστικό cocktail.

Γι’ αυτό φροντίσαμε για σένα και συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ροφήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εννοείται ότι το Cosmopolitan και το Mojito δεν ανήκουν σε αυτά. Για να δούμε, λοιπόν, πόσο ενημερωμένος είσαι!

1. Coquetier: 

Πιθανόν να μην φαίνεται και τόσο ευπαρουσίαστο, αλλά το Coquetier είναι ένα από τα πιο παράξενα cocktails που μπορεί να σε συναρπάσει. Κι αυτό έγκειται στο ότι αποτελείται από έναν συνδυασμό από ρούμι, κανέλα και σοκολάτα που σερβίρονται σε μια αυγοθήκη. Μάλιστα, οι καταβολές αυτού χρονολογούνται γύρω στον 18ο αιώνα, όταν ο Antoine Amédée Peychaud σέρβιρε κονιάκ σε κέλυφος αυγού σε μασονικές συγκεντρώσεις.

2. Brain Hemorrhage Shot: 


Στο Halloween μπορείς συναντάς χιλιάδες ποτά, όμως το συγκεκριμένο αντιπροσωπεύει πλήρως την υπερβατική creepy ατμόσφαιρα της γιορτής. Έχει γλυκιά γεύση και είναι αρκετά εύκολο στην παρασκευή του (Bailey’s, Amaretto, Creme de Cocoa και γρεναδίνη) παρά το ότι μοιάζει σα να βγήκε από επιστημονική φαντασία λόγω των μαγευτικών χρωμάτων του.

3. Bubble Bath Martini:


Ένα πραγματικά τρελό και παράλληλα αστείο ρόφημα. Σερβίρεται σε ένα συνηθισμένο ποτήρι για martini, στην επιφάνειά του υπάρχουν φούσκες και εκεί τοποθετείται μια πλαστική μινιατούρα πάπιας. Μπορείς να το εντοπίσεις στο Λονδίνο στο Lounge Bohemia με κόστος $14.

4. The Sourtoe Cocktail:


Ένα από τα πιο αλλόκοτα cocktail που μπορεί κανείς να δοκιμάσει είναι αυτό. Το στοιχείο που το διακρίνει είναι ένα διατηρημένο, πραγματικό και ακρωτηριασμένο δάχτυλο ποδιού μέσα στο ποτήρι σε οποιοδήποτε ποτό. Συνδεδεμένο με τον εξής κανόνα: “Μπορείς να το πιεις γρήγορα, μπορείς να το πιεις αργά, μα τα χείλη επιβάλλεται να αγγίξουν το δάχτυλο.”

Ποιος θα τολμούσε να κάνει μια δοκιμή;

5. Wakey, Wakey, Mary, Eggs and Bacey:


Μια εναλλακτική εκδοχή του Bloody Mary, που αν είσαι και λίγο πότης σίγουρα θα σε βοηθήσει να επανέλθεις μετά το αναπάντεχο hangover το πρωί. Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με γεύμα σε μορφή ροφήματος, μιας και συμπεριλαμβάνει λαχανικά τουρσί, αυγά, τοστ με τυρί, καυτερή σάλτσα, μπέικον, ιρλανδέζικη μπύρα και γαρνιτούρας από λαχανικά τουρσί.

6. Real Drink For Millionaires:


Πέρα από την μοναδική γεύση, που φέρνουν στην επιφάνεια τα συστατικά του, αυτό που κινεί την περιέργεια είναι ότι το κοκτέιλ σερβίρεται μέσα σε έναν κουμπαρά γουρουνάκι. Μερικά από τα υλικά της εκτέλεσής του είναι η βότκα, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και η τούρκικη μαρμελάδα.

Τα πέντε καλύτερα cocktail bars σε όλα τα προάστια!

Σχόλια