5 κατευθύνσεις, 5 cocktail bars που πρέπει να επισκεφτούμε!

Γειτονιές-outsider μεταβάλλουν τα προγνωστικά, γίνονται ανερχόμενες πιάτσες, γεμίζουν με ψαγμένα spots και cocktail bars, προσφέρουν φρέσκες απολαύσεις επιπέδου και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη της διασκέδασης μετακινώντας τον κόσμο από τα παραδοσιακά στέκια. Μάλλον ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε το νυχτερινό χάρτη της πόλης.

1. H.o.s.t. στο Νέο Ηράκλειο

cocktail bars

Βόρεια, θα βρούμε το industrial Host  που πρόσφατα εγκαινίασε την καινούρια κολεξιόν του σε κοκτέιλ, υπογεγραμμένη κατά το μεγαλύτερο μέρος από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, τον «τέταρτο καλύτερο bartender στον κόσμο». Πέρα από τις δημιουργίες του, ο κατάλογος συμπληρώνεται με τα best seller των προηγούμενων ετών και τρία μιξ χωρίς αλκοόλ. Τα καλά reviews δεν πάνε πίσω και υπόσχονται ένα ωραίο περιβάλλον, με άψογο σέρβις και good vibes! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το Riana’s Breakfast με ρούμι Diplomatico που δένει άψογα με το Metaxa, το λάιμ, το σιρόπι καραμέλας και τα bitters.

Πού: Ναρκίσσων 5, Νέο Ηράκλειο

Βρείτε το Host στο Facebook

2. Old dog στη Νέα Φιλαδέλφεια

11407075_642028099231225_4323707823350849142_n

H γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας κάνει την ανατροπή και, εκτός από τα μεζεδοπωλεία, μας υποδέχεται πλέον και σε upper level ποτάδικα. New entry στο ζωηρό πεζόδρομο της Σαρδέων, το παρεΐστικο Old Dog, ανεβάζει τον πήχη με καλοδουλεμένα κοκτέιλ διά χειρός Παναγιώτη Καναβέτα, εμπνευσμένα από την ιστορία του κυνηγόσκυλου του Άγιου Ιμπέριου. Βορειοδυτικά λοιπόν θα βρούμε «Amazing cocktails, τέλειο χώρο, άψογο προσωπικό, πολύ πάθος και γνώση σε ένα μαγαζί σαν κανένα άλλο!»

Πού: Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια

Επισκεφτείτε το στο Facebook

3. Qahwa στο Αιγάλεω

10959570_1774796046079761_4607294332906544137_n

Στο Αιγάλεω, δεν υπάρχει μόνο το Cap-Cap! H ομάδα του λιλιπούτειου Qahwa  πήρε το μεγάλο ρίσκο, επένδυσε και χτύπησε… κέντρο. Αρχικός στόχος ήταν η εκπαίδευση του κόσμου στον ποιοτικό καφέ, αλλά γρήγορα προστέθηκαν και ποιοτικά κοκτέιλ. Για το σκοπό αυτό διαμορφώθηκε ένα ασυνήθιστο νεανικό μπαρ σε στιλ καντίνας όπου ο ταλαντούχος Χάρης Παναγούλιας υπογράφει τις πρωτότυπες συνταγές. Και μας προτείνει το Gluehwein, με ελληνικό κρασί από Merlot και Βραδυανό και δόσεις εσπεριδοειδών, πικραμύγδαλου, τριαντάφυλλου και διάφορων γλυκών μπαχαρικών. To καλύτερο; Νιώθεις ότι είσαι στην αυλή κάποιου φίλου χάρη στην όμορφη μουσική και στον ωραίο χώρο.

Πού: Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω

Η σελίδα του Qahwa στο Facebook

4. Bartist στο Μενίδι

cocktail bars

Από τα δυτικά πάμε στα ανατολικά και συγκεκριμένα στο Μενίδι, που βρίσκεται σε φάση lifting. Σταθερό all day ραντεβού μας δίνει εδώ το Bartist  του Πάνου Δεμοίρου, του Αποστόλη Μπορσοβάνα και του Κωνσταντίνου Μπρατσιάκου. Το «Bartist» έκανε την περιοχή πιάτσα, παρουσιάζοντας ένα διαφοροποιημένο τρόπο εξόδου, πιο προσεγμένο, που αφορά τόσο στην καλή αισθητική του χώρου και στα συχνά θεματικά events όσο και την μπάρα, εξίσου δυνατή στον καφέ και στα κοκτέιλ. Και τα reviews έχουν να το λένε: τα καλύτερα κοκτέιλς! Χώρος με ταυτότητα, φιλικό περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μόνος στο σπίτι και έχεις τον καλύτερο μπαρίστα!

Πού: Φιλαδελφείας 4, Μενίδι

Βρείτε το Bartist και στο Facebook

5. Spoiled στη Δάφνη

cocktail bars

Τα νότια προάστια έρχονται και πάλι στην επικαιρότητα, χάρη σε εναλλακτικά μαγαζιά όπως το Spoiled στη Δάφνη. Στο νέο κατάλογο του Γιώργου Καβακλή και του Κωνσταντίνου Καρατζόγλου «Cocktails and Thoughts», τα κοκτέιλ παρουσιάζονται ταξινομημένα σε μια από τις clever κατηγορίες Easy thoughts (long drinks ), Funny thoughts και Bizarre thoughts (με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών). Να δοκιμάσετε το Little Prince , το γευστικό μικρό πρίγκιπα που έρχεται σερβιρισμένος μέσα σε μια ξύλινη κασετίνα ομοίωμα του ομώνυμου βιβλίου! Όσο για τις κριτικές; Καθαρά ποτά, προσεγμένος ήχος και θετικοί άνθρωποι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Ένα διαμαντάκι που λάμπει στη Δάφνη!

Πού: Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη

Τo Spoiled στο Facebook

Σχόλια